Dolar 32,5622
%0.23
Euro 34,9852
%0.04
Altın 2.450,370
%0.58
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Nazlı Ilıcak Bodrum'da yakalandı

Nazlı Ilıcak Bodrum'da yakalandı

Bodrum'da gözaltına alınan Gazeteci Nazlı Ilıcak, işlemlerin tamamlanmasının ardından soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul'a gönderilecek. Ilıcak'ın, yazlığında yapılan aramada bulunan 2 not defteri, Fethullah Gülen'e ait 7 kitap ve 1 bilgisayara el konuldu.

  • Ege Postası
  • 26.07.2016 - 08:35

Darbe girişimi ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılan 42 gazeteciden Nazlı Ilıcak'ın, Mobese kameraları görüntülerinden dün sabah, Bodrum'a geldiği belirlendi. Bunun üzerine Nazlı Ilıcak'ın kentteki evinde ve tatil yaptığı yatında arama yapıldı, ancak ulaşılamadı. 

Nazlı Ilıcak'tan bu sabah haber geldi. Bodrum- Torba Kavşağı'nda bir aracın içinde polisler tarafından yakalanan Nazlı Ilıcak, sağlık kontrolünden sonra emniyete götürüldü. 

Gazeteci Nazlı Ilıcak'ın kentte olduğu süre içinde nerede olduğuyla ilgili bilgilerde ortaya çıkmaya başladı. Bu süreçte Göltürkbükü'nde oturan bir arkadaşının evinde kaldığı ifade edilen Nazlı Ilıcak'ın yakalandıktan sonra ise teslim olmaya hazırlandığı ve savcılığa gideceğini söylediği belirtildi.

"İSTANBUL'A GÖNDERİLECEK" 

Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri süren Nazlı Ilıcak'ın, soruşturmayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürütmesi nedeniyle İstanbul'a sevk edileceği belirtildi.

Bugün işlemlerinin tamamlanması ve İstanbul'a gönderilmesinin beklendiği ifade edildi.

Nazlı Ilıcak'ın, Bodrum'daki yazlığında yapılan aramada bulunan 2 not defteri, Fethullah Gülen'e ait 7 kitap ve 1 bilgisayara el konularak emniyete götürüldü.

SIK YER DEĞİŞTİRDİ 

Bodrum'da gözaltına alınan gazeteci Nazlı Ilıcak'ın, arandığı süreçle ilgili yeni bilgiler de ortaya çıkmaya başladı. Bir süre arkadaşının evinde kaldığı öğrenilen Ilıcak'ın daha sonra ise yakalanmamak için gece boyunca araç ve yer değiştirdiği ifade edildi. 

Nazlı Ilıcak'ın emniyetteki işlemlerinin ardından uçakla soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul'a gönderileceği kaydedildi.

HAVALİMANINA YOLA ÇIKARILDI

Bodrum'da gözaltına alınan gazeteci Nazlı Ilıcak, Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul'a gönderilmek üzere yola çıkarıldı. Biri kadın üç sivil polisin eşliğinde, saat 14.00'te, Asayiş Büro Amirliği'nden çıkarılan Ilıcak, görüntü alınmaması için alınan güvenlik önlemi altında sivil polis aracıyla Milas- Bodrum Havalimanı'na götürüldü. Nazlı Ilıcak'ın bindiği otomobilin, Emniyet Müdürlüğü binası kapısına kadar yanaştırıldı.

THY'nin saat 15.30 uçağıyla yola çıkacak olan Nazlı Ilıcak'ın, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edileceği belirtildi.

Gazeteci Hanım Büşra Erdal yakalandı

Darbe girişiminin ardından haklarında yakalama kararı çıkarılan 42 gazeteci arasında bulunan Hanım Büşra Erdal, Manisa’nın Sarıgöl İlçesi’nde yakalandı.

İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcıvekili İsmail Uçar’ın talebi üzerine İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, FETÖ/PDY darbe girişimi kapsamında 42 gazeteci hakkında yakalama kararı verdi. Bu gazeteciler arasında bulunan ve bir dönem Zaman Gazetesi'nde adliye muhabirliği yapan Hanım Büşra Erdal, Manisa’nın Sarıgöl İlçesi'nde dün gece polis tarafından gözaltına alındı.

Sarıgöl’ün Alemşahlı Mahallesi’ndeki ailesinin yanına ziyarete geldiği öğrenilen Hanım Büşra Erdal’ın işlemlerin tamamlanmasının ardından İstanbul’a gönderileceği belirtildi.

İSTANBUL'A GÖNDERİLDİ

Darbe girişimin ardından hakkında yakalama kararı çıkarılan 42 gazeteci arasında bulunan ve Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'nde yakalanan Hanım Büşra Erdal, Sarıgöl Devlet Hastanesi'ne sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul'a gönderildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.