Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Minik oyunculardan barış mesajı

Minik oyunculardan barış mesajı

Gaziemir Belediye Tiyatrosu’nda düzenlenen kurslara katılan 250 çocuk kursiyer sertifikaları Başkan Halil İbrahim Şenol, tiyatro oyuncuları Orhan Aydın, Cezmi Baskın ve Nebil Sayın’dan almanın mutluluğunu yaşadı. Sertifika töreninde kursiyerler hep birlikte ‘Savaşa hayır’ dedi.

  • Ege Postası
  • 15.04.2018 - 12:42

Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği tiyatro kurslarına katılan kursiyer çocuklar sezon finali heyecanı yaşadı. Yıl boyunca düzenlenen kurslarda tekerleme okumayı, jest ve mimiklerini kontrol etmeyi öğrenen Gaziemir Belediye Tiyatrosu çocuk kursiyerleri öğrendiklerini birer oyunla sahneye koydu.

Atatürk Oyuncuları, Nazım Oyuncuları, Uğur Mumcu Oyuncuları, Adalet Oyuncuları, Barış Oyuncuları ve Emek Oyuncuları olarak 6 grupta, deneyimli eğitmenlerden eğitim alan 250 çocuk kursiyer sezon finalinde hep birlikte sahneye çıktı. Gaziemir Belediye Tiyatrosu çocuk kursiyerleri sertifikalarını Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ile tiyatro ve dizi oyuncuları Orhan Aydın, Cezmi Baskın ve Nebil Sayın’ın elinden almanın mutluluğunu yaşadı. 

Minik tiyatrocuları kutlayan, tiyatroyu bırakmamaları konusunda onları uyaran Orhan Aydın, Cezmi Baskın ve Nebil Sayın oyunculara tiyatro ve hayat üzerine öğütler verdi. Ünlü oyucularla atölye çalışması yaparak pratik yapma şansı yakalayan çocuk kursiyerler sahneden ‘Savaşa hayır’ diye haykırdı, hep birlikte barış mesajı verdi.

“Ulu Önderimizin yolundan yürüyoruz”

Gaziemir’de çok önemli sanatsal etkinliklere imza attıklarının altını çizen Başkan Halil İbrahim Şenol “Yol, kaldırım,  park yapmak belediyelerin işi. Ancak yerel yönetimler sanatı da desteklemeli. Bu doğrultuda belediye olarak sanata ve sanatçıya büyük önem veriyoruz. Çünkü biz ‘Sanatsız kalan bir toplumun hayat damarlarından bir kopmuş demektir´ diyen Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk´ün yolundan yürüyoruz. Sanata ve sanatçıya her zaman destek olmaya devam edeceğim.  Amacım Gaziemir´i tarih ve sanat kenti yapmak” diye konuştu. Çocuklara sanatı hiçbir zaman bırakmamaların öğütleyen Başkan Şenol, “Konuşun, eleştirin, sorgulayın. Çünkü Cumhuriyet sizlere emanet” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.