Dolar 32,3199
%0.21
Euro 35,0680
%-0.15
Altın 2.309,690
%1.41
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mustatafa Arslan Bucaspor için projelerini açıkladı

Mustatafa Arslan Bucaspor için projelerini açıkladı

Cumhur İttifakının Ak Partili Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, takımı Süperlig’e taşıyacak 21 proje açıklayarak; Bucaspor’un 91. Kuruluş yıl dönümünü kulüp yönetimi ve taraftarları ile birlikte kutladı. 'Süperlig’e çıkacak ve orada kalıcı olacak'

  • Ege Postası
  • 13.03.2019 - 11:06

Cumhur İttifakının Ak Partili Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, takımı Süperlig’e taşıyacak 21 proje açıklayarak; Bucaspor’un 91. Kuruluş yıl dönümünü kulüp yönetimi ve taraftarları ile birlikte kutladı. Arslan, Türkiye’nin en güçlü alt yapılarından birine sahip olan Bucaspor’un Türkiye ve dünyaya futbolcu ihraç eden bir kulüp haline geleceğini söyledi.Buca’daki Sosyal Güvenlik Kurumunun konferans salonunda düzenlenen proje tanıtım toplantısına Bucaspor Kulüp Başkanı Cihan Aktaş, taraftar derneklerinin başkan, yönetici ve üyeleri, Buca fan kulüpleri ve taraftarlar katıldı.

Geniş bir katılımla gerçekleşen proje tanıtım toplantısında hem Bucaspor’un 91. Kuruluş Yıldönümü kutlandı hem de Ak Parti Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan’ın, Bucaspor’u yeniden Süperlig’e taşıyacak ve orada kalıcı olmasını sağlayacak 21 projesi kamuoyu ile paylaşıldı.

“Bugün Bucaspor’un günü, Bucaspor’un kuruluş yıldönümüni canı gönülden kutluyorum” diyerek sözlerine başlayan Arslan, “Değerli Bucasporlular; bundan yaklaşık 25 gün önce yine bu salonda Buca’ya dair projelerimizi açıklamıştık. Bugün de Bucaspor’a ilişkin projelerimizi açıklamak için buradayız. Bucaspor, kötü durumda demek istemiyorum ama Bucaspor’umuzu yeniden Süperlig’de izleyinceye kadar hiç birimiz ne mutlu olabiliriz ne de Bucaspor için yaptıklarımızla yetinebiliriz” dedi.

BU TARAFTAR EN İYİSİNE LAYIK

Bucaspor’un yaşadığı tüm sorunlara karşın taraftarının her zaman yanında durduğuna dikkat çeken Arslan, “Bucaspor bu halde olmasına rağmen bakın burada taraftar heyecanını koruyor. Bunu çok önemsiyor ve takdir ediyorum. Bucaspor’umuzun taraftarı kışta-kıyamette, yağmurda-çamurda takımını yalnız bırakmadı, o yüzden hem Bucaspor’umuz için hem de bu taraftar için ne yapsak yeridir” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN 10 FUTBOL AKADEMİSİNDEN BİRİ…

Buca’nın en önemli değerlerinden birisinin Bucaspor olduğunu ifade eden Mustafa Arslan, “Bucaspor Futbol Akademisi bir kere Türkiye’nin ilk 10 futbol akademisinin içerisinde yer alıyor. Bu çok önemli bir potansiyeldir. Bucaspor’u akademisi ile birlikte kurumsal bir yapıya kavuşturmak istiyoruz. Hedefimiz ve gayemiz budur.  Bucaspor, kim olursa olsun kaderi bir belediye başkanının eline bırakılamayacak kadar değerlidir. Belediye başkanı destek verdi kulüp başarıdan başarıya koştu, başkan destek vermedi kulüp aşağıya doğru gitti, böyle olmayacak. Bu kulüp siyasete de kurban edilmemesi gereken bir noktaya getirilmeli. Hedefimiz şu; yarın biz belediye başkanı olursak Bucaspor’a gereken desteği ve değeri vereceğiz. Kulübü, kendi ayakları üzerinde duran bir yapıya kavuşturduğumuz gün artık belediye başkanı ölse de kalsa da desteklese de desteklemese de bu kulüp Süperlig’e demir atar. En kötü olduğu yıl birinci lige düşer sonraki yıl yine Süperlig’e çıkar” şeklinde konuştu.

