Dolar 32,5801
%0.32
Euro 34,7772
%0.13
Altın 2.509,780
%1.02
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP'li Şahin il başkanları zirvesine neden katılmadı'

MHP'li Şahin il başkanları zirvesine neden katılmadı'

AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin il başkanları toplantısı daveti Türkiye kamuoyunda büyük yankı uyandırırken, hasta olduğu gerekçesiyle toplantıya katılmayan MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’in genel merkezden talimat aldığı ortaya çıktı. İl başkanları toplantısıyla ilgili merak edilen soru yanıt buldu

  • Ege Postası
  • 15.01.2020 - 11:39

EGEPOSTASI- AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin davetiyle dün gerçekleşen İzmir İl Başkanları toplantısına Millet İttifakı tam katılım sağlarken, Cumhur İttifakı üyesi MHP’nin İzmir İl Başkanı Veysel Şahin rahtasızlığını nededeniyle katılmadı. MHP’li Şahin’in buluşmaya saatler kala hastalanması akıllarda soru işareti bırakırken, katılmaması toplantı gündeminin önüne geçti.

Kerem Ali Sürekli tarafından otel lobisinde karşılanan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ilk önce Veysel Şahin’in gelip gelmediğini sordu. Kerem Ali Sürekli, Şahin’in hasta olduğunu söyledi. Daha sonra üç il başkanı vakit kaybetmeden yemek salonuna geçti.

Üç başkanında konuşmalarında geçmiş olsun dileklerini ilettiği ve bir sonraki toplantıya katılacağını üstüne basa basa söylediği Veysel Şahin’in söylendiği gibi hasta olmadığı ortaya çıktı. Şahin’in il başkanları buluşmasını Kızılcahamam Kampı’nda Genel Merkez yetkilileriyle paylaştığı ve katılmaması yönünde talimat aldığı ileri sürüldü. Genel Merkez’den toplantıya yönelik veto yiyen Şahin’in bu nedenle hasta olduğunu mazeret göstererek toplantıya katılmadığı öğrenildi.

Genel Merkez’in bu kararı vermesinde İYİ Parti ile kurulduğu günden bu yana temas kurulmaması ve son zamanlarda da CHP ile iplerin iyice gerilmesi gerekçe gösterildi.

Öte yandan toplantıda İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın, Şahin’e “geçmiş olsun” dileklerinde bulunurken yüzündeki tebessüm dikkatlerden kaçmadı. CHP’li Yücel de benzer bir şekilde geçmiş olsun dileğini iletti. AK Partili Sürekli’nin konu hakkında yaptığı ‘Bu arada Cumhur İttifakı ortağımız MHP İl Başkanı Veysel Şahin Bey’in ani bir rahatsızlığı çıktı. Kızılcahamam’da kampları vardı. Ağır bir gribal enfeksiyon geçiriyor kendileri… Başarı dileklerini illetti, selamlarını iletti. İnşallah iyileşir iyileşmez biz kendisiyle bir araya gelerek, bugünkü toplantıdan çıkan sonuçları birlikte değerlendireceğiz. Birlikte Cumhur İttifakı olarak takip edeceğiz. Ben sayın başkanlarıma teşekkür ediyorum. İzmir için önemli bir başlangıcı yaptık, devamı da gelecek” açıklaması kamuoyunu tatmin etmedi.

Ayrıca AK Parti İzmir İl eski Başkanı Bülent Delican’ın da iki il başkanı geldiği sırada otel lobisinde olması dikkatlerden kaçmadı. Delican’ın Sürekli ile bir konuyu konuşmak için otele geldiği ve il başkanları toplantısı başlayınca otelden ayrıldığı öğrenildi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.