Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Nakçı, Delican'ın kongrede gideceğini açıkladı

Nakçı, Delican'ın kongrede gideceğini açıkladı

Gerçek Haberci İmtiyaz Sahibi Adem Nakçı ve Radyo Egepostası Yönetim Kurulu Başkanı Gazeteci Mithat Umutoğulları’nın sunduğu Gün Ortası programında AK Parti İzmir teşkilatındaki gelişmeler masaya yatırıldı. Adem Nakçı, il başkanlığında bir değişiklik olacağını belirterek, mevcut il başkanı Bülent Delican’ın değişeceğini ancak bunun il kongresinde gerçekleşeceğini söyledi. Gün Ortası'nda flaş açıklamalar

  • Ege Postası
  • 14.11.2017 - 09:43

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- Adem Nakçı, kulislerde il başkanlığı için üç dört ismin geçtiğini, bu isimlerden eski İzmir Milletvekili Nesrin Ulema’nın adı geçmesine karşın abisinin geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı aleyhine yaptığı açıklamaları nedeniyle veto yediğini kaydetti.

KULİSLERE GÖRE İL BAŞKANLIĞI İÇİN ÜÇ DÖRT TANE İSİM GEÇİYOR

Nakçı, AK Parti İzmir İl Başkanının değişeceği şeklindeki  kulis bilgisini, “Bize gelen kulislere göre, üç dört tane isim geçiyor. Nesrin Ulema abisinden dolayı ağır veto yedi. Hamza Dağ’ın etkili olacağını düşünmüyorum. Direkt genel başkan Binali bey ile masaya oturdu. Kurmayları açık açık çalışmalar yapıyor, net raporlar veriyor. ARGE’nin telefon açması tepki topladı. Roller biçildi. Bu telefonlar boşuna gelmiyor. Burada bir değişiklik olacak. Ama kongrede değişiklik olacak” dedi.

AK PARTİ’DE VİZYON DEĞİŞECEK, AYAK UYDURAMAYAN GİDECEK, DELİCAN GİDERSE DE KİMSE ŞAŞIRMASIN

AK Parti’de sonradan gelenlerin çoğunun gönderileceğini, vizyonun değiştiğini, bu vizyona ayak uydurmayanların tamamının değişeceğini savunan Adem Nakçı, “İlçe kongre tarihleri de açıklanmadı. AK Parti’de şeklen varsınız ama birçok şey elinizde değil ki. Bülent Delican kötü yönetim göstermiştir belki birçok konuda ama iyi bir çalışma ortamı da yok. 2019 planı diye bir süreç var AK Parti’de. Adamlar çalışma şeklini değiştiriyor. Buna baraj durumu da dahil. Çünkü ittifaklarını kaybetmemesi gerekiyor. Seçimin merkezine milleti oturma gibi fabrika ayarlarına dönme durumu var. Fitneye geçit yok diye bir çalışması var. Tabanda ittifaktan bahsediyorlar bir de. MHP ile yapılan ittifak gibi. Onun baraj altında kalmaması gibi bir plan var. Parti içinde sonradan gelenlerin çoğu temizlenecek. Bu adamlar geçmişte parti hakkında atıp tutanlar. Vizyon değişecek. Bu vizyona ayak uymayanların hepsi değişecek. Bülent Delican değişirse şaşırma. O da değişirse kimse şaşırmasın” şeklinde konuştu.

MİTHAT UMUTOĞULLARI: İL BAŞKANININ İYİ YAPTIĞI BİRŞEY GÖRMEDİM

Gazeteci Mithat Umutoğulları da, il başkanının görevden alınacağını uzun süredir kendisinin belirttiğini anımsatarak, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın görev süresi boyunca doğru çalıştığını düşünmediğini, kendisini de sadece siyaseten eleştirdiklerini, kişiliği ya da özel yaşamıyla ilgilenmediklerini dile getirdi:

“İl başkanının iyi yaptığı bir şey görmedim şimdiye kadar. 7 Haziran seçimlerinde Binali Yıldırım’a ve ekibine yapmadığını bırakmadı. Karşılamaya gitmedi. Binali bey sıradan bir milletvekili değil. Vefa önemli. Partinin en tepesindeki adam şu anda. 11 yıl boyunca icracı bir bakanlıkta yer almış bir adamı yok sayarsanız olmaz.”

İŞTE PROGRAMIN SATIRBAŞLARI:

Adem Nakçı: 25 bini geçmiyor nasıl 100 bin dağıtılıyor. Artık ulusal çıkıyor Yeni Asır artık. Reklam pastasını çıkarmak için. Başka bir belediye başkanı yapmıştı yine AK Parti. Gazetenin resmi satışı 30 bin. Kedi buradaysa ciğer nerede. Para var huzur var. Mantığa aykırı.

