Dolar 32,5206
%0.23
Euro 34,7481
%0.08
Altın 2.496,290
%1.38
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mühendisler sorunlarını konuştu

Mühendisler sorunlarını konuştu

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin 29. Olağan Genel Kurul toplantısında konuşan Şube Yönetim Kurulu Başkanı Güniz Gacaner Ermin, birbiri ardına kurulan üniversitelerde, altyapısı, laboratuvarı olmayan mühendislik bölümlerinin açıldığını belirterek, mühendislerin çalışmaları karşılığında aldığı ücretlerin de düştüğünü söyledi.

  • Ege Postası
  • 13.01.2018 - 14:38

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makina Mühendisleri Odası (MMO) İzmir Şubesi'nin 29. Olağan Genel Kurul toplantısı Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde başladı. Geçen iki yıllık dönemin değerlendirilerek özeleştirileri ile birlikte yeni dönemin planlandığı genel kurulda mesleğin sorunları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. 28. dönem içerisinde şubede üye sayısının 11 bine, öğrenci üye sayısının ise 900'e yaklaştığını bildiren MMO İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Güniz Gacaner Ermin, geçen dönem asansör sempozyumu,

3. Kaizen Paylaşımları Etkinliği, Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi, İzmir Rüzgâr Sempozyumu ve Sergisi düzenlediklerini söyledi. Hava Hızı Laboratuvarı'nda kurulan Rüzgâr Tüneli'nin tamamen kendileri tarafından tasarlandığını ve yerli bir üretici tarafından imal edildiğini belirten Ermin, "Bu yeni rüzgâr tüneli sayesinde rüzgâr ve güneş ölçüm istasyonlarında, ayrıca kule vinçlerinde kullanılan sensörlerin, hava hızı deney ve kalibrasyonları yapılmaktadır. İlk TÜRKAK Akreditasyon denetimini bu dönem başarı ile tamamlayarak rüzgâr endüstrisine uluslararası standartlarda hizmet üreten bir kurum haline geldik. Bu sayede odamız, sensör kalibrasyonlarından başlayarak, veri analizine kadar uzanan bir kapsamda rüzgâr endüstrisine akredite mühendislik hizmeti üreten ülkedeki tek kurum olarak faaliyetlerine devam etmektedir" dedi.

BİLİMİ TEMEL ALAN EĞİTİM

Türkiye'de eksikliğini tespit ettikleri nitelikli ara eleman konusunda katkıda bulunmak için Asansör Uygulamalı Sınav Merkezi'ni 2017 yılı sonunda faaliyete geçirdiklerini anlatan Ermin, laboratuvar ile asansör sektörüne hizmet verilmesinin yanında sektörde çalışmak isteyen kişilerin eğitim almalarının da sağlanacağını ifade etti. Hükümetin imalat sanayini geri plana atarak, rant odaklı inşaat sektörünü ve hizmet sektörünü özendirdiğini iddia eden MMO Şube Başkanı Ermin, şöyle konuştu:

"Son yıllarda ekonomideki durağanlıktan dolayı çalışanlar, emekçiler sanayicilere fazla gelmeye başlamış, inşaat sektöründe de geçmiş yıllara göre çalışan sayısı ciddi düşüşler göstermiştir. Bununla beraber, birbiri ardına kurulan üniversitelerde altyapısı, laboratuvarı olmayan mühendislik bölümlerinin açılması, yabancı mühendislere denetim ve denklik belgesi aranmaksızın ülkemizde çalışma hakkı tanınması, yüksekokul mezunu teknikerlerine hızlandırılmış eğitimle mühendislik unvanı verilmesi, üst üste konulunca meslektaşlarımız arasında işsizlik oranı artmış, buna paralel olarak mühendislerin çalışmaları karşılığında aldığı ücretler ise düşmüştür. Şubemiz, çalışmalarını bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da herkesin ulaşabileceği eşit, parasız, laikliği ve bilimi temel alan eğitim için mücadeleye devam edecektir. Son yıllarda yaşanan, toplu iş cinayetlerine dönüşen iş kazaları ve meslek hastalıkları, sermayenin azami kâr hırsı ve emek aleyhine politikalarından kaynaklandığını hepimiz biliyoruz."

13-14 Ocak tarihlerinde düzenlenen MMO İzmir Şubesi'nin 29. Olağan Genel Kurulu ve seçimlerinde yarın (pazar) yeni yönetim kurulu seçilecek. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.