Dolar 32,3721
%0.17
Euro 34,9916
%-0.21
Altın 2.326,010
%0.24
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Nea Smirni ile İzmir arasındaki ilişki güçlenecek

Nea Smirni ile İzmir arasındaki ilişki güçlenecek

Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, Nea Smirni Belediye Başkanı Stavros Tzoulakis ve Nea Smirni Belediyesi Genel Sekreteri Mihalis Christakis İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i makamında ziyaret etti. Toplantıda ortak spor organizasyonları düzenleme fikri öne çıktı. Toplantıda spor organizasyonları düzenleme fikri öne çıktı

  • Ege Postası
  • 22.02.2020 - 14:02

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer makamında Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia ve eşi eşi Nikos Stefanou, Nea Smirni Belediye Başkanı Stavros Tzoulakis ve Nea Smirni Belediyesi Genel Sekreteri Mihalis Christakis’i ağırladı. Toplantıda 1922 mübadelesi sırasında İzmir'den göç edenlerin Yunanistan'da kurduğu Nea Smirni kenti ile İzmir arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi konuşuldu.

İki kent arasındaki dostluk ilişkilerini geliştirilecek ortak spor ve kültür etkinliklerinin gündeme geldiği buluşmada Tunç Soyer, Nea Smirni ve İzmir’de çocuk ve gençleri birbirine yakınlaştırmanın önemine değindi. Toplantıda dostluk maçları ve ortak bir maraton düzenlenmesi fikirleri öne çıktı.

Mayıs’ta Alkistis Protopsalti İzmir’de olacak

Toplantıda Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, şarkıcı Alkistis Protopsalti’nin Mayıs 2020’de İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın eşliğinde vereceği konserden dolayı memnuniyetini dile getirdi. Nea Smirni Belediye Başkanı Stavros Tzoulakis ise İzmir’in demokrasi kültürüne vurgu yaptı ve İzmir’in açık fikirli insanların kenti olduğunu söyledi.

Yunanistan heyeti 9-11 Nisan tarihleri arasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i Selanik’e davet etti. Tunç Soyer ise bu yıl 4-13 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 89. İzmir Enternasyonel Fuarı’nın Akdeniz temasıyla düzenleneceğini hatırlatarak Nea Smirni kentini de fuarda görmekten memnuniyet duyacağını söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.