Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Narlıdere'de ezici zafer: Fırat oyları sildi süpürdü

Narlıdere'de ezici zafer: Fırat oyları sildi süpürdü

CHP Narlıdere İlçe Kongresi, Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat,  ilçe kongresi sonunda gerçekleşen seçimde güven tazeledi. Seçimde 305 delegeden 278'i oy kullanırken, 14 oy boş, 3 geçersiz oy çıktı. Şahin Fırat  202 oy alırken, rakibi Özgören 59 oyda kaldı. Narlıdere'de ezici zafer

  • Ege Postası
  • 09.12.2017 - 11:44

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- CHP Narlıdere İlçe Başkanlığı yarışı başladı. İlçe başkanlığı yarışı mevcut İlçe Başkanı Şahin Fırat ve emekli bankacı ve parti eğitmeni Bahar Özgören arasında geçti.

CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat,  ilçe kongresi sonunda gerçekleşen seçimde güven tazeledi. Seçimde 305 delegeden 278'i oy kullanırken, 14 oy boş, 3 geçersiz oy çıktı. Şahin Fırat  202 oy alırken, rakibi Özgören 59 oyda kaldı.

İŞTE FIRAT’IN YÖNETİM KURULU

Yeniden ilçe başkanı olarak seçilen Şahin Fırat’ın asil yönetim kurulu listesi; İbrahim Akbaba, Muzeffer Altun, Mehmet Noyan Ayra, Ulaş Baştürk, Dolunay Bayer, Yusuf Serkan Çağlar, Mesut Durgun, Deniz Güneş, Erkan Kaya, Reyhan Kepenek, Duygu Ocansu, Muteber Salman, Şermin Uçar ve Açelya Uğuz’dan oluştu.

KİMLER İL DELEGESİ OLDU'

Fırat’ın Beyaz Listesi’ndeki İl delegesi listesinde ise; Şeref Adıgüzel, Zuhal Arabacı, Alper Baran, Abdül Batur, Dilek Tübek Dağ, Cafer Esen, Mehmet Şahin Fırat, Binali Gül, Ferudun Gülel, Ezgi Işık, Canan Karaca, Yadigar Özçelik ve Halil Serbeş yeraldı.

FIRAT: HERŞEY BURADA BİTTİ,  2019 SEÇİMLERİ İÇİN AZİMLE ÇALIŞALIM

Başkan Şahin Fırat, tüm delegelere ve rakibi Bahar Özgören’e teşekkür ederek,

“Demokratik bir yarış oldu. Söylenmesi gerekenler elbette konuşuldu. Herşey burada bitti. Önümüze bakıyoruz. Önemli olan Narlıdere’ye baharın kışın gelmesi değil güzel ülkeme baharın gelmesidir. Narlıdere dört mevsimini yaşasın. Önümüzdeki süreç ayrılmanın ve ayrışmanın süreci olmasın. Omuz omuza vererek dayanışma içerisinde 2019 seçimleri için azimle çalışalım”  şeklinde bir değerlendirme yaptı. 

GÜN İÇİNDE YAŞANALAR

Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve barkovizyon gösteriminin ardından Divan Başkanları seçildi. Kongrenin Divan Başkanlığını Ali Yiğit yönetecek. Divan Başka yardımcılıklarına ise Yücel Okutan ve Narlıdere Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Hasan Aydoğan seçildi.

Doğal delegelerle birlikte 305 delegenin oy kullanacağı kongrenin açılış konuşmasını Divan Başkanlığına seçilen Milletvekili Ali Yiğit yaptı.

Kongreye verilen 15 dakikalık ara sona erdi. Divan Başkanı Ali Yiğit, her iki adayın aday olabilmeleri için gerekli olan imza listelerini teslim aldı.

İki liste Divan Başkanlığı tarafından incelendi. Her iki aday da aday olabilmek için yeterli imza oranına ulaştı. Şahin Fırat 142 kişinin imzasıyla başkan adayı oldu.  Resmen aday olması için 31 oy alması gereken Bahar Özgören 39 oyla başkan adayı oldu. Konuşmada öncelik sırası Bahar Özgören’e verildi. Ancak Özgören, Şahin Fırat’ın önce konuşmasını istedi. Bunun üzerine kimin ilk konuşması için kura çekilmesine karar verildi.

