Dolar 32,3817
%0.2
Euro 35,0295
%-0.1
Altın 2.326,350
%0.26
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP’li Şahin’den Soyer’e mesaj: İzmir’deki pagoscu zihniyete son vereceğiz

MHP’li Şahin’den Soyer’e mesaj: İzmir’deki pagoscu zihniyete son vereceğiz

İlçe kongrelerini tamamlayan MHP İzmir’de İl Kongresi heyecanı başladı.  Mevcut il başkanı Veysel Şahin'in tek aday olduğu kongrede 2023’te lider ülke Türkiye mesajları verildi. Pandemi koşulları nedeniyle sadece delegelerin katıldığı kongreden Veysel Şahin ikinci kez başkan olarak ayrıldı. Şahin yaptığı konuşmada, “Genel merkezimizin talimatı ile bir dönem daha 12 bin neferimizle önümüzdeki süreçte sahada didinip mücadele edip İzmir’deki pagos zihniyetine son vermek istiyoruz. Teveccüh sizin takdir Allah’ındır” dedi.

  • Ege Postası
  • 11.10.2020 - 14:12

TENZİLE AŞÇI /EGEPOSTASI- İzmir'de 9 Eylül’de aşlayan ilçe kongrelerini 20 Eylül’de tamamlayan MHP İzmir’de 30 ilçe kongresinin ardından bugün İzmir 13. Olağan İl Kongresi gerçekleştirildi. İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen kongreye, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’in yanında MHP İzmir Milletvekili ve MYK üyesi Tamer Osmanağaoğlu, MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, MHP MYK üyesi Hasan Zeyrek, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Edip Semih Yalçın ve parti delegeleri katıldı.

Koronavirüs tedbirlerine uygun olarak düzenlenen kongreye pandemi koşulları nedeniyle sadece parti delegeleri katıldı. 600 delegenin oy kullandığı kongrede tek aday olan mevcut İl Başkanı Veysel Şahin güven tazeledi.

Kongre’nin divan başkanlığına MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, divan üyeliğine MHP MYK Üyesi Tamer Osmanağaoğlu, MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, MHP YK üyesi Hasan Zeyrek seçildi.

Divan üyelerinin seçilmesinin ardından açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, 2023’te Cumhur İttifakı’yla mutlak iktidar vurgusu yaparak, “Bildiğiniz gibi MHP'nin 13. olağan kongresine yönelik il ve ilçe kongre çalışmaları MYK'nın aldığı karar neticesinde 9 Ağustos 2020 tarihinde başlatılmıştı. Pandemi koşulları nedeniyle ilçe kongrelerimizi ülke genelinde büyük bir hızla gerçekleştirdik. İl kongrelerimizi de ülke genelinde aynı hızla gerçekleştirip 14 Mart 2021'deki büyük kurultayımıza hazırlanacağız. Bu anlamda MHP kendi insanı ve halkı ile bütünleşmesi ile birlikte, partililerimizin önüne çok değerli insanları çıkartmaktadır. 2023'e giden yolda bu çok önemli bir adımdır. Bugün itibari ile partimizin Cumhur İttifakı içindeki çalışmalarını takip ediyorsunuz. Biz bir koalisyon hükümeti değiliz ancak memleketi yöneten parçanın çok önemli bir aktörüyüz" diye konuştu.

