Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Muhabirimiz bizzat arayıp... Tartan özür diledi

Muhabirimiz bizzat arayıp... Tartan özür diledi

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekçi ile görüştüğü iddialarını haberleştiren muhabirimiz Halide Demir Polatlı’ya ağır hakarette bulunan CHP Konak Belediye Başkan Aday Adayı Hakan Tartan, durumun siyasetçiler ve meslek örgütlerince de kınanmasının ve özür çağrısında bulunmasının ardından muhabirimizi arayarak özür diledi. Tartan, “Orada benim tepkim yanlıştı, haklısın. Seni üzdüysem hakikaten üzüldüm. Hedefim sen değilsin. Orada maksadını aşmış bir şey var. Seni üzdüğüm için çok üzüldüm. Özür diliyorum” dedi..

  • Ege Postası
  • 05.01.2019 - 14:20

EGEPOSTASI-Konak Belediye Başkan Aday Adayı Hakan Tartan’ın AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekçi ile görüştüğü iddialarını haberleştiren muhabirimiz Halide (Demir) Polatlı’ya hakaret etmesinin ardından İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), Genç Gazeteciler Platformu (GGP) ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, resmi açıklama yaparak duruma tepki göstermişti.

AK Parti üst düzey kaynaklarının doğruladığı bilgiyi iddia olarak haberleştiren Gazeteci Halide Demir Polatlı, gazetecilik etik ilkelerini de uygulayarak, iddiaların odağındaki Hakan Tartan’ı defaaten aramış ve mesaj göndermiş ancak kendisinden yanıt alamamıştı. Haberin yankı uyandırması ve tepki toplaması üzerine Halide Demir Polatlı’yı arayan Hakan Tartan, özür diledi.

HAKAN TARTAN, MUHABİRİMİZDEN ÖZÜR DİLEDİ

Duruma siyasetçilerin yanısıra meslek örgütlerinin de tepki göstermesinin ardından muhabirimiz Halide (Demir) Polatlı’yı dün telefonla bizzat arayan CHP Konak Belediye Başkan Aday Adayı Hakan Tartan, hakaretinin haklı ve doğru olmadığını kabul etti ve özür diledi.

TARTAN, ŞUNLARI SÖYLEDİ

Tartan, özrünü, şu ifadeleri kullanarak diledi: “Benim burada hedef olarak gördüğüm insan kesinlikle sen değildin. 2-3 gündür de rahatsızım. Ağır bir gribe yakalanmışım. Anladım ki sen bunu çok üzerine anlamışsın. Ben seni eskiden beri tanıyorum. Senin böyle bir insan olmadığını biliyorum. Eğer seni üzdüysem özür dilerim. Benim hedefim, sen bunu anlayabilecek bir insansın, benim burada bunu kim söylüyorsa bu yalanları, kim yayıyorsa hedefimin kim olduğunu biliyorsun. Sen bunun üzerine geldin, senin şanssızlığın bu oldu. Orada benim tepkim yanlıştı, haklısın. Ben seni sevip, değer verdiğim için söylüyorum. Bir insan olarak seni üzdüysem buna üzülürüm, bu bana yakışmaz. Özür dilemek için aradım.

SENİ ÜZDÜYSEM BEN DE ÜZÜLÜRÜM

Ruhunu, duygularını açığa çıkartmak, onurlandırmak için bunu yapıyorum. Başka hiçbir amacım yok. Seni üzdüysem hakikaten üzüldüm. Ama hedefim sen değilsin. Sabah toplantı yapıyoruz arkadaşlarla. Ya böyle böyle dediler. Ya dedim ki, ben onu severim. Bir baktım ki cemiyeti, şusu busu. Benim hep bir duruşum, saygınlığım oldu, bir beyefendi duruşum oldu. Hayatımda hiç yalan söylemedim. Hayatımda kimseye menfaat, çıkar için borazanlık etmedim. Onun için çok rahatım. Top tamamen sende kalmış. Sanki benim hedefim senmisin gibi. Halbuki burda ben çok net, yalan haber yazan şerefsizdir diyorum. Orada maksadını aşmış bir şey var. Senle konuşurken, demek ki çok sinirlendim, maksadını aşan bir şekilde şeyler söylemişim. O da bana yakışmaz. Yanlış bir şey. Bunu savunmanın bir alemi yok. Seni kast etmiyorum. Benim bir çizgim var, hayatım boyunca bu değişmez. Senin ruhun benim için önemli, seni üzdüysem ben de üzülürüm. Okuyunca sabah haberleri, dedim ki Halide herhalde bunları üzerine alınmış. Seni üzdüğüm için çok üzüldüm. Sabah farkına vardım, onun için de özür diliyorum.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.