Listeler belli oldu

Her iki aday yönetim kurulu ve il delege listelerini Divan Başkanlığı'na teslim etti. Öte yandan adaylardan Bahar Özgören'in Sarı Listesi'nde il delegesi bölümünde adı yazılan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur isminin listeden çıkarılmasını istedi. 

Yaşanan tartışmaların ardından böyle bir tavır aldığı öne sürülen Başkan Batur'un adının yerine ise Veli Karakurt il delegesi olarak yazıldı. 

CHP Narlıdere İlçe Kongresi’nde adayların konuşması bitti. Sıra oy verme işlemine geldi. Hazirun listesinde adı bulunan delegeler hastası, bebeği olanlar öncelikli olarak ancak delege numaralarına göre oy verme işlemine başladı.

Öte yandan Başkan Adayı Şahin Fırat’ın Beyaz Listesi’nde bulunan  Nezaket Ayten, önce ‘Beyaz Listede yedek listeden adımın çıkarıp gereğinin yapılmasını arz ederim’ yazılı bir dilekçeyi Divan Başkanlığı’na verdi. Ancak Ayten bir süre sonra dilekçesi işleme konulmasına karşın yeni bir dilekçe vererek, bu kararından vazgeçtiğini ve isminin listede kalmasını istedi.

Oy verme işlemi 18.00'de son bulacak. 

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur "hayırlı olsun" diyerek oyunu kullandı.

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven diğer kongrelere katıldıktan sonra Narlıde'ye de gelerek iki adayla yan yana fotoğraf verdi.

Nezahat Ural adlı delege seçimin bitimine on dakika kala kızının nikahından gelip, yetişerek oy kullandı.

ŞAHİN FIRAT: BU PARTİ NE ÇEKİYORSA SEVGİSİZLİKTEN VE SADAKATSİZLİKTEN ÇEKİYOR

Kura sonucu ilk konuşan başkan adayı ve CHP mevcut İlçe Başkanı Şahin Fırat oldu. Başkan Şahin Fırat, konuşmasına,

“2015 yılında seçimle işbaşına geldik. Hedeflerimiz vardı. Eksik yönleri olmakla birlikte biz çalışmalarımızı sağlıklı bir şekilde sürdürdük. Kadın ve gençlik kollarımızın oturacağı bir yer yoktu. 70 metrelik küçük bir yerden taşındık. 140 metrekarelik bir alana geçtik. Teşkilatlanma yapımızı güçlendirecek çalışmalara başladık. Siyaset gönül işi. Komisyonlarımızı oluşturduk. Engelliler, işçi, arge, eğitim komisyonunu kurup aktifleştirdik. Parti cıvıl cıvıl olsun diye yüreğimizi sonuna kadar açtık. Herkese güldük. Bu parti ne çekiyorsa sevgisizlikten ve partiye sadakatsizlikten çekiyor. Kimse aynaya bakıp da ne olduğunu araştırmıyor” diyerek başladı.

KAVGADAN GÜRÜLTÜDEN YANA DEĞİLİZ

Başkan Fırat, kongrenin barış havası içinde geçmesi için, “Biz kavgadan gürültüden yana değiliz. Kavganın kimseye faydası yok. Kavga ayrıştırır. Sevgisiz ortamlar yaratır” mesajını verdi.

PAYLAŞAMAYACAĞIMIZ BİRŞEY YOK, ÜST DEĞERLERDE BULUŞALIM

Mahalle örgütlerini genişletmek için genişletilmiş mahalle örgütleri kurduklarını belirten CHP Narlıdere İlçe Başkanı ve Bakan Adayı Şahin Fırat, şöyle konuştu:

“Mahalle örgütlerini göreve geldiğimizde sokağa inmenin tek koşul olduğunu aktardım. Her hafta mahalle örgütleri mahalle örgütleri dedim. Üç kişilik mahalle örgütlerimiz vardı. Mahallenin sorunlarını daha geniş platformlarda çözelim dedik. Genişletilmiş mahalle örgütleri kurmaya çalıştık. Hemen akabinde sokak örgütlenmesine geçecektik. Sokağa inmemiz gerekiyor. Tek hedefimiz sokak. Bunu ivedilikle hayata geçirmeliyiz. Başka da çaremiz yok. Koltuk, makam peşinde gitmeyelim. Yarın kimsenin koltuğunun ne olacağı belli değil. Bizim birbirimizi kırmamamız, üzmememiz lazım. Paylaşamayacağım bir şey yok. Üst değerlerde buluşalım. Önümüzdeki süreçte yerel seçimlerle ilgili olarak  bir tasarrufumuz yok. Kendi dinamikleri içinde gider. Milletvekili seçimleri de kendi dinamikleri içinde gidecektir. Hedefimiz Cumhurbaşkanlığı seçimi. Bu makamlarda, belediye başkanlıklarda diktayı uygulayan makam neresiyse orası hedefimiz. Bu makam Cumhurbaşkanlığı makamı.  Burada bu bunu dedi, hadi oradan ülke gidiyor elden ülke. Birbirimize sarılacağız. Eksiğini ayıbını görmeyeceğiz. Derdimiz Narlıdere değil ki. Nasıl olsa Narlıdere garanti.  Böyle mi siyaset yapacağı? O elli artı bire ne kadar estek verebilirimin gayreti içerisinde olacağım. Görev alacaksınız. Sokak sorumlusu oldum diye alınganlık göstermeyin. Alanda olacak herkese ihtiyacımız var. Yeni yeni arkadaşlar katın. Arkadaşlarımız gerek danışma kurulu yapıyoruz. Bir kişi konuşuyor ama 16-17 kişi gelip gözümüzü çıkarıyor. Eleştiri o şekilde yapılmaz.”

ÇALIŞMAYA ÇOK İHTİYACIMIZ VAR, İSTİRHAM EDİYORUM, YALVARIYORUM

Başkan Adayı Şahin Fırat, mahallelerde aktif olarak çalışacaklara çok büyük bir ihtiyaç olduğunu belirtip, “İlçe başkanı olarak delege seçimlerine bir gram müdahalem olmadı. Hiç kimseyi ötekileştirmeden oturun mahallemizi kim daha iyi temsil edecekse siz seçin dedim. 5 bin 200 üyemiz var. 289 delege seçilecek. Seçilemeyen arkadaşlar buna bir dahakine ben bayrağı alırım demiyor. Bu dönem başka lüksümüz yok. Mahallelerinde aktif olarak arkadaşlarımız çalışsın. İstirham ediyorum, yalvarıyorum, cumhuriyet için, çocuklarımız için yalvarıyorum. Biz de onların emrindeyiz. Ne istiyorlarsa yaparım. Çok ihtiyacımız var. Çalışmaya çok ihtiyacımız var. Mahalleyi güçlendirip birini dövmek olmasın. O mahalle üzerinde de başkaları hakimiyet kurmasın. Seçilirsek kapımız açık. Mahallede özgür ve rahat çalışacak” diye konuştu.

DÜŞÜNDÜĞÜMÜN ÖTESİNDE BİR İLGİYLE KARŞILANDIM

Arbedenin ardından konuşan Narlıdere İlçe Başkan Adayı Bahar Özgören,

“İlçe başkanın adaylığına taraf olan belediye başkanının bu yaklaşımını kesinlikle doğru bulmadım. Sol siyasetin dayatmaya mahkum edilmemesi için ilçe başkanlığına aday oldum. Genel başkanımızın da ifade ettiği ve üzerinde önemle durduğu üzerine CHP Narlırede İlçe Başkanlığını başarıyla yürütecek liyakat, yetenek ve bilgi birikimine sahip olduğumu değerlendirdim. Narlıdere gibi çağdaş demokrat aydın insanların yaşadığı bir ilçede kadın bir ilçe başkanının partimize ayrı bir değer katacağını düşündüm. Düşündüğümün ötesinde bir ilgiyle karşılandım. Gördüm ki partimin yenilenmeye yeni yüzlere gençlere ve ana kademede görevli olmaya istekli cesur kadınlara ihtiyaç var” diyerek başladı sözlerine.

