Dolar 32,5032
%0.16
Euro 34,5544
%0.03
Altın 2.492,690
%0.25
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mutuoğlu adı Narlıdere’de ölümsüzleşti

Mutuoğlu adı Narlıdere’de ölümsüzleşti

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, yakın zaman önce hayatını kaybeden Belediye iş 2 nolu şube başkanı Ahmet Mutuoğlu’nun adının yaşatmak için Altıevler Mahallesinde yapımını tamamladığı ve işçi dostu Ahmet Mutuoğlu’nun adının verildiği parkın açılışını gerçekleştirdi. Emek mücadelesinin önde gelenlerindendi...

  • Ege Postası
  • 02.12.2016 - 16:13

İZMİR - Narlıdere Altıevler Mahallesi demirler sokakta gerçekleştirilen açılışa Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, Belediye-İş Genel Başkanı Nihat Yurdakul, Belediye-İş örgütlenmeden sorumlu başkanı Ali Çelenk, Türk- iş 3.bölge başkanı Süleyman Yıldırım, Narlıdere Belediyesi Meclis üyeleri, Belediye iş 2.nolu şube başkanı, 4.nolu şube başkanı, 3nolu şube başkanı, Belediye iş çevre belediyeler şube başkanı, muhtarlar ve Mutuoğlu’nun ailesi eşi Necla Mutuoğlu, 3 kızı ve oğlu katıldı.

Ahmet Mutuoğlu burada yaşamaya devam edecek

İşçi dostu Ahmet Mutuoğlu’nun adını yaşatmak için Narlıdere Altıevler Mahallesinde yapımı tamamlanan parkın açılış töreninde bir konuşma gerçekleştiren Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur “17 senedir belediye başkanlığını yaptığım bu ilçede önemli günlerden bir tanesi de bugün. Çünkü çalışmasıyla, emeğiyle, mücadelesi ile işçi sınıfın önderliğini yapan, onların hakkını sonuna kadar savunan ve bu uğurda savaş veren değerli kardeşim Ahmet Mutuoğlu’nu bugün burada yad ediyoruz. Çok zamansız ve ani şekilde kaybettik Mutuoğlu’nu. Gerek Büyükşehir belediyesi, gerekse ilçe belediyelerinin üzerinde sonra dan FETÖ olduğunu öğrendiğimiz baskılar gerçekleşirken o belediye başkanları arkadaşlarımızın yanındaki çırpınışını ve mücadele azmini yakinen gören bir arkadaşıyım ve onun arkadaşı olmaktan gurur duyuyorum. Sağlık durumu bozulmasına rağmen, hasta yatağından mücadelesine devam edecek kadar bu işe gönül vermişti. Ahmet Mutuoğlu’nu ve onun mücadele azmini gelecek kuşaklara aktarabilmek için bu parkı yaptık ve bu parka değerli kardeşim Ahmet Mutuoğlu’nun adını verdik.

Narlıdere parklarımıza verdiğimiz adlar devrimci mücadelede, işçi sınıfının mücadelesinde ve kalemi ile mücadele edenlerin isimlerinin adlarıyla anılır. Uğur Mumcular, Yaşar Kemaller, Ahmet Taner Kışlalılar hepsi Narlıdere’de yaşar. Narlıdere’nin her köşesinde bir sosyal demokrat mesaj vardır. Mutuoğlu’nun mücadele azmi hepimize örnek olmalı ve tamamen kenetlenerek birlikte hareket etmeliyiz. Ülke olarak geçirdiğimiz şu günlerde iç çekişmeleri bir kenara bırakarak tamamen kenetlenmeliyiz. Bizler oldu, bittiye getirilen sistem değişikliklerine ve dayatmalara karşıyız. Biz yeni bir cumhuriyet, yeni bir sistem, yeni bir anlayışı bu ülkede istemiyoruz. Bizim istediğimiz ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği cumhuriyet ve onun ilkeleri olacaktır. Bu parka adını verdiğimiz değerli kardeşimiz Ahmet Mutuoğlu burada yaşamaya devam edecektir. Kendisini bir kez daha saygıyla anıyor hatırası önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum.

Bu park bizim için çok kıymetli

Belediye-İş Genel Başkanı Nihat Yurdakul parkın açılış töreninde yaptığı konuşmada Ahmet Mutuoğlu'nun adının bu parkta yaşamasının kendileri için çok önemli olduğunu ifade etti Yurdakul “ Ahmet Mutuoğlu işçi sınıfının olduğu gibi herkesin takdirini kazanmış saygın bir kardeşimizdi. Mutuoğlunun adının Narlıdere’de yaşamasını sağlayacak olan bu park bizim için çok anlamlıdır. Bu parkın yapılmasında emekleri geçen başta Abdül Batur olmaz üzere, meclis üyelerine ve Narlıdere belediyesi işçilerine teşekkür ederim. Bu park bizim için çok kıymetlidir ve Mutuoğlu’nun adını yaşatmak üzerimize düşen görevi sonuna kadar yapmaya hazırız. Onun mücadelesini devam ettireceğiz” dedi.

Ahmet Mutuoğlu ölümsüzleşti

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel Ahmet Mutuoğlu parkının açılışında bir konuşma gerçekleştirerek ‘Ben onu alanlarda tanıdım, elinde mikrofon işçi sınıfın güçlü ve gür sesiydi’ diyerek sözlerine başladı. Sertel “ Son görüşmemizde o hastalığı yendiği ve bir ara konuşmaya başladığında aradım. Geçmiş olsun dileklerimi ileterek kendisinin çok lazım olduğunu ve onu yine alanlarda görmek istediğimizi söyledim. Temennilerimiz yerini bulmadı ve maalesef kaybettik. Bazı inşalar vardır bedenen aramızdan gitseler de ruhen, anlayış ve mücadele içerisinde sürekli yaşayacaklar ve yaşıyolar. Ahmet Mutuoğlu rantı değil emeği ve insanın insanca yaşaması için bir sistemin bir düzenin kurulması için mücadele etti. Tabi yoruldu, acı çekti, sıkıntılara düştü ve Ahmet Mutuoğlu ölümsüzleşti. Gelecek nesillere örnek olacak şekilde bu parkta yaşayacağını bilmek beni sevinidiriyor, emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Mutuoğlu ailesi Başkan Batur’a plaket verdi

Konuşmaların ardından Ahmet Mutuoğlu’nun ailesi eşi ve çocukları ile birlikte Mutuoğlu için hazırlanan parkın açılışı gerçekleştirildi. Ahmet Mutuoğlunun hayatını anlatan kaide ve üstünde Mutuoğlunun bulunduğu kabartma çalışma alkışlar arasında açıldı. Başkan Batur ve tüm konuklar kaideye karanfil bıraktılar. Mutuoğlu’nun adının verildiği park içine ayrıca aile ile birlikte Ahmet Mutuoğlu’nun hatırasına çınar ağacı dikildi. Belediye-İş Genel Başkanı Nihat Yurdakul ve Mutuoğlu’nun kızı Narlıdere belediye başkanı Abdül Batur’a Mutuoğlunu adının yaşatılması için hazırlanan bu parkın hazırlanmasında gösterdiği hassasiyet ve Mutuoğluna verilen değer adına plaket verdi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.