Dolar 32,3765
%0.18
Euro 34,9820
%-0.24
Altın 2.325,600
%0.22
Bist-100 9,07
%-0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Narlıdere'de sandık o tarihte kuruluyor

Narlıdere'de sandık o tarihte kuruluyor

CHP Narlıdere İlçe Örgütü dün yapılan ilçe olağan toplantısında, 3 Mayıs 2017 tarihinde açıklanan kongreler takvimi çerçevesinde mahalle delege seçimlerini 16 Eylül cumartesi günü saat 11:00 -16:00 saatleri arasında yapılmasını kararlaştırdı. Toplantı sonrası, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat "Seçimlerin adil bir şekilde yapılması ve gereken teknik alt yapı ve desteğin sağlanması koşulu ile hakem konumunda olacağımızı beyan ettik  ve bugüne kadar tüm yönetici arkadaşlarımızla aldığımız kararın arkasında durduk" dedi. Narlıdere'de sandık zamanı... Fırat'tan çarpıcı mesajlar

  • Ege Postası
  • 14.09.2017 - 10:47

EGEPOSTASI - CHP Narlıdere İlçe Örgütü oy çokluğu ile mahalle delege seçimleri tarihini 16 Eylül Cumartesi olarak belirledi. Başkan Şahin Fırat  İlçe Yönetim kurulunda oylamaya sundukları seçim günleri önerileri arasında en çok oyu alan günün 16 Eylül olduğunu belirttiği açıklamasında demokrasi için her kesimin görüşünü aldıklarını vurguladı. Fırat, "Bizde hala farklı listelerle demokratik yarış kültürü olgunlaşmadı. Seçim sonrası karpuz gibi yarılıyoruz, sanki diğer listede olanlar bizim partilimiz değilmiş gibi, bu nedenle tek liste bu süreçte önemlidir" ifadelerini kullandı. 

Takvimin 4 buçuk ay önce belirlendiğini anımsatan Fırat "Bilindiği üzere 3 Mayıs 2017 Tarihinde partimiz kurulları kongreler takvimini açıkladı. Takvim gereği 3 Şubat 2017 tarihi itibarı ile MERNİS kayıtlarına göre hazirun listelerinin belirleneceği açıklandı. Söz konusu listeler ilçemize ulaştığında yönetim kurulu huzurunda kamera kayıtları altında açılarak tutanak altına alındı. Geçen ay yine tutanak ile askıya çıkarılarak yasal süreçler takip edildi. İtirazlar incelenerek gerekli düzeltmeler yapıldı ve üye listeleri kesinleşti" dedi.

"MAHALLELER SEÇİME HAZIR"

Siyasi hareketliliğin yoğun olarak yaşandığı ilçede mahallelerin delege seçimleri için uzun süredir çalıştığını dile getiren Fırat "Yaklaşık 4,5 ay önce takvim açıklandığından dolayı, mahalleler uzun süreden beri bu konu hakkında çalışmalarını sürdürüyor. Takvim açıklandığında, yaptığımız ilk ilçe yönetim kurulu toplantısında delege seçimleri sürecinde müdahil olmayacağımızı, bu süreçte adalet duygusu ile adil olarak hakem görevi üstleneceğimizi, seçimlerin adil şekilde yapılması ve gereken teknik alt yapı ve desteğin sağlanması koşulu ile hakem konumunda olacağımızı beyan ettik ve bugüne kadar tüm yönetici arkadaşlarımızla aldığımız kararın arkasında durduk. Bu hususta tüm ilçe yönetici arkadaşlarıma buradan da bir kez teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"SANDIKTA BİR OLDUK"

Başkan Fırat "Biz örgüt olarak, birçok ilçede yaşandığı gibi liste oluşturma gibi bir girişim içerisine girmedik, listeler asıl yerlerinde, yani mahallelerde, mahalle yönetimlerinin tarafsız organizasyonlarında, öteki beriki, onlar, bunlar demeden mahallenin tüm siyasi dinamiklerini de davet ederek, kongrede kime nereye oy vereceği gözetilmeden önümüzdeki süreçte partinin gerek mahallede gerek ise ilçedeki siyasi faaliyetlerine etkin katılacak üyelerimizin değerlendirilmesini, ayrıca geçmiş dönemlerde de yine siyasi çalışmalarda etkin olan arkadaşlarımızın da kendileri istediği takdirde göz ardı edilmemesini, kadınlarımıza ve gençlerimize listelerde daha fazla yer verilmesini istedik. Mahallelerimiz de bu yönde çalışmalarını bitiriyorlar, kendi listelerini kendileri hazırlıyorlar. Bizler ilçe örgütü olarak 2019 seçimlerine giderken, 16 Nisan referandumunda olduğu gibi yüzde 48,5'lara sağdan ve soldan diğer partilerle sandıkta bir olduk, bir araya geldik, bu nedenle mahallelerde de bir olma, birlik olmanın göstergesi olarak tek listelerle gidilmesinin yararlı olacağı düşüncesindeyiz. Çünkü bizde hala farklı listelerle demokratik yarış kültürü olgunlaşmadı. Seçim sonrası karpuz gibi yarılıyoruz, sanki diğer listede olanlar bizim partilimiz değilmiş gibi, bu nedenle tek liste bu süreçte önemlidir" ifadelerini kullandı.

FIRATTAN PARTİ İÇİ MESAJLAR

Yapılacak delege seçimlerinde parti içi çekişmelerle enerji tüketilmemesi gerektiğini vurgulayan Fırat "Bu nedenlerle, önümüzdeki süreçte parti içi çekişmeler veya bölünmelerle enerjimizi tüketmemek zorundayız. Seçilecek delegeler olağan olarak iki yıllığına yani gelecek kongreye kadar delege olarak parti adına bulunduğu mahallelerde siyasi çalışmalarda bulunacak, partinin siyasi etkinliklerine katkı sağlayacak, partiye yeni üyeler kazandıracaktır. Çalışmayan veya çalışmayacak üyenin delege olması anlamsızdır. Bu umutla Narlıderemizde bulunan 11 mahallede seçilecek 289 delege için mahalle dinamikleri ADALET kelimesinin kavramının gereğini de yerine getirerek, kongrede nereye ve kime oy kullanacağını ayırt etmeden en iyi seçimlerini yapacaklarına inancım tamdır. Yine oy kullanacak 5.076 parti üyemiz de aynı duyarlılığı gösterecektir. Buradan tüm üyelerimize seslenmek istiyorum 16 Eylül’de sandığa gidin liste renk vs gibi ayrıntıları gözetmeden mahallenizi kim daha iyi temsil edecek ise tercihinizi o yönde kullanın diyorum. Bu hafta sonu yapılacak delege seçimlerimizin parti içi demokrasi şöleni içerisinde geçmesini temenni ediyorum. Kongre sürecinde hiçbir adayın üyeden ve delegeden korkmaması gerekir"şeklinde konuştu. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.