Dolar 32,5555
%0.05
Euro 34,9404
%0.32
Altın 2.425,520
%0.1
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ne kaldırım kaldı, ne de yol: Yasak var, ceza yok!

Ne kaldırım kaldı, ne de yol: Yasak var, ceza yok!

Kent genelinde yaşanan otopark sıkıntısı hemen hemen her köşe başında kendisini gösterirken, eğlence mekanlarının yoğun olduğu Bornova Büyükpark'ta yollar neredeyse tıkanma noktasına geldi. Ne kaldırım kaldı, ne de yol

  • Ege Postası
  • 01.03.2016 - 11:23
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir'de özellikle park yasağı bulunan alanlara bırakılan araçlar nedeniyle yaşanan yol çilesi bitmek bilmiyor. Yaşanan manzara objektiflere ilginç karelerle yansırken, trafikte kangren yaratan bu sıkıntıya yetkili makamların ilgisizliği nedeniyle bir türlü neşter vurulamıyor.
 


HEM VATANDAŞA, HEM DE ENGELLİYE EZİYET
Kent merkezinde Alsancak, Çankaya, Konak gibi alanlarda sıkça rastlanan ve özellikle yayalar ile engelli vatandaşlara saç baş yoldurtan kaldırım işgalleri ile çift sıra park eden araç sürücülerinin sınır tanımayan ihlalleri artarak devam ediyor. İş merkezlerinin yoğun olduğu kent merkezine oranla nüfusun daha az olduğu Bornova Büyükpark ve çevresinde ise adeta varlık içinde yokluk yaşanıyor. Çevrede yer alan onca katlı ve açık otoparkı kullanmak yerine yollara ve kaldırımlara park eden araçlar nedeniyle yollara yığılan araçlar ilçedeki trafiğin de tıkanmasına yol açıyor. Emniyet birimlerinin uyguladığı cezaların yetersiz kalması ve denetim eksikliğini fırsat bilen sürücüler bedava kaldırımları ücretli otoparklara tercih edince de olan yine yayalara oluyor.



Olası acil durumlarda büyük tehlike yaratan söz konusu park ihlalleri vatandaşların can ve mal güvenliği açısından da problem yaratırken, Bornovalılar bu manzaraların son bulması için yetkili makamları göreve davet etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.