Dolar 32,5441
%0.01
Euro 34,9160
%0.25
Altın 2.423,500
%0.01
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Millet İttifakı'ndan saldırıya sert tepki: Yanlarına bırakmayacağız

Millet İttifakı'ndan saldırıya sert tepki: Yanlarına bırakmayacağız

CHP il örgütleri, Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınamak üzere 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması yaptı.CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun şehit cenazesinde yumruklu saldırıya uğraması, Konak Meydanı'nda da protesto edildi. CHP İl Başkanı Deniz Yücel, İçişleri Bakanı ve Ankara Valisi'ni istifaya davet ederken, Büyükşehir belediye Başkanı Tunç Soyer "Bir gider bin geliriz, hesap soracağız" dedi. İzmir'den saldırıya sert tepki

  • Ege Postası
  • 22.04.2019 - 12:45

EGEPOSTASI - CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun uğradığı yumruklu saldırı, CHP'nin organize ettiği, İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, SP İl Başkanı Zekeriya Hazırbulan ve parti yöneticilerinin de katıldığı Konak Meydanı'ndaki eylemle protesto edildi. CHP İl Başkanı Deniz Yücel, İçişleri Bakanı ve Ankara Valisi'ni istifaya davet etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de "Bu memlekette kardeşlik, demokrasi, Mustafa Kemal, emek, barış, mücadeleyi gerektirir ve her seferinde bedel ödetir. Biz bedel ödemekten korkmuyoruz" diye konuştu. 

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, konuşmasında şehit cenazesinde Kılıçdaroğlu'na hain saldırıda bulunulduğunu, bu saldırının aynı zamanda şehit ve ailesine de büyük bir saygısızlık olduğunu söyledi. 

Yapılanın sıradan bir protesto ve sıradan bir provokasyon olmadığını, son derece organize ve örgütlü bir eylem olduğunu vurgulayan Yücel, "Ülkemizin demokrasisine, birlik ve beraberliğine yapılmış saldırıdır. Azmettiricileri bellidir. Adına gazete denilen bir takım paçavralarda kimler CHP ve CHP’lileri hedef gösterdiyse, kanallarında kimler genel başkanımıza idam tehditinde bulunduysa, CHP’lilerin şehit cenazesine alınmaması için kimler talimat verdiyse, meydanlarda bu ülkenin kurucu partisine, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 'benim iki büyük eserimden biri' dediği CHP’ye kimler ağza alınmayacak hakaret ve tehditlerde bulunduysa, bugünün altyapısını hazırlayanlar da onlardır" dedi. Yücel şunları söyledi:

"Topluma kin ve nefret tohumları eken zehirli dil bunda pay sahibidir. Askerimize kurşun sıkarak bu ülkeyi parçalamaya çalışan hainlerle, attığı manşetlerle milleti şehit cenazesi üzerinden parçalamaya çalışan edepsizler, aynı emperyalist güçlerin hizmetkarlarıdır. Aralarında açıkça bir amaç birliği vardır. Bunların ipini tutan odaklar da aynıdır. Bizler CHP’nin her bir üyesi olarak bu hain saldırıyı gerçekleştiren zavallıların arkasındaki güçlere karşı dimdik ayaktaydık, ayakta durmaya devam edeceğiz.

FIRSAT VERMEYECEĞİZ

Türkiye’yi korku ve terör ortamına sürükleyerek bulanık suda balık avlamaya çalışanlara karşı uyanığız. Buna fırsat vermeyeceğiz. Gün kızgın demiri soğutma günüyse herkes de buna göre davranmak zorunda. Ancak demiri bugün bile kızdırmak için çaba gösteren siyasiler olduğunu üzülerek görüyoruz. Bunları sağduyuya davet ediyoruz. Basit siyasi menfaatler için ülkemizin tüm demokratik birikimi, birlik ve bütünlüğü feda edilemez. Bu saldırının ardındaki güç ve azmettiriciler derhal yargı önüne çıkarılmak zorundadır."

Cevaplandırılması gereken soruların mutlaka cevaplandırılması gerektiğini kaydeden Yücel, kamuoyunun rahatlatılması gerektiğini ifade etti. Yücel, "Bu güvenlik zafiyetine sebep verenler, saldırının büyümesine seyirci kalanlar hakkında derhal işlem yapılmalı. Ankara Valisi, İçişleri Bakanı daha önce sarf ettikleri sözler de dikkate alınarak derhal istifa etmelidir. O koltukları boşaltmalılar. Milli Savunma Bakanı’na da bir sorumuz var. Genel başkanımızı linç etmek isteyen, o evi yakın diye bağıran hainlere dönüp, ‘Mesajınızı verdiniz’ demek ne anlama geliyor. Bu organize güruh ne mesajı vermiştir. Milli Savunma Bakanı’nın sarfettiği bu cümle, nasıl bir cümledi? Bu kendini bilmezlerin vermek istedikleri mesaj belli. Kimlerin değirmenine su taşıdıkları belli. Artık sorumluluk makamındakiler kullandıkları dile özen göstermek zorundalar. Bizler ve aziz milletimiz, bu oyunu bozacak güçteyiz. Biz Kuvvai milliyenin devamı CHP’yiz. Bu ülkeyi, bu cumhuriyeti, bu vatanı sahipsiz bırakmayacağız. Biz İzmirliler de demokrasi, barış, hoşgörüye, Mustafa Kemal'e sahip çıkan İzmirlilerle, CHP ve onun değerli genel başkanına sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi. 

"Baskılar bizi yıldıramaz", "AKP halka hesap verecek" sloganlarının atıldığı protesto gösterisinde kürsüye gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, de konuşmasında şunları söyledi:

"Genel başkanımıza daha önce Artvin'de saldırılar yapıldı. PKK'lar saldırdı, yobazlar saldırdı. Çünkü bu memlekette kardeşlik, demokrasi, Mustafa Kemal, emek, barış, mücadeleyi gerektirir ve her seferinde bedel ödetir. Biz bedel ödemekten korkmuyoruz. Biz tohumuz. Bir gider bin geliriz. Hele İzmir'de biz o bedeli ödemeye sonuna kadar razıyız. Çünkü biliyoruz ki önümüz aydınlık, önümüz pırıl pırıl bir gelecek. Oraya hep beraber, el ele, kol kola yürüyeceğiz. Bunları yanlarına bırakmayacağız. Elbet hesabını soracağız."

'İYİ PARTİ OLARAK LANETLİYORUZ'

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar da açıklama yaptı. Kırkpınar, "Cumhuriyetimizin kuruluş şehri İzmir'den sesleniyorum. Artvin'de PKK teröristlerinin saldırısına maruz kalmış bir insana kalkan eller namussuzlarındır. Bu alçakça saldırıyı bizler İYİ Partililer olarak lanetliyoruz. Ben İzmir'den, bu şehirden, bu ülkeyi yönetenlere sesleniyorum; Her siyasetçinin idealleri vardır, siz muradınıza ermiş olabilirsiniz, biz bu vatanı sevenler olarak 'Siz muradınıza erdiniz, bizim kardeşlik umudumuz bu topraklarda sonsuza kadar yaşayacak' diyoruz" ifadelerini kullandı.

İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Atilla Sertel, Özcan Purçu, Kani Beko ve Murat Bakan da kısa bir konuşma yaparak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınadı, faillerin bulunması taleplerini dile getirerek, ülkenin kutuplaşmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.