Dolar 32,4665
%-0.06
Euro 34,7382
%-0.67
Altın 2.440,150
%0.16
Bist-100 9.935,00
%2.24

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Milli savaş gemileri, İzmir'de ziyarete açıldı

Milli savaş gemileri, İzmir'de ziyarete açıldı

İzmir'de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın milli savaş gemileri 'TCG Sancaktar' ve 'TCG Burgazada', vatandaşların ziyaretine açıldı.

  • Ege Postası
  • 29.10.2019 - 14:14

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görev yapan ve MİLGEM Projesi kapsamında üretilen milli gemiler olan 'TCG Sancaktar' ile 'TCG Burgazada', 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında, vatandaşların ziyaretine açıldı. Alsancak Limanı'na demirleyen gemilere İzmirliler yoğun ilgi gösterdi. Askeri personel eşliğinde savaş gemilerini gezenler, merak ettiklerini sorup, bilgi alma imkanı buldu. Ziyaretçiler, bol bol hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Ziyaretçilerden Anıl Beydağ (37), "Askeri personel hepimizle oldukça yakından ilgilendi. Çocuklarımız bugünü asla unutmayacaklar. Gemilerin yerli yapım olmasından dolayı gururumuz bir kat daha arttı" dedi.

Denizcilik Lisesi öğrencisi Beyza Bozok (17) da "Denizcilik okuduğum için gemileri özellikle görmek istedim. Çok mutlu ve gururluyum" ifadelerini kullandı.

İki savaş gemisinde, şehit ve gazi yakınları ise öğle yemeğinde bir araya geldi. 

FOÇA'DA DA ASKERİ GEMİLER ZİYARETE AÇILDI

Foça ilçesinde de Cumhuriyet'in 96'ncı kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında askeri gemiler, vatandaşların ziyaretine açıldı. Şehit aileleri ve gaziler gemilerde ağırlandı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 96'ncı kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında Türk Deniz Kuvvetleri'nin Foça Deniz Üssü'ndeki TCG Karamürselbey ve TCG Osmangazi amfibi çıkarma gemileri, TCG Heybeliada  ve TCG Bodrum korvetleri ile TCG Karayel hücumbotu vatandaşların ziyaretine açıldı. Şehit yakınları ve gaziler gemilerde ağırlandı.

Foça Kaymakamı Ali Çetin, Foça Garnizon ve Amfibi Görev Grup Komutanı Tümamiral İbrahim Özdem Koçer, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, gemi komutanları, Foça Üssü'nde görevli  subay ve astsubaylar gemi girişlerinden itibaren refakat ettikleri şehit aileleri ve gazilerle birlikte öğle yemeği yedi.

Gemilerde, eşi Kıbrıs gazisi emekli astsubay Hasan Batunoğlu ile birlikte ağırlanan Muhterem Batunoğlu özel günlerde hatırlanmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtip, "Cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalsın. Devletimize, milletimize, özellikle askerimize zeval gelmesin" dedi. Kıbrıs gazisi, emekli astsubay Hasan Batunoğlu da "Tüm gaziler adına bayramımızı kutlar, görevdeki kardeşlerimize sağlık ve mutluluklar dilerim" şeklinde konuştu.

Kıbrıs gazisi emekli astsubay Niyazi Çınar da Cumhuriyet'in 96'ncı yılını daha önce görev yaptıkları birliklerde konuk edilerek, kutlamaktan çok memnun olduklarını dile getirerek, "Cumhuriyetimizin 96'ncı yılı dolayısıyla donanmamızın güzide gemilerinden TCG Heybeliada'ya davet edildik. Komutanlarımıza biz gazileri hatırladıkları için çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.