Dolar 32,3859
%0.21
Euro 35,0259
%-0.11
Altın 2.324,450
%0.17
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mültecileri sahil güvenlik kurtardı

Mültecileri sahil güvenlik kurtardı

Ege Denizi'ndeki umut yolculuğunda, bindikleri lastik bot batan Pakistanlı 18 mülteci, Yunan sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

  • Ege Postası
  • 30.07.2016 - 14:32

Son günlerde Ege'de, mülteci geçişinin hız kazandığı dikkat çekiyor. Yunanistan'da yayın yapan 'www.kosnews.gr' adlı sitenin haberine göre; bu sabaha karşı üç lastik botla Yunanistan'ın İstanköy Adası'na (Kos) geçmeye çalışan mültecilerin bir grubun botu, hava kaçırıp battı.

Bu sırada bottaki Pakistan uyruklu 18 mülteci, suya düştü. Kaçakları suda gören çevredeki yatçılar, durumu Yunan sahil güvenlik ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen Yunan sahil güvenlik ekipleri, mültecileri kurtardı.

Kaçakların can yelekleri sayesinde suyun üstünde durdukları ve ölümden döndükleri belirtildi. 18 Pakistan uyruklu kaçak İstanköy'e götürüldü. Diğer iki bottaki 42 kişinin, İstanköy'e ulaşmayı başardığı öğrenildi. Mültecilerin İstanköy'deki o geçiş anı DHA tarafından görüntülendi. Yunan adalarına bu sabah itibarıyla toplam 118 kaçağın geçtiği duyuruldu.

Ayrıca; Türk Sahil Güvenlik ekipleri, Akyarlar açıklarında motoru bozulduğu için sürüklenen bir lastik bot içindeki 11 Pakistan uyruklu mülteciyi kurtardı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.