KONGRELER BİRBİRİMİZİ YENME YERİ DEĞİL

Aynı zamanda CHP Parti Eğitmeni de olan Aday Bahar Özgören, kongrelerin birbirini yenme mücadelesi olarak görülmemesi gerektiğini söyledi:

“İlçe kongreleri birbirimizi yenmek ve dışarıda bırakma mücadelesi değildir. Kongreler yenilenme ve alternatif üretme yeridir. Bu kongrenin de buna vesile olmasını canı gönülden diliyorum. Partimiz 2019’a daha heyecanla hazırlanacaktır. Genel merkeze kadar AKP iktidarına alternatif yöntemler bulacağız. AKP yöntemleriyle yeni bir siyasi alternatif kültür oluşturamayız. İlçelerimizden başlayarak reis tipi başkanlık sistemine karşı, parlamenter sistemin gelişmesine katkı yapmak zorundayız. İlçe yönetimlerinde zihniyet anlamında yenilenmeye ihtiyacımız var. Parti ilçe örgütleri yerel demokrasinin en temel unsurlarından birisidir. STK’larla birlikte yerel demokrasiyi hayata geçirebilir. Parti ilçe örgütü belediye ve stk’larla iletişim içinde olmalıdır. Ama sadece belediye başkanının icazetiyle oluşan ilçe yönetimleri ne yerel yönetime ne de demokrasiye katkı yapabilir.”

BENİM MUHALİFLİĞİM TEK ADAM DİKTATÖRLÜĞÜNE KARŞIDIR…

Farklı düşündüğü için muhalif olarak yaftalandığını ama parti eğitmeni olarak partisine sadık olduğunu kaydeden Bahar Özgören, “Tek liste olmasının birlik ve beraberliği pekiştireceği söylendi. 5 bin yüz üyeye ulaşılamamış. Kurulan mahalle meclisleri sınırlı üyelerle çalışmasını yapabildi. Sürenin kısa olması nedeniyle bu delege listelerinde temsiliyet anlamında hakkaniyet sağlanamamıştır. Delege seçimlerine katılım yüzde 35 oranında kalmış. Özeleştiri de yapılmamıştır. Yönetsel anlamda farklı düşünmenin muhalif olarak belirtilmesi doğru değil. İletişim dersi veren ve partiye sadakatla bağlı şahsım bile muhalif kelimesine karşı muhatap olmuştur. Parti içinde yönetsel anlamda farklı düşünmek doğaldır. Benim muhalifliğim Beştepe’de ikamet eden bir kişinin iki dudağının arasından çıkan kelimelerle yönetilmesidir. Benim muhalifliğim karanlık zihniyetinedir. Tek adam diktatörlüğüne karşıdır. Biz biat kültüründen gelmiyoruz. Bizim bağlılığımız kişilere değil partimizedir. Kişiler gelir geçer aslolan partimizdir. Parti içinde sosyal demokrasiye inanan herkesin düşüncelerini özgürce dile getirmesi en doğal hakkıdır” diye konuştu.

ÜYE GÜNCELLEMESİ YAPIP, KENTSEL DÖNÜŞÜM KOMİSYONU KURACAĞIZ

İlçe başkanlığının komisyonları çalıştırmadığı, kentsel dönüşümde belediye ve stk’lar ile halk arasında köprü olamadığını da söyleyen Bahar Özgören, eleştirilerini şöyle sürdürdü:

“Ülkemizde de ilçemizde de demokrasiye ve katılımcılığa ihtiyacımız var. Bir süredir özellikle büyük kentlerde çeşitli gerekçelerle kentsel dönüşüm ihtiyacı dile getirilmektedir. Halkla belediyemiz arasında köprü görevi görmesi gereken ilçe örgütümüz bugüne kadar çalışma yapmamış. Komisyon kurulması noktasında bir gelişme sağlayamamış ve dolayısıyla ilçemizde bir siyasi alan boşluğu yaratmıştır. Seçildiğimizde bir kentsel dönüşüm komisyonunu gecikmesiz olarak kuracağız. Üye güncellemelerinin yapılmaması ya da bu konuda yeterli çalışma olmaması nedeniyle üyelerle ilgili net bir bilgiye sahip değiliz. Bizi seçerseniz üye güncellemelerini de derhal başlatacağız.”