FUTBOLCU FABRİKASI OLACAK

Kulübü her şeyden öne kurumsal bir yapıya kavuşturmayı hedeflediklerini belirten Arslan, “Kulüp kurumsal bir yapıya kavuşup futbol fabrikası haline gelecek. Biz bunun için elimizden gelen her şeyi yapacağız ve her adımı atacağız” dedi.

BÖYLE KULÜP BİR İLÇE İÇİN BÜYÜK ONUR

Bucaspor’un ihmal edilmesinin anlaşılabilir olmadığını da belirten Arslan, “Elinde Süperlig’e çıkmayı başarmış böyle bir kulübü, böyle coşkulu taraftarı olan bir ilçede bu kulüp kaderine terk edilemez. Bu kulübün Süperlig’de olması demek, belediye başkanının Türkiye’deki 17 takımın başkanlarının içerisine girmesi demek. Akıllı bir belediye başkanı için böyle bir değer asla ve asla yere düşürülmez aksine el üstünde tutulur. İnşallah Bucaspor hak ettiği noktaya 5 yılda gelecek. Biz Süperlig’e demiri öyle bir çakacağız ki, bizi oradan öyle kolay kolay oynatamayacaklar” diye konuştu.

BUCASPOR İÇİN 21 PROJE

Konuşmasının ardından Başkan Adayı Mustafa Arslan, Bucaspor’u Süperlig’e taşıyacak ve orada kalıcı hale getirecek 21 projenin sunumunu gerçekleştirdi. Bucaspor taraftarlarınca büyük heyecanla karşılanan projeler, hem ilçedeki gençlerin başta futbol olmak üzere farklı spor dallarına yönlendirilmesini ve teşvik edilmesini hem de Bucaspor’un kurumsal yapısının güçlendirilmesini hedefliyor.

İşte o projelerden bazıları:

1 – Halı Sahalar ve Futbol Eğitimleri: İlçedeki tüm halı sahalar günün belli saatlerinde Bucaspor Futbol Akademisinin eğitimlerine açılacak. Bu eğitimlerden elde edilecek gelir, kulübe aktarılacak.

 2 – Milli Eğitim Tabanlı Teşfik: İlçedeki tüm beden eğitimi öğretmenleri belli bir protokol çerçevesinde Buca Futbol Akademisi eğitimlerine destek verecek

3 – Türkiye çapında bir marka: BFA - Bucaspor Futbol Akademisi (BFA) Türkiye çapında bir markaya dönüştürülecek.

4 - Bucaspor’un miniklerine sahip çıkılacak: U10, U11, U12 ve U13 takımlarının yıllık turnuva masrafları belediye tarafından karşılanacak.

5 – İmkanı olmayanlara destek: Bucaspor futbol okullarında yetenekleri ile Akademiye yükselen ancak maddi imkanları olmayan öğrencilerimizin ihtiyaçları Buca Belediyesi tarafından karşılanacak. Buca gençliği spora teşvik edilirken aynı zamanda Bucaspor da gelecekteki genç yeteneklerden mahrum kalmayacaktır.

6 – Akademiye tam destek: Bucaspor Futbol Akademisinin eski parıltılı ve Türkiye'nin en iyi altyapısı olduğu günlere geri dönebilmesi için Buca Belediyesi tarafından tam destek politikası izlenecek.

7 – Tribün şovlarına malzeme desteği: Taraftar Kulübün her şeyidir, taraftarların tribün şovlarında ihtiyaç duydukları tasarımlar ve malzemeler belediye tarafından karşılanacak.

