Dolar 32,3240
%0.23
Euro 35,1085
%-0.04
Altın 2.299,790
%0.98
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mutemet 600 bin lirayı yiyemeden yakayı ele verdi!

Mutemet 600 bin lirayı yiyemeden yakayı ele verdi!

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu sanatçı ve çalışanlarının maaşlarından 600 bin lirayı kişisel hesabına aktardığı iddiasıyla hakkında suç duyurusunda bulunulan mutemet gözaltına alındı. Emniyetteki sorgusunda suçunu itiraf eden şüphelinin, ilk ifadesinde borçları olduğunu söylediği öğrenildi Tüm koronun maaşını alıp kaçmıştı!

  • Ege Postası
  • 20.02.2020 - 11:20

İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu sanatçıları ve çalışanlarının şubat ayı maaşlarını kendi hesabına geçirdiği iddiasıyla savcılığa şikayet edilen mutemet Yaşar Yıldız'ı yakalamak için çalışma başlattı. 

Şüphelinin bulunduğu ikamete operasyon düzenleyen ekipler, Yaşar Yıldız'ı gözaltına aldı.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ

İfade işlemleri için emniyete götürülen zanlının, suçunu itiraf ettiği, borçları olduğu için parayı zimmetine geçirdiğini söylediği öğrenildi. 

Yaşar Yıldız'ın, "Yüksek meblağda borcum olduğu için parayı zimmetime geçirdim" dediği öğrenildi. Yaşar Yıldız'ın, zimmetine geçirdiği paranın 380 bin lirasını borçları için banka hesaplarına havale geçtiği, kalan kısmı da nakit olarak harcadığını söylediği belirtildi. 

Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen Yaşar Yıldız, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Öte yandan yapılan araştırmalar sırasında Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde uzman çavuş olan  Yaşar Yıldız'ın memur olarak İzmir 1 No'lu Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'na geçtiği, 8 ay önce de İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu'nda muhasebe elemanı olarak çalışmaya başladığı saptandı.

İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu sanatçıları ve çalışanları, şubat ayı maaşlarını kişisel hesabına aktardığı iddiasıyla kurumun mutemeti Yaşar Yıldız hakkında suç duyurusunda bulunmuş, şüphelinin kurum hesabından 600 bin lirayı kişisel hesabına aktardığı, bu paranın 150 bin lirasını çektiği, kalan miktarın da banka tarafından bloke edildiği belirlenmişti. (AA-DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.