Dolar 32,3780
%0.19
Euro 35,0278
%-0.11
Altın 2.324,000
%0.15
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Muharrem Orucu başladı: Hoşgörü çağrısı

Muharrem Orucu başladı: Hoşgörü çağrısı

Hz. Muhammed’in torunu Hz. Hüseyin ve 71 arkadaşının Kerbela Çölü’nde susuz bırakılarak katledilmesinin ardından matem olarak tutulan 12 günlük muharrem orucu bugün başlıyor. İzmir'i isyan ettiren koku:

  • Ege Postası
  • 11.09.2018 - 07:09

Hz. Muhammed’in torunu Hz. Hüseyin ve 71 arkadaşının Kerbela Çölü’nde susuz bırakılarak katledilmesinin ardından matem olarak tutulan 12 günlük muharrem orucubugün başlıyor. Orucun sonunda 16 Kasım’da aşureler yapılıp dağıtılacak. Hıdır Abdal Ocağı Alevi dedesi ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Tokat Şube Başkanı Muharrem Erkan, oruç süresince herkesi gönül kırmaktan ve can yakmaktan kaçınmaya çağırdı.

Bu ayda dileklerin kabul olduğunu belirten Erkan, “ Muharrem Orucu, Adem Peygamberden İslam dinine kadar bütün peygamberler zamanında tutulmuş bir oruçtur. İslam dini ile birlikte farz olmaktan çıkmış ve sünnet olarak tutulmuştur. Bu bizim için aynı zamanda bir yas orucudur. Muharrem orucunda insana haz veren şeylerden ve eğlenceden kaçınılır. İnsanları kırmamaya ve hoşgörülü olmaya gayret edilir. Küs olanlar mutlaka barışmalıdır. Hiçbir cana kıyılmaz. Hatta canlı olduğu için ağaç bile kesilmez” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.