ÖZGÖREN: HÜR AKLINIZA VE VİCDANINIZA GÜVENİYORUM

Nasıl bir ilçe başkanı olacağını anlatan Bahar ÖZgören, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Sürekli halkın içinde olacağız. Her iki ayda bir ayın ilk toplantı gününde genişletilmiş olarak toplanır der parti tüzüğümüz. Bu maddenin gereği bizim yönetimimizce yapılacaktır. Nasıl bir ilçe başkanı olacağımı anlatayım; toplumsal değerlere saygılı, adil ve katılımcı ve demokratik bir düzen kurulmasını taahhüt eden partim için direngen ve mücadeleci bir ilçe başkanı olacağım. Üyelerin tümünün temel siyasi eğitimden geçirilerek donanımlı ve üretken olması için çaba sarf edeceğim. Partiyi bir siyaset okuluna dönüştüreceğiz adeta. Hiçbir bireyi ve grubu ötekileştirmeden-küçümsemeden-önemseyerek ve kucaklayarak partimizin mücadelesine katacağız. Aynı örgüt içinde üyelerimizin birbirlerine selam vermekten çekindiği ortamı kaldırıp parti içinde huzurun sağlanmasını sağlayacağız. Belediye başkanı ve meclis üyeleriyle uyumlu olup partimize yakışır biçimde tutacağız. İş ve güç birliği içinde olacağız. Parti programımız da rehberimiz olacak. Hedefim partimizin yerel ve genel seçimlerde iktidar olmasında mücadelesine güç katarak yüksek olan gücünü daha da yükseklere çıkarmak. Kuvay-i Milliye ruhu ile demokratik-laik-hukuk ve sosyal devlet ilkesine bağlılıkla aydınlık yarınlara gitmek için yılgınlık göstermeden, gece ve gündüz çalışacağıma söz veriyorum. Bana olan güveninize layık olmaya çalışacağım. Mahalle meclislerinin ortak karar alması diye bir şey söz konusu olamaz. Tek aday üzerinde yoğunlaşmayı anti demokratik ve bireyin özgürlüğüne engel koyacak bir tavır olarak görürüm. Azim ve kararlılığını Atatürk’ten alan hiçbir delegeye de böyle bir düşünceyi yakıştıramam. Bizim partimizin üyeleri özgürdür, konuşur, tartışırlar ama son noktayı kendi özgür aklıyla ortaya koyar. Hür aklınıza ve vicdanınıza güveniyorum. “

ALİ YİĞİT: BANA GÜVENDİĞİNİZ İÇİN SİZLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Divan Başkanı Ali Yiğit sözlerine, “Bana güvendiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Kongremizin partimize yakışır olgunluk ve hoşgörü içinde geçeceğine inanıyorum. Şimdiden partimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Eşitlikten, adaletten ve özgürlükten yana olan büyük bir aileyiz. Savunduğumuz değerler için mücadele ediyoruz. Demokrasi için hak-hukuk ve adalet mücadelesine katkı sunmaya çalışıyoruz. İnanıyorum ki altın harflerle yazılacak. Güçlüyüz, haklıyız ve kazanacağız” diye başladı.

GÜN EL ELE OMUZ OMUZA OLMA GÜNÜDÜR

CHP Narlıdere İlçe Kongresi Divan Başkanlığı görevini yürütecek olan CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, Türkiye’nin içinde bulunduğu olumsuz koşullara vurgu yapan konuşmasında, örgüt içi barış, huzur ve hoşgörünün oluşturulmasına büyük önem verdiklerini belirtti:

