Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Nalbantoğlu'ndan flaş adaylık açıklaması

Nalbantoğlu'ndan flaş adaylık açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) İl Başkanlığı için kim ya da kimlerin aday olacağı kulislerde konuşulmaya başlandı. Adı kulislerde il başkan adaylığı için geçen, geçtiğimiz haftalarda CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın da görüşerek, ‘İl başkan adayı ol’ teklifinde bulunduğu deneyimli siyasetçi Rıfat Nalbantoğlu, örgütün tümünün istemesi durumda ‘görevden kaçmayacağını’ açıkladı.

  • Ege Postası
  • 25.12.2017 - 12:50

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Egepostası’na değerlendirmelerde bulunan CHP İzmir İl Eski Başkanı da olan Rıfat Nalbantoğlu, adının kulislerde il başkanlığı için geçmesini, "Önce ilgilenmiyorum" diye değerlendirdi. Ardından da görev teklifi durumunda görevden kaçmayacağını belirten Nalbantoğlu, “İlçe başkanlarımızın ve tabiî ki Genel Merkez’in onayı olursa her partili gibi ben de görevden kaçmam” dedi.

TEK ADAYLA KONGREYE GİDİLMESİ ÇOK DAHA FAYDALI OLABİLİR

Ankara’da yaşadığını ve Genel Merkez yöneticileriyle sık sık görüştüğünü, İzmir’de nasıl bir il başkanı olması gerektiği konusunda fikirlerini partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de paylaştığını aktaran Rıfat Nalbantoğlu, Genel Başkan başta olmak üzere tek aday olması için bir konsensus  olmasının faydalı olacağını belirtti:

“Ben sadece Tuncay Bey ile değil  Genel Başkan ile de görüştüm. Herkesle görüştüm. Ben sadece il başkanının nasıl biri olması gerektiğini kendimce, kendi bakış açımla tarif ettim. Benim bu dönemde il başkanlığı düzeyinde görev almam, yani şu anda benim için söz konusu değil. Başka şartlar gelişirse o değerlendirilir.  Bir konsensus olması lazım. Başta Genel Başkan olmak üzere. Sonra tabii İzmir’deki tüm arkadaşların ve delegelerin hemfikir olması lazım. Hakikaten bir ihtiyaç olması lazım. Bunun dışında bir şey yok yani. Birkaç aday da olabilir. Hiç önemli değil. Sorun seçimden sonra seçilen arkadaşın etrafında kenetlenebilmek. Ama olabilirse tek adayla kongreye gidilmesi çok daha faydalı olabilir elbette.”

ANKARA’DA YAŞIYORUM ZATEN, GENEL MERKEZ YÖNETİCİLERİYLE ÇOK SIK GÖRÜŞÜYORUM

Partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ve Genel Merkez yöneticileriyle il kongresine yönelik değerlendirmeler yaptığını vurgulayan Rıfat Nalbantoğlu, “Ben yaptığım görev itibariyle hem parti içindeki eski üstlendiğim görevler hem şu anda ağırlıklı olarak Ankara’da yaşıyorum zaten. Genel merkez yöneticileriyle çok sık görüşüyorum. Yaklaşan süreçte il seçimlerinin değerlendirilmesine yönelik görüşmeler oldu tabiî ki” dedi.

NALBANTOĞLU, AZİZ KOCAOOĞLU’NUN GÖRÜŞMELERİNİ DOĞRU BULMADI

Rıfat Nalbantoğlu, 7 Ocak’ta gerçekleşmesi beklenen CHP İzmir İl Kongresi öncesinde ‘üzerinde uzlaşılacak ortak aday çıkarılması’ önerisini hayata geçirmek için ilçe başkanlarıyla görüşen, bugün de milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla görüşüp öneri ve fikirlerini alacak olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bu çalışmasını da değerlendirdi.

Nalbantoğlu tek aday belirleme çalışmasını Başkan Aziz Kocaoğlu’nun değil CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven’in yapmasının daha doğru olduğu şeklinde bir değerlendirme yaptı.

BU İŞTE ESAS OLAN İL BAŞKANININ, GENEL MERKEZİN, GENEL BAŞKAN VE İLÇE BAŞKANLARININ ORTAK DEĞERLENDİRMESİDİR

Nalbantoğlu, “Bu çalışmalar benim kanaatime göre, benim değerlendirmeme göre örgüt tarafından yapılması gereken, başta il başkanımız olmak üzere ilçe başkanlarıyla yapılması gereken değerlendirmeler. Yani ama tabiî ki Aziz Bey de üstüne düşeni yapıyor. Ama bu işte esas olan İl Başkanının, bizim genel merkez yönetiminin, başta Genel Başkan olmak üzere ve ilçe başkanlarının ortak yapacağı bir değerlendirmedir. Tabiî ki burada milletvekillerimizin de belediye başkanlarımızın da partili olarak herkes kadar söz söylemeye hakkı vardır. Herkesin üstüne düşen görev vardır. Muhtemelen Aziz Bey de bu görevi yerine getiriyor” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.