Dolar 32,5896
%0.24
Euro 34,7864
%0.35
Altın 2.422,810
%-0.41
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Narlıdere'de 'Ata'ya Saygı' korteji

Narlıdere'de 'Ata'ya Saygı' korteji

Narlıdere Belediyesi’nin Gençlik ve Çiçek Festivali kapsamında Ata’ya Saygı Korteji düzenlendi. Sabahat Akkiraz ve Erdal Erzincan konseri beğeniyle izlendi.

  • Ege Postası
  • 19.05.2017 - 10:22

Narlıdere Belediyesinin Gençlik ve Çiçek Festivali kapsamında her yıl geleneksel olarak düzenlediği festival kortejine bu yıl Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım'a yönelik hakaretlere tepki olarak vatandaşlardan gelen talepleri doğrultusunda ‘Ata’ya Saygı korteji’ adı verildi.

Korteje katılan Narlıdereli vatandaşlar Mithatpaşa Caddesi'ni doldurdu. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP PM üyesi Mustafa Moroğlu, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, Konak Belediye Eski Başkanı Muzaffer Tunçağ, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, CHP Narlıdere Kadın ve gençlik kolları ve Narlıdereli vatandaşlar kortejdeki yerini aldı. Mithatpaşa Caddesi boyunca ellerinde bayraklar taşıyarak yürüyen vatandaşlar sloganlar attı. Kortej festival alanı olan Narlıdere Ahmet Piriştina Demokrasi Meydanı'nda son buldu.

Festival programı Erdal Erzincan Konseri ile devam etti. Erdal Erzincan, festival alanını dolduran Narlıderelilerin gönüllerini fethetti. Bağlama virtüözü Erdal Erzincan özellikle solo performansı ile izleyenlerden büyük alkış aldı. Hemen ardından sahne alan Sabahat Akkiraz kalabalığa türkü ziyafeti yaşattı. Sabahat Akkiraz konser programının sonlarına doğru Erdal Erzincan ile birlikte Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP PM üyesi Mustafa Moroğlu,  CHP Narlıdere ilçe Başkanı Şahin Fırat’ı sahneye çağırarak konserin kapanış türkülerini birlikte söyledi ve halay çekti. Festivalde Aşık Mahzuni beste yarışmasına jüri üyesi olarak ve verdikleri konser ile büyük renk katan ve katkı koyan Sabahat Akkiraz ve Erdal Erzincan’a Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur plaket ve çiçek verdi.

Konser alanındaki coşkulu kalabalığa seslenen Narlıdere Belediye Abdül Batur, “Sevgili Narlıdereliler çok güzel bir gece yaşıyoruz. Sabahat Akkiraz ve Erdal Erzincan kardeşimize çok teşekkür ediyorum. İsteyen istediğini yasaklasın, halkın gönlündeki sanatçının önünde hiç bir şey duramaz. İşte gönül dostlarınız burada. Bugün düzenlediğimiz Atamıza Saygı kortejine katılımınız için, Atamıza göstermiş olduğunuz saygınız için onun değerli annesi Zübeyde Hanım'a gösterdiğiniz saygınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Narlıdere bir başkadır her zaman. 16 Nisan referandumunda göstermiş olduğu duruş Türkiye’den ses getirdi. Hayır dedi Narlıdere. Hayır demeye de devam edecek” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.