Dolar 32,3264
%0.23
Euro 35,0759
%-0.13
Altın 2.300,200
%1
Bist-100 9,00
%2.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Nardalı'dan 'Biz kadın mı değiliz' sitemi

Nardalı'dan 'Biz kadın mı değiliz' sitemi

İzmir Ticaret Odası (İTO) İş Konseyi 7. İş Platformu toplantısında konuşan İTO İş Kadınları Konseyi Başkanı Asuman Nardalı, basında kadınlarla ilgili daha çok şiddet haberlerinin yer aldığını, başarılı olanların da ön plana çıkması gerektiğini belirterek, "Erkek çocuklarının şuur altına, kadının zavallı olduğunu yerleştiriyorsunuz. Ben buna karşıyım. Biz kadın mı değili? Biz de varız" dedi.

  • Ege Postası
  • 13.03.2018 - 15:57

İTO'nun Çok Amaçlı Salonu'nda gerçekleştirilen İzmir Ticaret Odası İş Konseyi 7. İş Platformu toplantısına, İTO İş Kadınları Konseyi Başkanı Asuman Nardalı'nın sitemi damgasını vurdu. 2011 yılında hayata geçirdikleri 81 ilde 81 Topuk Projesi'nin Türkiye çapında kabul gördüğünü ve 70 kişi ile başladıkları yolcuklarında 700 kadına ulaştıklarını anlatan Asuman Nardalı, haberlere konu olan kadın şiddetini eleştirdi. Medyanın, yalnızca şiddet gören kadını haber yaptığını ileri süren Nardalı, "Basın mensuplarının yaptıkları haberler çok dikkatimi çekiyor ve ben çok üzülüyorum. Bütün basın mensuplarına sesleniyorum: Her gün kadın haberleri yapılıyor. Hangi kadını haber yapıyorsunu? Dayak yiyen, ezilen, zavallı kadını. Erkek çocuklarının şuur altına da kadının zavallı olduğunu yerleştiriyorsunuz. Ben buna karşıyım. Biz kadın mı değili? Biz de varız" dedi. 2011 yılından beri her yıl toplandıklarını söylyen Asuman Nardalı, amaçlarının iş kadınları arasında alışverişi sağlayarak onların finansal büyümesine destek sunmak olduğunu belirtti.

Kadınların ticaret hacimlerinin genişletilmesi için çaba harcadıklarını ifade eden Nardalı, 81 ilde 81 Topuk Projesi'nin bir dünya projesi olduğunu vurguladı.

"İŞ DÜNYASINDA DAHA FAZLA YER ALIN"

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da toplantıya katıldı. Asuman Nardalı'dan sonra konuşan Demirtaş, kadınların 81 ilde 81 Topuk Projesi ile Türkiye'de sinerji yarattığını belirtti. Bu sinerjinin hem kadınlara hem de İzmir ekonomisine büyük katkı sunduğunu söyleyen Demirtaş, bunun yeterli olmadığını ve kadınların iş dünyasının içerisine biraz daha girmesi gerektiğini ifade etti. Demirtaş, "İş hayatında, siyasi hayatta, sivil toplum örgütlerinde etkili olmalısınız. Size gereken desteği hep verdik ve bundan sonra da vereceğiz. Kadına şiddet konusu hepimizi üzüyor. Her yıl bu haberleri okumaktan içimiz kararıyor. Umarım kadına şiddetin olmadığı günlerde buluşuruz" dedi.

Demirtaş ayrıca yeni yapılan İTO binasının özelliklerine de değindi. Binayı sadece İTO için yapmadıklarını kaydeden Ekrem Demirtaş, tüm İzmir'in kullanabileceği bir bina yaptıklarını söyleyerek, "Her konuda burayı kullanabilirsiniz. Hiçbir kıskançlığımız yok. Burası boş kalırsa üzülürüz" diye konuştu.

100'ün üzerinde iş kadının katıldığı iş platformu, yarın da devam edecek. Kadınlar hem birbirleri ile tanışacak hem de ticari bağlantılarını geliştirecek. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.