Dolar 32,3700
%0.16
Euro 35,0122
%-0.15
Altın 2.325,000
%0.2
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Muğla'nın ikinci kadın valisi görevde

Muğla'nın ikinci kadın valisi görevde

Valiler Kararnamesi ile Kırklareli Valiliği'nden Muğla Valiliği'ne atanan Esengül Civelek görevine başladı. Lale Aytaman'ın ardından kentte 26 yıl sonra ikinci kadın vali görev yapacak.

  • Ege Postası
  • 30.06.2017 - 13:27

Resmi Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Muğla Valisi Amir Çiçek merkeze alındı. Çiçek'in yerine ise Kırklareli Valisi Esengül Civelek atandı. Civelek, valilik binasına gelişinde, yöresel kıyafet giyen küçük öğrenciler, protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri tarafından çiçeklerle karşılandı. Tören kıtasını selamladıktan sonra makamına geçen Muğla'nın yeni valisi Esengül Civelek, "Doğal güzelliklere sahip, maviyle yeşilin buluştuğu, huzurlu, güvenli, mutlu kent Muğla'ya 26 yıl aradan sonra ikinci kadın vali olarak atanmaktan gurur duyuyorum. Sizlerin huzurunda şahsım ve aziz Muğlalılar olarak sayın Amir Çiçek'e şükranlarımı sunuyorum. Bundan sonraki süreçte başlayan proje ve yatırımlara el birliğiyle devam edeceğiz. Makamımın kapıları vatandaşlarıma sonuna kadar açık olacaktır" dedi.

Görevi devreden eski Vali Amir Çiçek ise kendisini uğurlamaya gelenler ile helalleştikten sonra kentten ayrıldı. Vali Çiçek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen suikast timinin yakalanmasında operasyonları yakından takip edip, yönlendirmişti.

ESENGÜL CİVELEK KİMDİR'
1958'de Aydın'ın Nazilli ilçesinde doğdu. 1979 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. 1980 yılından sonra Maliye Bakanlığı'nın değişik kademelerinde görev alan Civelek, 2005-2010 tarihleri arasında Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü'nde genel müdür olarak görev yaptı. 2010-2011 arasında Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığı görevinden sonra, 2011 yılında Yalova Valisi ve ardından 2014 yılında da Kırklareli Valisi olarak atandı. Civelek, evli ve iki çocuk annesi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.