Mithat Umutoğulları: Bir siyasi partinin, iktidar ya da muhalefetin, alıp bir hediyesini paylaşması etik olarak doğru değil. Bir firmayla yaparsınız. İtiraz da o. AK Parti’nin Atatürk açılımı çok hızlı oldu. AK Partili milletvekillerinin, genel başkan yardımcıları, il ve ilçe başkanlarının açıklamalarını şaşkınlıkla izliyorum. Atatürkle ilgili farklı bir düşüncesi olan CHP idi AK Parti Atatürk ilke ve inkılaplarını savunur bir partiydi sanki. Hayret ve şaşkınlık veren bir durum. Bir Atatürk vardı elinizde o da gitti diye güldüm CHP’lilerle.

Adem Nakçı: 2-3 bin satışa kadar düştü gazete zaten. İşi gücü CHP’li belediyelere sataşmak olan. Çınar mınar kalmadı. Bülent Delican ile bunu konuşmadım. Yayından sonra arayıp yarın devamını söylerim. O da açıklama yapmış, CHP’ye geçirmiş. On dördüncü gün bugün daha gitmedi Bülent Delican. Yanlış olanı eleştiririz. Kimse peygamber değil.

Atatürk açılımı yaptın da anti Kemalist yapı hakkında. Bu yapının sözcülerinden biri Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, AK Parti hangi Atatürk’ü savunacak diye. Dakka bir gol bir. Yazarlar isyan etmeye başladı. Karaca’yı belki CHP’liler bilmez ama. İsmet Karaman var. Bunların hiçbiri kabul etmiyor. Her devrin insanı olan bir iki yazar var sadece Atatürkçü olacak olan birden bire. Bunlar savunacak. Oradan nemalandıkları için. Davaya inanan insanları nasıl ikna edecekler… Kemalpaşa’da, Torbalı, Menemen’de nasıl ikna edeceksin..

Geçen bir belediye de dağıttı. Yüz bin bayrağın maliyeti tanesi bir liradan yüz bin lira. Bunun yerine afiş assan daha fazla insan görür. Aa der insanlar. O gazeteyi alanlar alt tarafını kesmişlerdir eminim. Tanıtım ise böyle tanıtım yap. Aslı varken taklidine kimse rücu etmez. CHP’den daha fanatik olan Vatan Partisi var. Yemiyor kimse bunları. Ondan sonra sen istediğin kadar bağır çağır. 10 Kasım’da hangi belediye anma mesajı yayınladı gazetelerde… Buca ilçe teşkilatı Ankara’ya gitti sadece. İlk kez bu kadar değişik şeyler yapan bir insan oldu. Samimi bulmuyorum bunları. Yüz bin tane bayrak dağıtacağıma, gazetelere ilan veririm çarşaf çarşaf.

Mithat Umutoğulları: Bülent Delican her yerde para harcadığını belirtiyor. Vergi rekortmenleri içerisinde ilk yüze girdin. EÜ Rektör hikayelerinin içine niye bu kadar giriyor… sen eğer eczacıysan girmeyeceksin. EÜ Rektör atamasıyla il başkanının ne alakası var.. Cumhurbaşkanı atıyor. İl başkanına ne…

Adem Nakçı: Bugüne kadar bir tane adam gördün mü rektörlük tarafından atılan, cezalandırılan. Kendi siyaset yapan öğrencilerini koruyup kollamak zorunda. İl başkanı değişiyor zaten.

Mithat Umutoğulları: Delican’a ben yüklenmiyorum. Eleştiriyorum. Görevimiz siyasileri eleştirmek. Oturup şakşakçılık yapacak değiliz. Bizim görevimiz zaten bu. Sayın il başkanının yaptığı tüm eleştiriler, belden aşağı vurmasına rağmen, beni DHKPC’li yaptı, terör örgütü üyesi yaptı şikayet etti, yönetim kurulunda oturup beni konuştu. Tüm bunlara rağmen ben hiçbir gün ne köşe yazılarımda ne radyo programlarında onu sadece siyaseten eleştirdim. Özel hayatıyla ilgili neler geldiğini sen biliyorsun hiç topa girmedim, bir gün bile konuşmadım konuşmam. Öyle bir prensip kararımız var, kimsenin özel hayatı bizi ilgilendirmez.

