Dolar 32,3460
%0.3
Euro 35,1168
%-0.01
Altın 2.305,190
%1.21
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Minibüsçülerden Hasan Karabağ’a teşekkür

Minibüsçülerden Hasan Karabağ’a teşekkür

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ; İzmir Minibüsçüler Odası Başkanı Taner Uğuz, yönetim kurulu üyeleri ve minibüsçü esnafı ile bir araya geldi. Oda Başkanı Uğuz Başkan Karabağ’ın her zaman esnafın yanında olduğuna dikkat çekerek, Bayraklı gibi zor bir bölgede kurucu başkanlık yapmanın marifet olduğunu söyledi. Minibüsçülerden Hasan Karabağ’a teşekkür

  • Ege Postası
  • 13.12.2018 - 14:07

Başkan Hasan Karabağ ise, esnafın toplumsal ve ekonomik hayattaki yerine işaret ederek, “Esnaf sanatkârın işi zor. Minibüsçülük mesleği de öyle. Hayatın içindeler, her gün yüzlerce insanla muhatap oluyorlar. Gerçekten zor bir iş. Ancak; aynı zamanda da en gerçekçi halk anketlerini yapanlar onlar. Esnafın tuttuğu nabız şaşmıyor” diye konuştu.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile uzun süre sohbet ederek sorunlarından söz eden oda başkanı ve yöneticileri metropolde kırmızı çizgileri olduğunu, kent merkezinde, İnönü Caddesi, Girne Bulvarı gibi bazı arterlerde olmadıklarını, minibüsçülerin bir toplanma alanına ihtiyacı olduğunu belirtti. Başkan Karabağ; esnafın sorunlarının, ilçe belediyelerinin çabası ile köklü olarak çözülenemeyeceğini söyleyerek “Yaşanan sorunların pek çoğu, büyükşehir yetkisinde” dedi.

Öğrenciyken, bakkaldım…

Üniversite öğrenciliği döneminde, aynı zamanda bakkal dükkanı olduğunu ve esnaflığı bildiğini söyleyen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Mühendislik okurken bakkallık yaptım. Kısa süre de olsa esnaflığı deneyimledim. Esnaf, toplumun ve ekonominin önemli bir denge unsuru. Özellikle, halkın içinde olmaları esnafa başka bir duyarlılık da kazandırıyor. Örneğin onların yaptığı anketler çok daha gerçekçi. Halkın nabzını birebir tutan esnaf, öngörüsünde çok yanılmıyor. ”İzmir Minibüsçüler Odası Başkanı Taner Uğuz İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yola çıkan Karabağ’ın açıkça yanında olduklarını ifade ederek şunları söyledi; “Başkanımızı, İzmir’de görmek istiyoruz. Oraya siyasetçi değil, Başkanımız gibi bir yönetici gerekli. Bayraklı yeni ve zor bir ilçeydi. Orada koordinasyon sağlamak, sıfırdan bir belediye kurmak marifet işi. Başkanımız, bunu başarıyla yaptı. Bizler de dahi emeği var. Ne zaman ne istesek asla geri çevirmedi, kendisine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Sorunlarını anlattılar…

Başkan Hasan Karabağ’a İzmir genelinde yaşadıkları sorunları anlatan ve ihtiyaçlarını dile getiren Oda Başkanı Taner Uğuz İZBAN grevini hatırlatarak, minibüsçü esnafının şehir ulaşımında önemli bir partner olduğuna dikkat çekti. İlçelerden başlayan bazı projeler olduğunu belirten Uğuz, Başkan Karabağ ile seçimlerden sonra bunu çözmek noktasındaki temennilerini dile getirdi. Oda yöneticileri ayrıca esnaf odaları yöneticilerinin belediye meclislerinde istifa etmeksizin görev alabilmeleri gerektiğinin altını çizdi.  İzmir genelinde faaliyet gösteren bin 117 minibüsçü esnafının kent içi ve dışı ulaşımda büyük bir rol üstlendiğini belirten Karabağ, kendisine aktarılan sorunları bildiğini ve büyükşehir bünyesinde çözülebileceğini hatırlatarak, “Kendi ilçemizde de görüyorum. Gerçekten dışarıdan suiistimale açık bir iş yapıyorsunuz. 20 kişinin 10 kişilik ücret verdiğini gördüm. Bir denetim mekanizmasının işletilmesi gerekiyor” dedi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.