Dolar 32,5018
%-0.12
Euro 34,9176
%0.26
Altın 2.439,860
%0.69
Bist-100 9.710,00
%-0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Narlıdere salona sığmadı

Narlıdere salona sığmadı

Narlıdere Belediyesi, katledilişinin 20. Yıldönümünde, Cumhuriyet gazetesi yazarı Uğur Mumcu’yu anmak için etkinlikler düzenledi.

  • Ege Postası
  • 25.01.2013 - 11:40
İZMİR-  Narlıdere Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen ‘DEMOKRASİMİZ’ başlıklı panele konuşmacı olarak Sözcü gazetesi yazarı Uğur Dündar, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Ümit Zileli ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel katıldı.


Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi salonu Gazeteci yazar Uğur Dündar, Ümit Zileli ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel’in konuşmacı olarak katıldığı ‘DEMOKRASİMİZ’ panelini izlemek isteyenler ile doldu taştı. Narlıdere AKM tiyatro salonuna sığmayan kalabalık, alt katta bulunan düğün salonu ve kafeterya bölümüne kurulan televizyonlar ile paneli kaçırmadan takip edebildiler.

Acımız hala taze, gözlerimiz hala yaşlı

Katledilişinin 20. yılında, tüm Türkiye’de olduğu gibi Narlıdere’de de törenlerle anılan Uğur Mumcu için, sevenleri alanları salonları doldurdu. Narlıdere Belediyesinin düzenlediği ‘DEMOKRASİMİZ’ paneline katılım yoğun oldu. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, panele olan ilgi ve Mumcunun anısına sahip çıkan salondaki kalabalığa seslenerek “20 yıl dile kolay. Acımız hala taze, gözlerimiz hala yaşlı. Uğur Mumcu ve diğer tüm devrim şehitlerimizi bir gün bile olsun unutmadık. Unutmayacağız ve unutturmayacağız.” Dedi. Salonu Hınca hınç dolduran vatandaşlara birlik ve beraberlik mesajları veren Batur konuşmasında zaman birlik olma zamanıdır dedi. Batur “ Ülkemizin geldiği durumu hepimiz biliyoruz. Gazeteciler, aydınlar hapiste. Bugün panelimize göstermiş olduğunuz ilgiye bakıyorum ve anlıyorum ki, burada aydınlanmış Türkiye’nin adımlarını atmaya başladık. Bugünler insanların korkularını bir kenara atıp, dayanışmasını en güzel bir şekilde sergileyeceği günler. Birazdan bu panelde dayanışmanın en güzel örneği olan değerli gazeteci kardeşlerimizi, yurtseverleri dinleyeceksiniz. Bizlerde en az onların yarısı kadar mücadele etsek, önümüzde hiçbir güç duramaz. Bizi kimse Laiklikten, Cumhuriyet’ten ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan çeviremez” dedi.


Türkiye aydınlanıyor

Demokrasimiz panelinin moderatörlüğünü yapan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, panelin ilk konuşmasını yaparken, Narlıdere’de defalarca panele katıldığını fakat bu kadar kalabalık olduğuna gerçekten ilk kez tanık olduğunu söyledi. Sertel “Narlıdere Limanreis Mahallesinde Uğur Mumcu büstü başında gerçekleştirilen tören hep karlı, yağmurlu ve soğuk bir havada geçmiştir. Fakat bu yıl ilk kez Uğur Mumcu’yu güneşli ve aydınlık bir havada anma fırsatı bulduk. Narlıdere’liler ile Başkan Batur ve Ümit Zileli ile Mumcu’nun büstüne karanfilleri koyarken dedim ki kendi kendime, Türkiye aydınlanıyor” dedi.


İçim kan ağlayarak çıkıyorum

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Ümit Zileli Narlıdere AKM’nin salonunu dolduran coşkulu kalabalığa, Silivri’de tanık olduklarını aktararak, içerideki gazetecilerin kendilerine nasıl moral verdikleri anlattı. Zileli yaptığı konuşmada “Bugün öncelikle Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Turan Dursun, Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı ve bütün devrim şehitlerinin önünde büyük bir minnet ve saygıyla eğilerek dönüp, Silivri’deki kahramanlara da bir selam vermek istiyorum. Silivri’deki arkadaşlarımız müthiş bir özeri ve dik duruşla adeta bir ders veriyorlar. Ben her duruşmadan gözlerim yaşlı ve içim kan ağlayarak çıkıyorum. Her duruşmada o arkadaşlarımız ise bizlere moral veriyorlar. Diyorlar ki ‘siz bizim dışarıdaki sesimiz, dışarıdaki kalemimizsiniz’. Ben hepsinin önünde saygıyla eğiliyorum ” dedi.


Umutluyum

Sözcü Gazetesi yazarı Uğur Dündar ‘DEMOKRASİMİZ’ panelinde yaptığı konuşmada katılımcılara moral verdi. Yaşanan onca olumsuzluğa rağmen Mumcu’nun yıllar önce işaret ettiği gerçekleri göz ardı etmemelerini söyleyen Dündar “Umutluyum. Zulmün sonsuza kadar devam ettiği tarih boyunca görülmemiştir. Zalimlerin sonu bellidir. Zulüm yapan er geç hak ettiğini bulur. Onun için umutsuz olmaya hiç gerek yok” diyerek sözlerine başladı

Arkamızda durmayın, önümüze geçin

Gazetecilik mesleğinin onurunu yücelten arkadaşlarımızı unutmamalıyız diyen Dündar “Mesleğimizin ustası, Türkiye’de soruşturmacı gazeteciliği başlatan kalemi ile engin hukuk bilgisi ile muhteşem Türkçesi ile hepimiz etkileyen, büyüleyen yazılar yazarken ölümsüzlüğe adım adım ilerleyen çok büyük bir ismi saygı ve sevgiyle anıyoruz. Uğur Mumcu’nun şahsında bütün basın şehitlerinin önünde saygıyla, sevgiyle ve minnetle eğiliyoruz” dedi. Dündar “Aradan bunca yıl yıl geçmesine olmasına rağmen bu büyük soruşturmacı gazetecinin katillerini bir türlü ortaya çıkaramamış. Bu rotada giderse Türkiye gemisi varacağı rota bellidir. Bu yüzden herkes şapkasını önüne koyup düşünmeli. Yolda yürürken bazı dostlar önümüzü kesiyorlar ve diyorlar ki ‘ Uğur bey bravo, destekliyoruz, arkanızdayız’. Ama bende artık istirham ediyorum arkamızda durmayın artık önümüze geçin” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.