Dolar 32,5884
%0.35
Euro 34,8737
%0.41
Altın 2.498,600
%0.57
Bist-100 9.659,00
%1.41

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Müftüden ailelere çarpıcı din eğitimi uyarısı

Müftüden ailelere çarpıcı din eğitimi uyarısı

Manisa Müftüsü Sinan Cihan, çocuklarını devlet okullarına göndermeyen ve tamamen dini eğitim verenlere seslendi. Cihan, "Bu kesinlikle yanlıştır, çocuklarınızı devlet okullarına gönderin. Biz çocuklar okulda da iyi yetişsin, camide de iyi yetişsin, diğer alanlarda da iyi yetişsin istiyoruz" dedi. 

  • Ege Postası
  • 28.12.2016 - 13:05

Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, gençlerin DEAŞ gibi terör örgütlerinden uzak durması ve kötü yollara sapmaması için toplumun hep birlikte mücadele vermesi gerektiğini söyledi. Aşırı uçlara yönelerek DAEŞ gibi örgütlerin tuzağına düşülmemesi için yapılması gerekenlere değinen Cihan, "Her Kuran kursu kayıtlarının yapıldığı dönemde çocukların, gençlerin gelmesi gerektiğini, dinini sağlıklı bir şekilde öğrenmesi gerektiğini vurguluyoruz. Bir toplum tüm birimleriyle işbirliği yaparak yola çıkmazsa bölük pörçük olur. Anne babalar, öğretmenler, cami görevlileri, kolluk kuvvetleri, esnaf topyekun olumsuzlukla mücadele etmediği sürece başarı elde edemeyiz. Aşırı uçlarla mücadelenin yolu işbirliğinden geçer. Birileri eleman kazandırma çabası içindeyse, böyle bir görev üstlendiyse, bu milletin düşmanları tarafından beslenir. Bütün şer güçleri toplandı, oyun üstüne oyun sergiliyorlar. Sebep İslam dinini kötü bir imajla takdim etmek. Bütün hesap bu. Biz toplum olarak, devlet olarak güçlü bir devlet olmayalım. İstenen budur. Her gün çıksam vaaz versem, yeter m? Yetmez. Oraya anne ve babalar çocuklarıyla katılacak, esnaf bize destek olacak. Çocuklarımıza 'Arkadaşına dikkat et, kötü alışkanlıklar uzak dur' dememiz lazım. Böyle yaparsak birilerinin eleman kazandırma çalışmaları verimli olmayacaktır" dedi. 

"KONTROL OLMAZSA ÇOCUK UÇLARA KAYIYOR"
Anne ve babalara da seslenen Cihan, teknoloji çağında yaşandığını hatırlatarak çocukların teknoloji dünyasında kontrol edilmediğini dile getirdi. Cihan, "Çocuk okuldan çıktıktan sonraki dönem, hafta sonları, tatillerinde neyle meşgu? Aileler çocuklarını kontrol etmeli. Cep telefonu ve internet çağı yaşıyoruz. Çocukların cep telefonlarından hangi oyunlarla meşgul olduğunu bilmiyoruz. Kontrol olmazsa çocuk uçlara kayıyor. Çocukların tesir altında kaldığı birçok unsur var. Biz yaz döneminde 50 bin civarında çocuğumuzla camilerde kurs yapıyoruz. Ama bizim okul çağında 250 bin çocuğumuz var. 200 bin çocuk nereye gidiyo? Eğer bu çocuklar anne, babasının kontrolünde değilse nerede" dedi.

"O YOL DOĞRU BİR YOL DEĞİL"
Bazı cemaatlerin devlet okullarında iyi bir din eğitimi verilmediği gerekçesiyle çocuklarını devlet okullarına göndermediğini belirten Müftü Cihan, "Bu doğru bir iş değil. O yol doğru bir yol değil. Bizim öğretmenlerimizle okul idareleriyle işbirliğine ihtiyacımız var. Hem dinimizi sağlıklı öğrenmeliyiz hem de çocuklarımızın geleceğini sağlıklı inşa etmeliyiz. Bu okula göndermeden olmaz. Biz çocuklar okulda da iyi yetişsin, camide de iyi yetişsin, diğer alanlarda da iyi yetişsin istiyoruz. Tek taraflı olmaz. Çocukların geleceğini sağlıklı inşa edemeyiz. Okula gitmeden çocuğu yetiştiremeyiz. Okulun bir taraf eksikliklerini göstererek okula göndermemek olmaz" diye konuştu. 

"DİNDARLIK SADE BİR YAPIDIR"
Radikal Müslüman kavramının tamamen uydurma olduğunu kaydeden Cihan, "Dindarlık sade bir yapıdır. Bunun aşırısı ya da eksiği olmaz. Aşırı dindarlık diye bir şey olmaz. Radikal Müslüman diyorlar. Radikal Müslüman kavramı tamamen uydurmadır. Biz toplum olarak hem dindarlık algımızı sorgulamalıyız hem de gelecek nesillerimizi koruma adına sorumluluk üstlenmeliyiz. Bunları yapmazsak birileri gençlerimizi kendi ideoloji ve hedefleri doğrultusunda yönlendiriyor" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.