Dolar 32,5391
%0
Euro 34,8826
%0.16
Altın 2.425,730
%0.11
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Narlıdere Metrosu için kritik ihale

Narlıdere Metrosu için kritik ihale

İzmir Büyükşehir Belediyesi kent içi ulaşıma can katacak en önemli projelerden Narlıdere Metrosu'nun ilk etabında temel atmak için gün sayıyor. Bakanlıktan gelecek onayı bekleyen belediye, proje için kritik öneme sahip danışmanlık hizmeti alımı için 13 Temmuz'da ihaleye çıkacak. Narlıdere Metrosu için kritik ihale

  • Ege Postası
  • 30.06.2016 - 10:47

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Metrosu 4'üncü etap olarak bilinen Narlıdere Metrosu için son viraja girildi. Yapılan son revizyonun ardından durak sayısı 7'ye düşürülen proje için beklenen ÇED onayını alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 7,2 kilometrelik hattın yapımı öncesinde kritik bir ihaleye daha çıkıyor.

NARLIDERE METROSU İÇİN SON RÖTÜŞLAR

İzmir Metrosu'nu Fahrettin Altay'dan Narlıdere'ye uzatacak çalışma için son hazırlıklar da tamamlandı. Hattın yapım ihalesine çıkmak amacıyla Ulaştırma Bakanlığı'ndan onay bekleyen Büyükşehir Belediyesi, projenin inşaatı süresince yürütülecek kontrollük, danışmanlık ve mühendislik hizmetleri için hizmet alımına çıkacak. Müşavirlik hizmetleri için 13 Temmuz'da ihaleye çıkacak olan İzmir Büyükşehir Belediyesi böylece ihale öncesi gerekli son aşamayı da tamamlayacak.

BAYRAMDAN SONRA ANKARA'DAN ONAY GELMESİ BEKLENİYOR

Diğer yandan Ankara'dan gelecek kritik onay için gün sayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ağustos ayı içersinde nihai kararını vermesi beklenen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan gelecek haberle birlikte metronun inşaatına başlayacak.

TEMELİ SONBAHARDA ATILACAK

Proje için gerekli tüm hazırlıklarını tamamlayan ve hattın ilk etabını teşkil eden 4,5 kilometrelik ve 5 istasyonu kapsayan Fahrettin Altay-Narlıdere arasındaki kısmında inşaata başlamayı planlayan belediye, sonbaharda ihaleye çıkarak kış aylarından önce temel atacak.

METRO TOPLAMDA 26 KİLOMETRE VE 24 İSTASYONA ÇIKACAK

Projede yapılan son revizyonun ardından delme tünel yöntemi ile inşa edilmesine karar verilen ve durak sayısı da toplam 10,5 kilometreliyi bulan hat, 7,2 kilometreye, durak sayısı ise 7’ye düşürülmüştü. Fahrettin Altay'dan sonra Balçova, Çağdaş, DEÜ Hastanesi, DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi, Siteler, Narlıdere’den geçerek Narlıdere Kaymakamlık durağı ile son bulacak Narlıdere Metrosu'nun ilk etabının 2020 yılında, ikinci etabının ise 2025 yılında tamamlanması ve hizmete açılması bekleniyor. EVKA-3-Fahrettin Altay arasındaki 19 kilometrelik güzergahta 17 istasyonda günde yüz binlerce İzmirliyi taşıyan İzmir Metrosu, Narlıdere etabının tamamlanması ile birlikte toplamda 26,2 kilometreye ve 24 istasyona ulaşacak. Narlıdere Metrosu'nun seferlere başlaması ile birlikte yolcu taşıma kapasitesi 90 milyon yolcuyu bulan hafif raylı sistemin 135 milyona ulaşması hedefleniyor.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.