Dolar 32,3295
%0.24
Euro 35,0907
%-0.09
Altın 2.298,580
%0.92
Bist-100 9,04
%2.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Milli tekvandocu, öğrencilerini doğada yetiştiriyor

Milli tekvandocu, öğrencilerini doğada yetiştiriyor

Sporculuk kariyerinde Avrupa ve dünya şampiyonalarında dereceleri bulunan milli tekvandocu Serkan Tok, antrenörlüğe başladıktan sonra minik tekvandocularıyla eğitimlerini açık alanda yapıyor. Serkan Tok: "Doğada spor yaptırarak onlara doğa ve hayvan sevgisini aşılıyoruz. Bu eğitimin onların hayatlarında çok önemli bir dönüm noktası olacağına inanıyorum" dedi. Milli tekvandocu, öğrencilerini burada eğitiyor

  • Ege Postası
  • 17.04.2019 - 12:32

Milli tekvandocu Serkan Tok, antrenörlüğe başladıktan sonra tekvandoculara eğitimlerini doğada vermeye başladı.

Sporculuk kariyerinde 2007'de Azerbaycan'daki Avrupa Tekvando Şampiyonası ve 2011 yılında Çin'deki Dünya Tekvando Şampiyonası'nda üçüncülük elde eden Serkan Tok, spor yaşantısına İzmir'de antrenör olarak devam ediyor.

Balçova ilçesinde özel bir tekvando kursunda antrenörlük yapan Tok, minik sporcularına eğitimlerini bazı günler salonun dışında ormanlık alanda doğayla iç içe veriyor.

Antreman yaptıkları alanlarda önce çevre temizliği yapan 5 ila 13 yaşlarındaki sporcular, görenlerin takdirini topluyor.

"Doğa sevgisini aşılıyoruz"

Tekvando eğitmeni Serkan Tok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük yaşlarda spor yapmaya başlamak kadar doğa sevgisinin de çocuklarda çok önemli olduğunu ifade etti. 

Öğrencileriyle bir süredir doğada antreman yaptığını belirten Tok, şöyle konuştu:

"Doğada spor yaptırarak onlara doğa ve hayvan sevgisini aşılıyoruz. Bu eğitimin onların hayatlarında çok önemli bir dönüm noktası olacağına inanıyorum. Onlar bu alışkanlığı kazandığı zaman ileride kendi çocuklarına da örnek olacaklarını düşünüyorum."

"Spor yapmak bizi bedensel ve ruhsal olarak geliştiriyor"

Tekvando kursunda 3 yıldan bu yana eğitim alan 10 yaşındaki Elif Yiğit de antrenörlerinin doğada antreman yapmayı önerdiğinde inanmadıklarını söyledi.

Doğada antrenman yapmanın daha farklı olduğunu aktaran Yiğit, "Havalar müsait oldukça arkadaşlarımızla beraber buraya geliyoruz. Spor yapmak bizi bedensel ve ruhsal olarak geliştiriyor. Doğada spor yapınca çok mutlu oluyorum. Amacım aldığım eğitimin ardından başarılı bir tekvandocu olmak." değerlendirmesinde bulundu.

Yağmur Demirhan ise doğada spor yapmak için günleri saydığını, spor merkezine göre doğada spor yapmayı çok sevdiğini ve mutlu olduğunu ifade etti. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.