Dolar 32,4653
%-0.07
Euro 34,7306
%-0.69
Altın 2.435,800
%-0.02
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Milli Eğitim'den İzmir'de flaş karar

Milli Eğitim'den İzmir'de flaş karar

Eğitim sisteminde yaşanan tartışmalar sınav sistemi karmaşasıyla birlikte had safhaya ulaşırken, İzmir'de yine çarpıcı bir gelişme yaşandı. Bornova Çamdibi'nde yer alan kamuya ait arazilerde özel okul yapımının önü açıldı.  Parsele özel imar değişikliğine gidildi

  • Ege Postası
  • 25.09.2017 - 10:56

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Bornova ilçesinin Çamdibi Mahallesi sınırlarında yer alan ve mülkiyeti Milli Eğitim Vakfı'na ait devlet arazilerinde kritik bir plan değişikliğine gidildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde askıya çıkan yeni imar planlarına göre, yeni özel eğitim tesislerinin de önü açıldı. 

PARSELE ÖZEL İMAR DEĞİŞİKLİĞİ 

Daha önceden eğitim kullanımına ayrılan Çamdibi'ndeki devlet tasarrufundaki yaklaşık 20 bin metrekarelik arazinin dörtte birinde imar planı değişikliği gerçekleşti. Buna göre, 4 bin 530 metrekarelik alanda özel eğitim tesisi, yani kolej ve etüt merkezi inşa edilebilecek.

DEVLET OKULUNA DEĞİL, ÖZEL OKULA

Söz konusu gelişme kamu arazilerinin eğitimde özelleştirme kapsamında satış ya da devrinin de önünü açtı. Arazinin kalan üçte birlik kısmı olan 13 bin 435 metrekarelik bölüm ise devletin kullanımına bırakıldı.

İHTİYAÇ VAR AMA TESİS YAPAN YOK

İmar değişikliğine gerekçe olarak bölgede artan yoğunluk ve nüfüs ile birlikte gelen ihtiyaç gerekçe gösterildi. Temmuz ayında gündeme gelen söz konusu değişikliğe Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da olumlu görüş sunarken, arazinin asıl sahibi Milli Eğitim Bakanlığı'nın ne yapacağı ise merak konusu oldu. Kendi arazisinde özel okul yapımına vize veren Milli Eğitim, mülkiyeti vakfa ait kendi taşınmazları üzerinde ise yapılacak ilkokul ya da ortaokul gibi devlete ait eğitim tesisilerini ise ancak yatırım programına almakla yetindi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.