Dolar 32,3286
%0.24
Euro 35,0658
%-0.16
Altın 2.301,820
%1.07
Bist-100 9,04
%2.68

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mucizenin adı Nurcan Hemşire yakınlarını bekleyenlere umut oluyor

Mucizenin adı Nurcan Hemşire yakınlarını bekleyenlere umut oluyor

28 yıl önce yaşanan bir mucizenin hikayesi. Nurcan Hemşire 13 Mart 1992'de Erzincan'da meydana gelen 6,8'lik depremde enkaz altında kalmış, tam 8 gün sonra sağ kurtarılmıştı. Adını tarihe yazdıran Nurcan Hemşire 30 Ekim'de İzmir'de depremi bir kez daha yaşadı. Enkaz önünde yakınlarını bekleyenlere ise umudu hatırlattı.

  • Ege Postası
  • 02.11.2020 - 14:42

Tarih 13 Mart 1992, saat 19.18. Erzincan 6,8'le sarsıldı. 653 can gitti. Hemşire Nurcan Eraslan Arslan, o depremde mucizenin adı oldu. 28 yıl sonra bir kez daha o günleri hatırladı.

Arslan'ın, depreme yakalandığı 5 katlı SGK lojmanı yerle bir oldu. Deprem anında binanın en üst katında olan Nurcan Hemşire enkaz altında kaldı. Ekiplerin ona ulaşması tam 187 saat aldı.
Yani Nurcan Hemşire 8 gün boyunca enkaz altındaydı.

Sabah gazetesine o anları anlatan Nurcan Hemşire, İzmir'de enkazın önünde yakınlarını bekleyenlere umudu hatırlattı.

MUCİZENİN ADI NURCAN HEMŞİRE

"187 saat enkaz altında aç ve susuz bekledim. Yağmur suyu ve idrarımı içtiğim yazılmıştı. Bunlar doğru değil. Hareket edemiyordum ki nasıl su içeyi? İlk bir kaç gün bilincim kapalıydı. Gece ve gündüzün ayrımını bile yapamıyor insan. Sadece dışarıdaki seslerden gece ve gündüz olduğunu anlayabiliyordum. Tabi ki bu kolay değil. Ancak kimse umudunu yitirmesin. Sabırla bekleyişinizi sürdürün. İnanıyorum ki mutlaka enkaz altından çıkarılanlar olacaktır."

Nurcan Hemşire, önemli bir noktaya dikkati çekti. Enkazların bulunduğu alanda sessiz olunması gerektiğini söyledi. "Çünkü enkaz altındayken dışarıdaki sesleri duyulabiliyorsun ancak sesini duyuramıyorsun" dedi.

Nurcan Hemşire, Erzincan Depremi'nden sağ kurtarıldıktan sonra İzmir'e yerleşti. Son depreme de Buca'daki bir apartmanın birinci katında yakalandı. Sonrasında evine tekrar geri döndüğünü belirten Arslan, o günleri tekrar hatırladığını dile getirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.