Dolar 32,6013
%0.39
Euro 34,8180
%0.25
Altın 2.492,410
%0.32
Bist-100 9.508,00
%-0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mumcu türkülerle anıldı

Mumcu türkülerle anıldı

Türk basınının duayeni araştırmacı-gazeteci-yazar Uğur Mumcu ölümünün 21. yıl dönümünde Bayraklı Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikle anıldı.

  • Ege Postası
  • 25.01.2014 - 09:49

İZMİR - Bayraklılılar, 24 Ocak 1993 yılında Ankara'da evinin önünde arabasına konulan bombanın patlaması sonucu suikaste kurban giderek yaşamını yitiren araştırmacı-gazeteci-yazar Uğur Mumcu için Tepekule Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. Etkinlik vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Salonda yer kalmayınca ek salon açılarak etkinlik kamera sistemiyle vatandaşlara izlettirildi.

Anma programı Mumcu'nun hayatından kesitlerin yer aldığı klip ile başladı.  Programa daha sonra özgün müziğin büyük ismi Onur Akın ile devam etti. Kendisinin de gazetecilik mezunu olduğunu dile getiren Akın, "Kendisini hayatım boyunca onurlu, tarafsız, araştırmacı kişiliğini örnek aldım. Cesur, ilkeli ve ileri görüşlü bir gazeteciydi. Kalemini hiç satmadı. Onu öldürenler şunu bilmiyorlardı. O bir öldü bin doğdu" dedi.


Akın konuşmasının ardından birbirinden güzel türkülerini seslendirdi. Kimi zaman duygusal türkülere sahne olan gecede vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarını bir an olsun ellerinden indirmedi. Konsere verilen kısa arada Başkan Hasan Karabağ dinleyicilere seslendirdi.

Karabağ, "Akıllı insanlar korkak olmaz. Akılsız insanlar korkak olur. O yüzden korkaklar her gün ölür. Cesurlar bir gün ölür. Tıpkı Bahriye Üçok, Çetin Emeç, ve idam sehpasındaki Denizler gibi...Ölümsüzlükleri devam ediyor. Uğur Mumcu bundan yıllar önce Türkiye'nin bugünkü gidişatını ayakkabı kutuları içinde Allah Allah diye bu ülkeyi soyanların dönemini gördü. Onun ışığında bu ülke gericilere teslim edilmeyecek. Her şey Atatürk ilke ve devrimlerinin izinde devam edecek" diye konuştu. Karabağ daha sonra Onur Akın'a çiçek takdim etti.      

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.