Dolar 32,3434
%0.29
Euro 35,1031
%-0.05
Altın 2.310,570
%1.45
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Moody's Türkiye'nin kredi notunu düşürdü

Moody's Türkiye'nin kredi notunu düşürdü

Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody's Türkiye'nin kredi notunu "Ba2"den "Ba3"e düşürdü ve not görünümünü "durağan"dan "negatif"e çevrildi

  • Ege Postası
  • 18.08.2018 - 03:45

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's , Türkiye 'nin kredi notunu düşürdüğünü duyurdu.

Kuruluştan yapılan açıklamada, Türkiye 'nin uzun dönem kredi notunun "Ba2"den "Ba3"e düşürüldüğü, görünümünün de "negatife" çevrildiği belirtildi.

Açıklamada, Türk yetkililerin yakın dönemde uyumlu ve etkili ekonomik bir plan sunması durumunda kredi notunun denge kazanacağı kaydedildi.

Ayrıca, enflasyonda düşüş ve cari açıkta azalma olması durumlarında kredi notunun olumlu etkileneceği ifade edilirken, önemli dış finansman desteğinin, kredi notu için destek verici bir etken olacağının altı çizildi. 

S&P’den Türkiye’ye kötü haber: Beklentileri de açıkladı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's (S&P), Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunu BB-'den B+'ya düşürdü.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's (S&P), Türkiye 'nin yabancı para cinsinden kredi notunu BB-'den B+'ya düşürdü. Görünüm ise "durağan" olarak teyit edildi.

S&P'den yapılan açıklamada görünümün durağan olarak teyit edilmesinin Türkiye'nin gelecek 12 aydaki risk dengesini yansıttığı belirtildi.

S&P'den yapılan açıklamada Türkiye’de kurumsal yapının, denge ve denetim mekanizmalarının olmadığı tek karar vericinin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğu da vurgulandı.

S&P, gelecek yıl için resesyon (durgunluk) öngörüyor. Ayrıca önümüzdeki 4 ay için enflasyon tahmini yüzde 22 seviyesinde.

S&P son olarak Mayıs ayında Türkiye 'nin yabancı para cinsinden kredi notunu "BB"den "BB-"ye, yerli para cinsinden notunu "BB+"dan "BB"ye düşürmüştü.

Fitch'ten Türkiye açıklaması: Tedbirler kredibiliteyi inşa etmek için yetersiz

Fitch 'ten yapılan açıklamada, Türk Lirası'ndaki değer kaybının politika kredibilitesinde artış, Merkez Bankası'nın bağımsızlığının sağlanması ve daha yavaş büyümeye artan toleransla durdurulabileceği; TL'nin böylelikle daha istikrarlı bir para birimi haline geleceği vurgulandı.

Derecelendirme kuruluşu, geçtiğimiz günlerde Katar 'ın Türkiye 'ye 15 milyar dolardoğrudan yatırım yapacağı haberlerinin liranın değer kazanmasını sağladığını ancak yatırımın zamanının ve ayıntılarının henüz açıklanmadığını hatırlattı. Türkiye'nin sahip olduğu yüksek enflasyonun ve cari açık rakamlarının küresel mali piyasalardaki risklere maruz kalmasında etkili olduğu da ifade edildi. 

Reuters’ın geçtiği Fitch’in raporundan önemli başlıklar şöyle:

-Türkiye’nin, durumu bariz bir şekilde kötüleşmediği sürece bir IMF programına başvuracağını sanmıyoruz.

-Ani sıkılaştırmalar büyümedeki yavaşlamayı daha da keskinleştirecektir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.