Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Molozlara “uydu takibi” geliyor

Molozlara “uydu takibi” geliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kaçak ve gelişigüzel moloz dökümünün önüne geçmek amacıyla hafriyat kamyonlarının uydudan izlenebileceği “araç takip otomasyon sistemi” kuruyor. Altyapı çalışmaları devam eden sistem sayesinde, uydudan takip edilen kamyonlar izinli alanlar dışına moloz döktükleri an tespit edilip cezai işlem uygulanacak. Büyükşehir'den hafriyat kamyonlarına uydu takibi

  • Ege Postası
  • 18.12.2015 - 10:49
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin altyapı hazırlıklarına devam ettiği Hafriyat Yazılım  Otomasyon Sistemi sayesinde artık kent içinde gelişigüzel moloz dökümünün önüne geçilecek. Sistem ile birlikte kentteki tüm hafriyat firmalarına ait kamyonlar, Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği’ne uygun hale getirilecek; ayrıca araçlara GPS cihazı takılacak. Böylece kamyonlar uydudan takip edilerek kaçak döküm yapanlar “anında” tespit edilecek. Sistemle birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan alınacak yetki devriyle kaçak döküm yapanlara cezai işlem Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanacak. Sisteme dahil olmayan kamyonlar, İzmir sınırları içerisinde hafriyat taşıma ve dökümü işini yapamayacak.



Ayrıca moloz döküm alanları, kantarlar ile mobil ekiplere gece görüşüne sahip kameralar takılarak kamyonlar denetlenecek. Oluşturulan kontrol merkezine aktarılan kamera görüntüleri ve uydu takip bilgileri sayesinde, sisteme kayıtlı tüm hafriyat kamyonları canlı olarak izlenecek. GPS cihazı takılan kamyonların, ilçe belediyelerinden “hafriyatı nereden aldığı ve nereye dökeceğine dair” Atık Taşıma ve Kabul Belgesi alması da  zorunlu olacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.