“Demokrasinin tüm değerlerinin askıya alındığı, korku  imparatorluğu oluşturulduğu ortada. Ülkemiz KHK’larla yönetilmeye başlamıştır. Ekonomi alarm vermektedir. Hiç kimse halinden memnun değil. İnsanlar yarından endişeli. İç ve dış politikadaki yanlışlar herkesi tedirgin ediyor. AKP’nin iki yılda yaptıkları bile görüşlerimizde haklı olduğumuzu gözler önüne seriyor. Aydınlık gelecek ancak CHP iktidarıyla mümkün olacak. Hepimizin önemli sorumlulukları var. Bütün üyelerimizin de bu bilinçte olduğuna inanıyorum. Ne karamsarlığa ne bıkkınlığa düşme lüksümüz yok. Türkiye’nin olumsuz gidişine son verecek birikim ve kadrolara sahibiz. Cumhuriyetimiz için mücadelemizden asla yılmayacağız. Tüm siyasi hırs ve kariyer hırsından uzak, iktidara odaklanmış bir örgüt yapısının oluşturulmasını diliyoruz. Yerel örgütlerde yöneticilik yapmak zor ve yıpratıcıdır. Öncelikle kendimizle barışık olmak ve birbirimize güvenmek zorundayız. Gün el ele omuz omuza olma günüdür. Geçmişte yaşanan tüm olumsuzlukları bir yana bırakıp, kırgınlıkları unutarak geleceğimize sahip çıkmak zorundayız. Partimizin başarısı için özveriyle mücadele eden örgütümüzün bireylerine teşekkür ediyorum.”

LİSTE ÖNERİSİ OYLANDI

Divan Başkanı Milletvekili Ali Yiğit, blok ve çarşaf liste önerisini oyladı. 68 oyla blok yapılması önergesi oylandı. 132 delege blok liste için imza verirken, yine de oylamaya gidildi. Çarşaf ve blok liste olmasının oylanması sırasında kısa süreli tartışmalar yaşandı. Divan başkanı Ali Yiğit, blok liste için yeterli oy olduğunu belirtirken, karşı görüş belirtenler oylama için el kaldıranların tek tek sayılması konusunda ısrarcı oldu. Bunun üzerine Divan Başkan Yardımcıları salonda el kaldıranları tek tek saydı. Blok liste yöntemiyle kongreye gidilmesine karar verildi.

KUZUGÜDENLİOĞLU: ÇARŞAF LİSTEYLE BELİRLEME EN DEMOKRATİK YOL

Çarşaf liste yapılmasını isteyen delegelerden Metin Kuzugüdenlioğlu, parti tüzüklerinin de çarşaf listeyi emrettiğini ve en demokratik yol olduğunu belirterek, blok listenin iki yıl boyunca kamplaşmaya yol açtığını ve partiyi dış mücadelede zaafa uğrattığını söyledi:

“Çarşaf liste seçilip gelmiş en değerli ve aktif üyelerin yani siz delegelerin iradesiyle listeleri ve kongre sonucunu belirlemek adına tüzük de çarşaf listeyi öngörür. Çarşaf liste uyum içinde çalışmayı da kabullenmesi demektir. Demokrasi kültürünün eşik noktasının daha yukarıya taşınması demektir. Biz eğer demokrasiye bütünüyle inanıyorsak sonuçları da herkes içine sindirmelidir. Partimizde de kamplara ve listelere ayrışma yönteminin uygulandığı yerlerde görmekteyiz ki, iki yıl kongreden kongreye neredeyse kamplaşmış husumet grupları ve kırgınlıklar-küskünlükler oluşuyor. Dışa dönük mücadelemizde zaafa uğruyoruz. Tüzük’ün de emrettiği şekliyle çarşaf listeyle belirleme en demokratik yoldur. Bu yöntemin daha doğru olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

İlçe faaliyet raporlarının okunmasının ardından kürsüye CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Celal Yıldız çıktı.

CELAL YILDIZ: BİRBİRİMİZİN KUYUSUNU KAZMAYALIM

CHP İzmir İl Yöneticisi Celal Yıldız, kongrenin birlik ve beraberlik içinde geçmesi temennisinde bulundu ve 2019’da yüksek oy oranına ulaşmak için birlikte çalışılması gerektiği çağrısında bulundu:

“Örgütlerimize büyük görev düşüyor. 16 Nisan’da hayır cephesine yüzde 85 oy oranını yükseltmemiz ve bu birlikteliği üzerine artılar koyarak belediye başkanımız, belediye meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları üyelerimizle sağlamamız gerekiyor. 2019’da hayır cephesi yüzde 51’i oluşturmazsa buralarda mücadele etmemizin anlamı olmayacak. Bu kongrenin kazananı ve kaybedeni olmamalı. Yerelde ve genelde iktidara yürüyelim. Demokrasiyi içselleştirmediğimiz zaman sosyal medya üzerinden eleştirilerin birlik ve beraberliğimizi zedelediğini unutmayalım. Bunun yerine hedeflerimize ulaşmak için birlik ve beraberliğimizi arttırıp Narlıdere’de yüzde 85’i 90-100’lere ulaştırmalıyız. Birbirimizin kuyusunu kazarak bunları yapamayız."