8 – Bucaspor deplasmanlarda yalnız kalmaycak: Bucaspor’un sezon boyunca yapacağı 17 deplasman maçına belediye tarafından otobüslerle ulaşım imkanı sağlanacak.

9 – Bucaspor sevgisi aşılama: Çocuklara erken yaşlarda Bucaspor sevgisini aşılamak için okullarda öğrencilere ücretsiz Bucaspor maç biletleri dağıtılacak. Buca’da her çocuk Bucaspor’lu olarak büyüyecek.

10 - Okullar arası Bucaspor Turnuvası: Senede bir kez Bucaspor Turnuvası düzenlenerek, dereceye girenlere verilen ödüllerin yanı sıra turnuvaya katılan tüm sporculara Bucaspor forması hediye edilecek. Bucasporluluk bilincinin yaygınlaşması sağlanacak.

11 – Bucaspor Spor Kompleksleri: Buca’nın her mahallesine semt spor sahaları yapılacak ve yapılan spor

12 - Buca Arena Stadının bakım çalışmaları:  Stadın tüm bakım ve onarım çalışmaları belediye tarafından yapılacak stadın en büyük sıkıntısı olan rüzgar sorununun çözülmesi için rüzgar panelleri derhal takılacak.

13 - Kaynaklar tesisinde tüm bakım onarım faaliyetleri Buca Belediyesi tarafından aciliyetle yapılacak. Eskimiş görüntünün yerini yepyeni bir tesis alacak.

14 – Bucaspor bilboardları: İlçe sınırları içerisindeki işlek noktalara Bucaspor’a özel Bilboard’lar yapılacak, Bucaspor’un tüm tanıtım ve duyurularının halka ulaması sağlanacak.

15 – Bucaspor Led Ekranları: Merkezi yerlere kurulacak dev led ekranlardan Bucaspor’un maçları yayınlanacak ve tüm Bucalıların maçları izlemesine olanak sağlanacak.

16 - İyi ki doğdun paketleri: Doğumundan başlayarak herkesi Bucaspor’lu yapacağız. Buca sınırları içerisinde doğan her bebeğe iyi ki doğdun paketleri gönderilecek bu paketlerin içerisinde Bucaspor’la ilgili bebek ürünleri olacak.  Bucalı ailelere ilk bebek hediyeleri Bucaspor’dan gidecek.

17 -  Sarı- lacivert bir Buca: Buca Belediyesinin yapacağı her bir projenin ışıklandırmalarının sarı lacivert olması sağlanacak. Buca halkı Bucasporlu olmanın hem keyfini hem de ayrıcalığını yaşayacak.

18 -  Belediye-Bucaspor-Esnaf Elele: Bucaspor ile Buca esnafı arasındaki bağın kuvvetlenmesi adına ilk adımı belediye atacak. Tüm esnafın Bucaspor’u sahiplenmesi sağlanacak.

19 - Devlet Bünyesinde Bucaspor: Spor Toto ve Spor Bakanlığına Bucaspor adına giden tüm projelerin takibi Buca Belediyesi ve bizzat Belediye Başkanı tarafından yapılacak.

20 – Üniversite-Öğrenci-Bucaspor: Üniversite öğrencileri ile Bucaspor’un kaynaşması adına projeler geliştirilecek. Dokuz Eylül Üniversitesinin ilçemizde bulunun kampüslerine yakın yerlerde etkinlikler planlanacak. Buca spor bünyesinde sokak basketbolu ve bunun gibi etkinliklerin düzenlemesi teşvik edilecek. Buca’ya dışarıdan okumaya gelmiş gençlerimiz Bucasporlu olarak memleketlerine dönecek.

21 - Amatör Branşlarda Bucaspor: Bucaspor’un bünyesinde farklı spor branşlarının faaliyet göstermesi teşvik edilecek. Bucaspor gerek atletizm gerek salon sporlarında da atılım yapacak ve tam bir spor kulübü haline dönüşecek. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.