Dolar 32,3295
%0.24
Euro 35,0712
%-0.14
Altın 2.300,300
%1
Bist-100 8,99
%2.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Millet İttifakı Ankara'da

Millet İttifakı Ankara'da

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, mazbatasını aldıktan sonraki ilk Ankara ziyaretini, İzmir’deki CHP ve İYİ Partili ilçe belediye başkanlarının katılımı ile gerçekleştirdi. Ankara'ya ulaşan heyette CHP İl Başkanı Deniz Yücel ile İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar da yer aldı. Heyet ilk ziyaretini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na gerçekleştirdi. Heyet, daha sonra İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti. Millet İttifakı Ankara'da

  • Ege Postası
  • 16.04.2019 - 12:19

EGEPOSTASI- 31 Mart yerel seçimlerinde büyük başarı yakalayarak, 24 ilçede CHP, 1 ilçede İYİ Parti bayrağını dalgalandıran Millet İttifakı, seçim sonrası ilk Ankara ziyaretini firesiz gerçekleştirdi. 

Tüm ilçelerin belediye başkan ve eşlerinin, Anıtkabir programına davet edildiği Başkent ziyaretine, Cumhur İttifakı başkanları katılmadı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile 25 ilçenin belediye başkanının yanı sıra CHP İl Başkanı Deniz Yücel sabah saatlerinde Ankara'ya ulaştı. 

Millet İttifakı çatısı altında seçilen İzmirli başkanlar saat 14.30'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Görüşmede, Soyer ve eşi Neptün Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, belediye başkanları ve eşleri yer aldı.

Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve ilçe belediye başkanlarını TBMM’deki CHP Grup Yönetim Toplantı Salonu’nda kabul etti. Görüşme yaklaşık yarın saat sürdü.

Çok büyük bir başarı elde eden İzmirli belediye başkanlarını ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Genel Başkan Kılıçdaroğlu, “Zor ve eşit olmayan koşullarda bir seçim geçirdik. Buna rağmen başarılı sonuçlar aldık. Sizlere hayırlı olsun diyorum” diye konuştu. 

Kılıçdaroğlu, belediye başkanları ile toplantısının ardından gazetecilere açıklama yaptı. Kılçdaroğlu, “Demokrasinin güzelliği de bu. Ankara’ya geldiler, Ankara’da belli yerleri ziyaret edecekler, Anıtkabir’e gidecekler, daha sonra da İzmir’e dönecekler. Görevlerinin başındalar, hepsinin morali çok iyi, moralleri yüksek. Hizmet etme aşkıyla dolular. Güzel şeyler yapacaklar, göreceksiniz” diye konuştu. 

Başkan Soyer ziyaret sonrası sosyal medya hesabından, "Bugün Ankara’da İzmir’in yirmi beş ilçe belediye başkanıyla birlikte Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ettik. İzmir’e verdiği büyük destek ve bizlere duyduğu güven için kendisine en derin şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Heyetin bir sonraki durağı İYİ Parti Genel Merkezi oldu. Tunç Soyer ve beraberindekiler, Meral Akşener'i ziyaret etti. 

Ziyaret sırasında Soyer’e eşi Neptün Soyer ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Musavat Dervişoğlu da eşlik etti. Akşener’in makamında gerçekleşen görüşme sonrası Soyer, genel merkezden ayrıldı. 

Yaklaşık 30 dakika süren görüşme sonrası herhangi bir açıklama yapılmadı.

Başkan Soyer görüşme sonrası sosyal medyadan, "İlçe belediye başkanlarımızla birlikte İyi Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'in konuğu olduk. Millet İttifakı adaylık sürecimizden başlamak üzere bizlerin yanında durduğu ve desteğini esirgemediği için teşekkür ederim." notunu paylaştı.

ÖZEL DEFTERİ İMZALADI

Başkanlar saat 17.00’de Anıtkabir’i ziyaret etti. Başkan Tunç Soyer burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. 

Soyer, Aziz Atam, bugün huzurunuza, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve İzmir’in yirmi beş ilçesinin belediye başkanları olarak size söz vermeye geldik. Asla unutmayacağız ki "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ve Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır." ifadelerini kullandı.

Ankara heyetinde kimler yer aldı'

Otuz ilçe belediye başkanının da davet edildiği Ankara programına Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer’in yanı sıra CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Balçova Belediye Başkanı Fatma Güçlü Çalkaya, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Konak Belediye Ba şkanı Abdül Batur, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Selçuk Belediye Başkanı Firiz Ceritoğlu Sengel, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz ve başkan eşleri katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.