VELİ KARAKURT: BİZ MUHALİF DEĞİLİZ, KİMSENİN MUHALİF DEME HAKKI YOK

Kongrede söz alan muhalif delegelerden Veli Karakurt, listelerin mahalle delegelerinin istediği gibi oluşmadığını savunarak, Çatalkaya Mahallesi’nde eski ilçe başkanının uyarıları üzerine listeye yazıldığını belirterek, ilçe başkanı Şahin Fırat’ın iki komisyona ek olarak sadece bir komisyon kurduğunu söyledi ve diğer eleştirilerini de şöyle sıraladı:

“Ötekileştirme furyası başladı. Diyorlar ki eleştiri yapanlar muhalif. Muhalifin ne olduğunu arkadaşların bilmesi gerekiyor. Muhalif partinin ideolojik ve politik hattının yanlış yürüdüğüne inanıp bunu değiştirme hesabıyla partiyi yönetenlere karşı bayrak açanlara denir. Bizimkisi eleştiri. Biz muhalif değiliz. Biz CHP’yi iktidara taşımak istiyoruz. Kimsenin bize muhalif deme hakkı yoktur. Az olsun benim olsun koltuk bende kalsın anlayışı yanlış. Kimilerini dışladıklarını ve yok saydıklarını hepimiz biliyoruz. Evet tek liste oldu. Biz de bunu istiyorduk. Tek liste olmalı ve ben yaptım oldu olmamalı. Mahallelerin tüm dinamiklerinin yan yana gelip birlikte oluşturduğu listelerle seçime gitmeliydik. Bunu bazı mahallelerde kısmen gerçekleştirdik. Ama Narlıdere’nin büyük çoğunluğunda bunu başaramadık. Çamtepe Mahallesinde bir meclis üyesi arkadaşım, elinde beyaz ve mavi liste ve kendi yazdığı listeyle aldı kalemi kağıdı eline başladı yazmaya. Dedim ki siz meclis üyesisiniz. Ilıca mahallesi üyesiyim. Yanlı adrese gelmişsiniz dedim. Ben buranın temsilcisiyim dedi. Hem örgütün temsilcileri var hem de yüksek yoğunluklu binaların temsilcileri var. Belediye listeleri böyle yapılıyor. Çatalkaya mahallesi. Halil serbest daha önceki başkanı da yazalım arkadaşlar dedim. Ha dediler ve yazdılar gerçekten. Çatalkaya Mahallesi’nde bu örgüte 3,5 yıl hizmet vermiş bir ilçe başkanı oturuyor. Kılıçdaroğlu’nun Adalet Yürüyüşü’nde 70 yaşında bir günde 30 kilometre yürüdü. Bu arkadaşımız görmezden gelinecek, ertesi gün listede olan iki arkadaşımız İstanbul’da eğitim mitingine gittiği için listeden çıkarılacak. Ondan sonra da kimseyi ötekileştirmedik, ayrıştırmadık, mükemmel bir liste yaptık diyeceksiniz. İlçe başkanı çarşaf liste yapacağım dedi. Yapmadı. ARGE ve Eğitim komisyonunun üzerine hayvan hakları komisyonu oluşturdu sadece. Onun dışında bu ilçede ne engelli ne işçi ne emekli komisyonu hiçbir komisyon oluşmadı. Hiçbir çalışma grubu oluşmadı. Mahalle temsilcilikleri uzun süre geçtikten sonra oluştu. Partiyi gördükçe sadece kadınlarımızı görüyoruz.”

