Dolar 32,4909
%-0.15
Euro 34,9626
%0.38
Altın 2.430,820
%0.32
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MMO'da Çağdaş Demokratlar kadınlar öncülüğünde göreve talip

MMO'da Çağdaş Demokratlar kadınlar öncülüğünde göreve talip

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makina Mühendisleri Odası (MMO) İzmir Şubesi'nde görev yapan Çağdaş Demokrat Makina Mühendisleri Grubu, olağan genel kurul ve seçimlerinde, Yüksel Yaşartekin başkanlığında, 6 kadına yer verdikleri listeleriyle bir kez daha yönetime talip oldu.

  • Ege Postası
  • 05.01.2018 - 13:30

MMO İzmir Şubesi'nin 13-14 Ocak 2018 tarihlerinde gerçekleşecek olan 29. Olağan Genel Kurul ve Seçimleri öncesinde Çağdaş Demokrat Makina Mühendisleri, bir kez daha şube yönetimine talip olduklarını açıkladı. MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında grup adına konuşan MMO İzmir Şubesi Başkan Vekili, Çağdaş Demokrat Makina Mühendisleri başkan adayı Yüksel Yaşartekin, güçlü ve çağdaş bir Makina Mühendisleri Odası yaratılması için yola çıktıklarını, bu doğrultuda gerçekleştirdikleri çalışmaları bir dönem daha sürdürme kararlılığında olduklarını belirtti. Yönetim kurulu aday listesini kadınların yönetim kademelerindeki temsiliyetlerinin öneminden hareket ederek oluşturduklarını ifade eden Yaşartekin, "Bunun, kadının toplumda her geçen gün daha fazla görünmez kılınmaya çalışıldığı içinden geçtiğimiz dönemde büyük önem taşıdığına inanıyoruz. Bu çerçevede, yönetim kurulu listemizde 6 kadın meslektaşımız yer alırken, delege listemizin de yine asgari yüzde 50'sini kadınlar oluşturacak. Buradan diğer tüm meslek ve emek örgütlerine kadınların toplumsal yaşamdaki varlıklarını yok etmeye çalışanlara karşı buna benzer doğrultuda hareket etmeleri çağrısında bulunuyoruz" dedi.

BİRLİKTE MÜCADELE VURGUSU

Çağdaş Demokrat Makina Mühendisleri'nin çalışmalarını, emekten, barıştan, eşitlikten, özgürlükten, demokrasiden yana sürdürdüğünü kaydeden Yaşartekin, toplumsal cinsiyet eşitliğine inanan ve her türlü gericiliğe, ırkçılığa, ayrımcılığa, savaşa karşı, bir arada yaşamı savunan bir anlayışla yola devam edeceklerini ifade etti. Yaşartekin, şunları söyledi:

"Siyasi iktidar darbe fırsatçılığı ile ilan ettiği OHAL çerçevesinde çıkardığı neoliberal politikalara her geçen gün ivme kazandırıyor. Her türlü planlama ve rantsal tasarruf yetkisini kendinde toplamakta, meslek odalarını da üyelerinden kopararak birer tabela örgütüne dönüştürmeye çalışmaktadır. Hükümetin TMMOB'a yönelik karalama kampanyalarını ve attığı adımları da bu çerçevede değerlendirebiliriz. Çağdaş Demokrat Makina Mühendisleri, iktidarın muhalefete olan tahammülsüzlüğünün bir yansıması olan bu çabalara karşı tüm meslektaşlarıyla birlikte mücadele etmeyi ve kamusal çıkarları sonuna dek savunmayı başlıca görev sayar. 'Zaman, aklın kötümserliğine karşı, iradenin iyimserliği ile hareket etme zamanıdır' diyerek, tüm üyeleri 13-14 Ocak 2018 tarihlerinde MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde gerçekleşecek olan genel kurul ve seçimlere katılmaya davet ediyoruz."

Çağdaş Demokrat Makina Mühendisleri listesindeki yönetim kurulu asıl üyesi adayları; Yüksel Yaşartekin, Melih Yalçın, Selda Ünver, Dilek Ferda Yamanlar, Gürkan Durgun, Elif Eda Doğan, Bircan Çiçekdeş'tan oluştu.

Yönetim Kurulu yedek üye adayları arasında ise A. Kirami Kılınç, İlkin Boz, Ziya Haktan Karadeniz, Ebru Karakıran, Görkem Teneler, Yıldız Sınmaz Uzgan, Özcan Gülhan yer aldı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.