Dolar 32,4772
%-0.19
Euro 34,9495
%0.35
Altın 2.436,550
%0.55
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Milli dansçı Kaan için kan bağışı

Milli dansçı Kaan için kan bağışı

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde (İİBF), lösemi hastalarına destek olup kan ve kök hücre bağışına farkındalık oluşturmak amacıyla 'Güvenli Kan Temini ve Türkök' Konulu konferans düzenlendi. Konferansın ardından, lise öğrencisi aynı zamanda da milli dansçı olan Kaan Özelçam'ın yanı sıra diğer lösemi hastaları için akademik ve idari personelle öğrenciler kök hücre için kan bağışında bulundu.

  • Ege Postası
  • 27.12.2017 - 13:20

İzmir'de yaşayan ve daha önce iki kez lösemiye karşı verdiği savaştan galip çıkan lise öğrencisi Kaan Özelçam, lösemiyi üçüncü kez yenmek için tedavi görmeye başladı. Hem milli dansçı Özelçam hem de diğer lösemi hastaları için bir süre önce bağış kampanyası başlatıldı. DEÜ İİBF'deki topluluk ve kulüplere üye gençler de kampanyaya destek olmak üzere kolları sıvadı. Türkiye Kızılay Derneği İzmir Kan Merkezi'nin katkılarıyla Ömer Yiğitbaşı Konferans Salonu'nda, 'Güvenli Kan Temini ve Türkök' konulu konferans düzenlendi. Açılış konuşmasını yapan İİBF Dekanı Prof. Dr. Kamil Tüğen kök hücre naklinin, löseminin tedavisindeki önemine vurgu yaptı. Dekan Tüğen, "Kök hücre ve kan bağışında bulunmak, şifa bekleyen insanlarımız için çok önemli. Bunun bilincinde olarak daha çok bağış yapılması ve yakınlarımızı da bağış yapmaları için teşvik etmemiz gerekiyor. Bu anlamlı konferansın düzenlenmesinde emeği geçen, başta fakültemizin tüm öğrenci kulüp ve toplulukları olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"BAĞIŞLAR ARTMALI"

Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Burak Yurdakul, güvenli kan temini ve Türkök projesi hakkında bilgiler verdi. Kan bağışının önemi ve Türkiye'deki tarihsel sürecini anlatan Dr. Yurdakul, kök hücre naklinin aşamalarıyla önemine değindi. Dr. Yurdakul, "Hastalarımızın tedavisinde umudun ve başarı oranının artması için herkesi kan bağışına davet ediyoruz. Bağışlar yapılıyor ancak daha fazlasına ihtiyaç var" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, akademik ve idari personelle öğrenciler kan bağışında bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.