Dolar 32,3817
%0.2
Euro 35,0295
%-0.1
Altın 2.326,350
%0.26
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Millet İttifakı'ndan Soylu'nun 'reddedilen istifasına' sert tepki!

Millet İttifakı'ndan Soylu'nun 'reddedilen istifasına' sert tepki!

Türkiye’nin gündemini bomba gibi düşen adeta koronavirüs salgını unutturan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifası ve geri dönmesi sürecine CHP’li ve İYİ Partili vekillerden sosyal medya üzerinden tepki geldi.

  • Ege Postası
  • 13.04.2020 - 10:24

EGEPOSTASI - CHP’nin İzmir Milletvekilleri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun flaş istifa kararı ve sonrasında yaşanan gelişmeleri sert bir dille eleştirdi. Sosyal medyada konu hakkındaki görüşlerini paylaşan CHP’lilerden Atila Sertel ‘Bu olanların adı İflas erteleme’dir derken, Tuncay Özkan ‘AKP bir halk sağlığı sorundur’ dedi.  Mahir Polat ‘Cumhurbaşkanının karizmasını feda çizdi’ derken, Selin Sayek Böke “Halk can derdinde onlar siyasi oyun’ açıklamasını yaptı. Murat Bakan ise Soylu’nun iki kaos birden yarattığını söyledi.  CHP İzmir İl Başkanı ise 'İktidar kanadında yine bir tiyatro oynanıyor' olarak değerlendirdi. İYİ Partili Aytun Çıray 'Artık istifa etme özgürlüğü olmadığını da öğrendik' dersen Müsavat Dervişoğlu " Allah bu milleti bakanlardan değil, görenlerden eylesin" dedi.

MİLLET İTTİFAKI'NIN SÜLEYMAN SOYLU PAYLAŞIMLARI ŞÖYLE:

Deniz Yücel:
İktidar kanadında yine bir tiyatro oynanıyor. Biri diyor ki çuvalladım, eleştirileri de, hakaretleri de kabul ediyorum, öteki diyor ki, sen çok başarılısın, sen bize lazımsın. Amaç karşılıklı jestlerle prim yapmak ve gündemi değiştirmek, daha da ötesi asıl çuvallayanı korumak.

Atila Sertel: Siyasette unutulmayacak bir gösteriyi dün gece sahneye koydular.

- Sen beni şu sokağa çıkma rezaletinden kurtar, ben de seni kurtarırım.

Son noktayı halk koyacak.

Bu olanların adı *İFLS ERTELEME.*

Tuncay Özkan: 10 Nisan'da halk sağlığını riske attığını kabul edip Erdoğan'ı korumak için istifa etti. Ülke can derdindeyken onlar koltuk kavgası peşine düştü. Bu halk yaşattığınız bu rezillikleri unutmaz! AKP bir halk sağlığı sorunudur!

Mahir Polat: Süleyman Soylu açık bir şekilde meydan okudu! Cumhurbaşkanının karizmasını fena çizdi. Erdoğan AKP içinde ki AKP’nin çözülmesini engellemek için hiç beklenmedik kararlar alıyor. AKP içindeki çözülme iyice ayyuka çıkmış durumda. Bu ciddiyetsizlikle devlet yönetilmez! #hükümetistifa

Selin Sayek Böke: Halk can derdinde onlar siyasi oyun.

Murat Bakan: Süleyman Soylu’nun yasak başlamadan 2 saat önce yaşattığı kaos, yasak bitmeden 2 saat önce yaşattığı başka bir kaosla bitti.

Aytun Çıray: 1. Artık istifa etme özgürlüğü olmadığını da öğrendik. 2. Konunun tartışılması pandemi sonuna ertelenmelidir. 3. Çünkü Millet ölüm ve geçim korkusu yaşıyor. 4. Derhal dediklerimizi geç de olsa uygulayın lütfen.

Müsavat Dervişoğlu: Görevi sırasında talimatla yanlış yapan her bakan istifa etse, kabinede tek bakan bile kalmaz. Allah bu milleti bakanlardan değil, görenlerden eylesin.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.