İl başkanının iyi yaptığı bir şey görmedim şimdiye kadar. 7 Haziran seçimlerinde Binali Yıldırım’a ve ekibine yapmadığını bırakmadı. Karşılamaya gitmedi. Binali bey sıradan bir milletvekili değil. Vefa önemli. Partinin en tepesindeki adam şu anda. 11 yıl boyunca icracı bir bakanlıkta yer almış bir adamı yok sayarsanız, arkasından 1 Kasım seçimlerinde bir anda aday olarak geldi Binali Bey. Efsane bakan geliyor derseniz sonra olmaz. Cumhurbaşkanı Binali Bey’i İzmir’e gönderiyor ama siz il başkanı olarak onu yok sayıyorsunuz. Bayraklı mitingi olduğu gün milletvekili adaylarının çoğuna televizyon programı yapmıştı il başkanı. İzmir’de Cumhurbaşkanından daha etkili Binali bey. AK Parti’nin 14 yıllık tarihinde en başarılı sonuçlar onun aday olduğu zamanlarda alınmıştır. Binali Bey burada bir marka. 2011’de kim il başkanıydı… Cihat Akay. 2014’te Bülent Delican. İki dönemi karşılaştır. 17 25 Aralık operasyonuna karşın. Delican 2014 17 arasında teşkilat mı bıraktı çalışacak… 1 Kasım seçiminde de 7 Haziran seçiminde de alanda Binali Bey vardı. İnsanlar bu kentte Binali beyi sevdi ve ona oy verdi. Teşkilatlar bir yere kadar, adayın sağlam olmazsa olmaz.

Adem Nakçı: Adam ayrı bir seçim koordinasyon merkezi kurmuştu. Bu partinin sahibiyim deyip niye gelip odaya oturmadı Binali bey. Çalışmaya gelmeden önce SKM’si kurulmuştu. O zaman 1 Kasım seçimlerinde liste başı kimdi… Kaç vekil çıktı… Eski il binasında il başkanının odasının yanında kimin odası vardı.. Genel merkez eski ruha dönmeye çalışıyor şimdi. Kadın kolları eski başkanı bile masaya yatırılıp gönderildi. Ömür Kabak eklenmedi. Eski ruhu getirmeye çalışıyorlar. Aydın’a atanan eski ilçe başkanı, Konya’ya atanan öyle, Düzce’ye atanan öyle. Parti büyüyor ama suni büyüyor.

Parti içinde temizlik yapılıyor. İstihbari çalışmalar daha fazla artık partide. Cumhurbaşkanı metal yorgunluğu var diyor. Eskiler yenilerle baş edemiyor. Yeniler gelirim şuradan ihale alırım buradan şunu alırım diyor. CHP’lileşen AK Parti dedim bu nedenle. Bu parti yüzde 40 bandının altında diyor araştırmalar. En yandaş anket firması bile yüzde 40’ın üzerine çıkarmıyor. Bu nedenle en bildiği, tanıdığı adamları getiriyor. İzmir’de de bu beklenti var.

Bize gelen kulislere göre, üç dört tane isim geçiyor. Nesrin Ulema abisinden dolayı ağır veto yedi. Hamza Dağ’ın etkili olacağını düşünmüyorum. Direkt genel başkan Binali bey ile masaya oturdu. Kurmayları açık açık çalışmalar yapıyor, net raporlar veriyor. ARGE’nin telefon açması tepki topladı. Roller biçildi. Bu telefonlar boşuna gelmiyor. Burada bir değişiklik olacak. Ama kongrede değişiklik olacak. İlçe kongre tarihleri de açıklanmadı. AK Parti’de şeklen varsınız ama birçok şey elinizde değil ki. Bülent Delican kötü yönetim göstermiştir belki birçok konuda ama iyi bir çalışma ortamı da yok. 2019 planı diye bir süreç var AK Parti’de. Adamlar çalışma şeklini değiştiriyor. Buna baraj durumu da dahil. Çünkü ittifaklarını kaybetmemesi gerekiyor. Seçimin merkezine milleti oturma gibi fabrika ayarlarına dönme durumu var. Fitneye geçit yok diye bir çalışması var. Tabanda ittifaktan bahsediyorlar bir de. MHP ile yapılan ittifak gibi. Onun baraj altında kalmaması gibi bir plan var. Parti içinde sonradan gelenlerin çoğu temizlenecek. Bu adamlar geçmişte parti hakkında atıp tutanlar. Vizyon değişecek. Bu vizyona ayak uymayanların hepsi değişecek. Bülent Delican değişirse şaşırma. O da değişirse kimse şaşırmasın. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.