HİÇBİR PLATFORMDA KONUŞAMIYORUZ VE SOSYAL MEDYADA ELEŞTİRİ YAPIYORUZ

Delege Veli Karakurt, ilçelerinde AK Parti’yi destekleyen Yeşim Salkım’a konser verilmesi ile sosyal medya üzerinden yaptıkları eleştirilerin eleştirilmesine de tepki gösterdi ve şunları söyledi:

“Bir sosyal medyadır aldı gidiyor. Diyorlar ki bu muhalifler hep sosyal medyayı kullanıyorlar ve orada bizi eleştiriyorlar. Sosyal medyayı yanlış tanımayalım. Sosyal medya herkese açık bir platform değil. Benim 3 bin takipçim var. Hiçbiri sağcı değil. Dolayısıyla yapılan paylaşımlar bizim eksenimizde kalıyor. Hiçbir platformda konuşmuyoruz. Üye, genişletilmiş toplantı yapmıyorsunuz. Grup toplantılarına giremiyoruz. Peki yanlışlarınızı nerede ifade edeceğiz bi? Reis seni seviyorum diyen, evet propagandası yapan Yeşim Salkım’a bu ilçede konser verdirildi. Yanlış yapıyorsunuz. Bu sanatçı evetçi. Konser vermesi doğru değil diye facebooka yazmışsak yanlış mı yazmışız'”

ÖZCAN PURÇU: NE OLUR KÜSKÜNLÜK VE KIRGINLIK OLMASIN

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu da kongrede bir konuşma yaptı. Milletvekili Purçu, ülkenin gidişatının kötü olduğunu belirterek, birlik ve beraberliğe büyük ihtiyaç olduğunu vurguladı:

“Beni her gün eleştirin dedim danışmanlarıma. Yanlışlarım olabilir. Herkesin kalbi CHP ile atıyor burada. Partimizin içinde eleştiriler olabilir. Gelip söyleyeceğiz. Bunlar güzel şeyler. Biraz birbirimize sevgi ve saygı içinde olmalıyız. Bu demokrasi bilinciyle davranalım. Ufak tefek şeyler olsa da önemli değil. CHP bu ülkenin en köklü ve eski partisidir. Böyle olmaya da devam edecektir. Bu sizlerle birlikte olacak. Bu sizler sayesinde olacak. Yolumuza devam edeceğiz. İşimiz çok. Vallahi işimiz çok. Ekonomi ve siyasetin seyrine bakın. Ülke ülke olmaktan çıkmış. Hepimize ve birlikteliğe ihtiyaç var. Bugün bitsin bu. İnanın ülkenin gidişatı çok çok kötü. Sosyal yapı bozulmuş. Cinayetler artmış. Tacizlerin oranı artmış. Bütün hukuksuzlukların oranı artmış. İthalat ve ihracat verilerimiz diplerde. İhracatımız azalıyor. Türk parasının alım gücü azalıyor. Maaşlar eriyor. Yeni seçilecek başkanımız Genel Başkanımızın Narlıdere’deki temsilcisidir. Başımızın üzerinde yeri var. Ne olur küskünlük ve kırgınlık olmasın. Bu hükümeti indireceksek küskünlük ve kırgınlık olmayacak. İki adaya da başarılar diliyorum. Ne olur benden sonra kavga ve dövüş olmasın.”

KİMLER KATILDI'

Salonda CHP İzmir Milletvekilleri Ali Yiğit ve Özcan Purçu, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam, CHP İzmir İl Yöneticisi Celal Yıldız, CHP PM eski Üyesi Hüseyin Saygılı, CHP İzmir İl eski Başkanvekili Barış Erel, İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Bülent Çetinkaya, CHP İzmir İl eski Başkan Yardımcısı Altan İnanç, Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Mustafa Aslan, CHP İzmir İl Saymanı Hüseyin Çimenli, CHP Narlıdere İlçe eski Başkanı Cafer Esen, CHP Narlıdere Belediye eski Başkanı Mustafa Karahan ve İshan Erbakış, CHP İzmir İl Gençlik Kolları yöneticisi Mert Anıl Akgül, İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Asker Güneş hazır bulundu.

BAHAR ÖZGÖREN: KAZANAN CHP OLACAK

Adaylardan Bahar Özgören, kazanacağına inandığını belirterek, “Heyecanlıyım. Barış ve huzur içinde bir kongre geçmesini bekliyorum. Kazanan CHP olacak. Bu bir yarış” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.