Dolar 32,5884
%0.35
Euro 34,7964
%0.19
Altın 2.507,870
%0.94
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Muğla'da orman yangını

Muğla'da orman yangını

Muğla'nın Datça ilçesindeki ormanlık bölgede, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Orman Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri, yangını söndürmek için çalışmalarını sürdürüyor. Yangında şu ana kadar yaklaşık 50 hektarlık alanın zarar gördüğü belirtildi.

  • Ege Postası
  • 02.11.2017 - 07:03

Datça'nın Kızlan Mahallesi Gereme Sahili Dalyan mevkiinde, çam ağaçlarının bulunduğu bölgede, bugün saat 18.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Şiddetli rüzgarın etkisiyle yangın geniş bir alana yayıldı. Bölgeden yükselen alevleri görenler Orman Müdürlüğü ve itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Müdürlüğü'ne ait çok sayıda arazöz ile belediye itfaiye araçları sevk edildi. Bölgedeki söndürme çalışmaları aralıksız sürüyor.

KAYMAKAM BAKIR:YERLEŞİM YERLERİNİ TEHDİT SÖZ KONUSU DEĞİL

Datça Kaymakamı Vehbi Bakır, Kızlan Mahallesi Gereme Sahili Dalyan mevkiinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Kaymakam Bakır, "Yangının etrafı çevrildi ve daha fazla büyümesi engellendi. Şu anda yerleşim yerlerini tehdit söz konusu değil, alevlere müdahale ediliyor. 20 arazöz ve çok sayıda iş makinesi ile müdahaleler sürüyor" dedi. 

DATÇA'DAKİ YANGINLA İLGİLİ 1 GÖZALTI

Datça İlçesi'nde dün akşam ormanlık alanda çıkan yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Yangında şu ana kadar yaklaşık 50 hektarlık alanın zarar gördüğü belirtildi. Ekipler, yangın bölgesine ulaşımdaki güçlük ve şiddetli rüzgar nedeniyle çalışmalarda güçlük çekiyor. Yangının 2 noktadan başladığının tespit edilmesi üzerine, jandarma ekipleri sabotaj ihtimali üzerinde durmaya başladı.

Datça Kaymakamı Vehbi Bakır, alevlerin ekiplerin çevirdiği alan içerisinde kalmasını umut ettiklerini söyledi. Kaymakam Bakır, Datça Cumhuriyet Savcılığı'nca olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve 1 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Muğla'nın Datça ilçesinde ormanlık alanda dün saat 16.25 sıralarında başlayan yangın, ekiplerin aralıksız çalışmasıyla bugün saat 12.00 sıralarında söndürüldü. Bölgede soğutma çalışması yapıldığı belirtildi. Orman yangınıyla ilgili jandarma tarafından gözaltına alınan şüphelinin 28 yaşındaki A.S. olduğu öğrenildi. Geçici orman işçisi olduğu belirtilen A.S.'nin ifadesinde, yangının çıkış nedeniyle ilgili herhangi bir ilgisinin bulunmadığını söylediği belirtildi. Şüphelinin sorgusunun sürdüğü bildirildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.