Dolar 32,5681
%0.09
Euro 35,0013
%0.5
Altın 2.429,550
%0.26
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Nazilli'de PKK/KCK operasyonu: 20 gözaltı

Nazilli'de PKK/KCK operasyonu: 20 gözaltı

Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde, bölücü terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanmasına yönelik olarak jandarma tarafından düzenlenen operasyonda, 20 kişi gözaltına alındı.

  • Ege Postası
  • 20.03.2017 - 13:29

Nazilli İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından bugün saat 06.30'da, PKK/KCK gençlik yapılanmasına yönelik şafak operasyonu yaptı. Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de destek verdiği operasyonda, ilçe merkezindeki belirlenen adreslere eş zamanlı baskın yapıldı. Operasyonlarda, aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 20 şüpheli gözaltına alındı. 

Öte yandan; Aydın ve ilçelerinde terör örgütü PKK'ya yönelik geçen 18 Mart'ta yapılan operasyonda, aralarında HDP'li yöneticilerin de bulunduğu 36 kişi yakalanmıştı. Polis ve jandarma iş birliğinde il genelinde gerçekleştirilen terör operasyonlarında son 3 günde yakalananların sayısı, bugünkü operasyonla 56'ya çıktı. Gözaltına alınan şüphelilerin, işlemleri jandarma ve emniyette sürüyor. 

PTT memuruna PKK üyeliğinden gözaltı

Marmaris'teki PTT şubesinde gişe memuru 41 yaşındaki M.C.Ç., bölücü terör örgütü PKK üyesi olduğu iddiasıyla polis tarafından gözaltına alındı.

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Grup Amirliği ekipleri bu sabah, İçmeler Mahallesi'ndeki bir eve operasyon düzenledi. PTT Marmaris şubesinde çalışan gişe memuru, evli ve iki çocuk babası M.C.Ç., PKK terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alındı. 13 yıllık memur M.C.Ç.'nin, İçmeler Mahallesi'ndeki taklit tekstil ürünü sattığı belirlenen bir işyeriyle evinde yapılan aramalarda bulunan; 5 diz üstü bilgisayar, 3 tablet, çok sayıda flash bellek, 4 cep telefonu ve çeşitli dokümanlara incelenmek üzere el konuldu. Sosyal medya hesaplarıyla ilgili de inceleme başlatıldı. Marmaris Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen M.C.Ç., görüntü alan basın mensuplarına, "Teşekkür ederim elinize sağlık" dedi. Emniyette sorgusu süren M.C.Ç.'nin, işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.