Dolar 32,5873
%0.35
Euro 34,8529
%0.35
Altın 2.495,360
%0.44
Bist-100 9.660,00
%1.42

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
NATO skandalına CHP'den ilk açıklama

NATO skandalına CHP'den ilk açıklama

"Atatürk, Cumhuriyet, Köy Enstitüleri" panelinde konuşmacı olarak katılacak olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer ve Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil CHP İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Yılmaz, tepki çeken NATO tatbikatında Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan fotoğraflarının düşman sathında gösterilmesini sert bir dille eleştirdi. 

  • Ege Postası
  • 17.11.2017 - 15:28

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer ve Bursa milletvekili Ceyhun İrgil, CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği “Atatürk, Cumhuriyet, Köy Enstitüleri” konulu paneline katılmak için geldikleri İzmir’de CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven’i makamında ziyaret etti. 

İl Başkanı Asuman Ali Güven’in karşıladığı ekip panel öncesi kısa  görüşme yaptı. Görüşme sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Dış ilişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz  “Burada olmaktan mutluyuz. Değerli İl Başkanımıza kısa bir nezaket ziyaret yaptık. İzmir’deki örgütümüzün çalışmalarından dolayı parti adına teşekkür ederiz. Konukseverler biz de her geldiğimizde iyi karşılanıyoruz” dedi.

“MÜTTEFİK RUHUNA UYMAYAN BİR OLAY”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeme getirdiği, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğraflarının NATO'da hedefe konulması konusunda da değerlendirmeler yapan Öztürk, “Çok çirkin bir olay. Böyle müttefiklik ruhuna uymayan, sorumsuz ve provakatif davranışları en sert şekilde kınıyoruz. Bunu yapanların, mantık olarak terör örgütleri IŞİD, El Kaide ve El Nusra’dan hiç bir farkı yoktur. Bizim simgelerimize dönük her çirkin yaklaşıma tepki veririz. Umuyorum bu işi kim veya kimlerin yaptırdığı da açığa çıkar ve gerekli cezaları da alırlar. Atatürk'e, bayrağımıza dönük zaman zaman vuku bulan bu alçak saldırılar, yapanları daha da küçük duruma düşürür. Sayın Cumhurbaşkanı’nın fotoğrafının hedef alınması da asla kabul edemeyeceğimiz çirkin bir davranıştır. En sert şekilde kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

“EN ÖNEMLİ MİSYONUMUZ”

Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer ve Bursa milletvekili Ceyhun İrgil ise CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığının düzenlediği panelde eğitim ve öğretimde gelinen noktaların değerlendirileceğini belirterek“Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği davet ettiler bizi. Siyasi kimliğimiz yanında il örgütü ve ilçe örgütlerimizle bu yolu yürüyeceğiz. Son dönemde eğitim sistemindeki değişiklikler, laik bilimsel eğitimden geriye dönüş ve iktidarın kendi ideolojisine dönük tek tip insan yetiştirme çabalarının en son noktasını görüyoruz. Bu noktada  mutlaka daha çok gerçek anlamda Mustafa Kemal Atatürk’ten Türkiye Cumhuriyeti’nden, Cumhuriyetin bize kazandırdıklarından ve tabii ki köy enstitüleri bir ideolojidir. Köy enstitülerinden başlayan sürece, bugün yeniden dönüş olmasa bile o felsefeyi çokça hatırlamak ve o felsefe doğrultusunda laik bilimsel demokratik çağdaş eğitim sistemine geriye dönmek CHP’nin en önemli misyonudur. Bunun için biz Milli Eğitim Komisyonu üyeleri olarak yoğun çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.