ŞAHİN’DEN 2023’TE LİDERLİK MESAJI

Aday konuşmasın şehitleri saygıyla anarak başlayan Veysel Şahin, İzmir’deki 12 bin delegeyle birlikte iktidar için mücadele edeceklerini ifade etti ve şunları söyledi; “İnsanlık tarihinde büyük olayların çağ açıp çağ kapatan dönemler vardır. Yeni bir çağ başlayacak dünyadaki büyün öncelikle değişecektir… Yeni bir tarz sosyal, siyasal bir tarım farz olmuştur… Türk Milliyetçileri Türk milletine karşı konulamaz bir duyguyla bağlıdır. Türklüğün bu kadar sorunu varken olaylara bu kadar kayıtsız kalamayız. Türkiye içte ve dışta büyük bir tehdidin kapanındadır. Halbuki gönül coğrafyamız güçlü ve bölgesinde söz sahibidir… Biz Türk Milliyetçiler bu gerçeklerin  farkında olarak hareket edeceğiz. Bu bizim için yeni bir başlangıç yeni imkanlar ve fırsatlar demektir. Bu nedenle klasik politik şablonlara uymayız, çıkar hesabı yapmayız. Türklüğün bu denli sorunu varken olaylar karşısında duyarsız hareket edemeyiz. Uzak hedef koyanlar, hayal gibi görünen hedeflerin peşinde koşanlar büyük dava adamlarıdır. Türkiye içte ve dışta büyük bir tehlikenin kapanında, milli bekamız bıçak sırtında, milli güvenliğimizi diken sütünde bulunmaktadır. Biz Türk milliyetçileri bu gerçeklerin farkında olarak hareket edecek ve ülkemize bu bilinçle hizmet edeceğiz. Sayın teşkilat başkanım, talimatlarınız üzerine Eylül 2018 den bu yana bu şerefli görevi ifa etmekteyim. Uzun süredir sahada yatığımız çalışmalar ve ilçe kongrelerimizden ötürü yaptığımız çalışmalarda 30 ilçemizden 12 bin delegeyle irtibata geçtik. İzmir’de35 bin üyemiz 12 bin delegemiz var. Kongremizin teması istikbal için birlik istiklal için dirliktir. Liderimizin bu temayı seçme gerekçelerim ortadadır. Biz de ülkemizin en batısından 2023 lider ülke Türkiye hedefine omuz vermek istiyoruz. Genel merkezimizin talimatı ile bir dönem daha 12 bin neferimizle önümüzdeki süreçte sahada didinip mücadele edip İzmir’deki pagos zihniyetine son vermek istiyoruz. Teveccüh sizin takdir Allah’ındır. Ne mutlu Türk’üm diyene.”

“KENDİLERİNE LANET OLSUN”

Konuşmasında PKK terör örgütünün Hatay’da çıkardığı yangına değinen ve PKK’yı kınamadığı için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i eleştiren İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, “Bugün önceki günden itibaren çeşitli illerimizde yangınlar çıkartılmaya başlatıldı… İlk başta vatandaşlarımız bu yangınların tesadüfen veya kaza yönünde çıktığı düşüncesindeydi ancak PKK'nın bunları üstlendiği ortaya çıktı. HDP ve ortakları millî menfaatler söz konusu olduğunda ağaca ve canlılara büyük önem gösteriyorlar. Milli menfaatlerin nünde set olmak için çevreyi de kullanıyorlar. Yangınla ilgili İzmir’imizde de bu arkadaşlardan var. Belediye başkanı açıklama yaparken yangının bir an önce söndürülmesi yönünde açıklama yapıyor ama PKK’ya kınama yok. Şimdi biz diyoruz ki çevrecilik milliyetçiliktir. Vatan sevgisi vatan içerisinde yer alan her şeyiyle var olan tüm değerlerine hepsine sahi çıkmak ve sevmektir. Gördüğünüz üzere terör örgütü sadece insanlara değil hayvanlara ve bitkilere de zarar veriyor. Onların da katili bu terör örgütünü kınamayanları şiddetle kınıyorum Ve kendilerine lanet olsun diyorum. ‘İstiklal için birlik istikbal için dirlik’ sloganıyla yapılan kongrelerimizin hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun. Ne mutlu Türk’üm diyene” diye konuştu.

“BUNUN ADI İLKELİ SİYASETTİR”

Konuşmasında Ermenistan’ın Azerbaycan’ saldırılarını sert bir dille eleştiren İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, “Bu kutlu çatının gölgesi herkese yetecek kadar büyüktür. Lakin liderimizin de dediği gibi şehadet denilince, al bayrağı görünce göğsü gururla konuşmayan, gözleri yaşarmayan, vicdanları titremeyenle paylaşacak ekmeğimiz olmayacaktır. Bunun adı ilkeli siyasettir. Bunun merkezi MHP’dir. Bugün daha Dağlık Karabağ bölgesinde azat edilmeyi bekleyen vatan topraklarının kurtuluşu için canlarını hiçe sayarak mücadele eden kahramanlarımızın önünde saygıyla eğiliyorum. Türk ordusunun cesareti, Türk milletinin gücü Allah’ın izni ile bayrağımızı Karabağ’da yeniden dalgalandıracaktır. Ermenistan’ın bu işgali zorla da olsa son bulacaktır Türk ordusunun cesareti ve Türk devletinin feraseti Azerbaycan bayrağını yeniden dalgalandıracaktır. Bu topraklardan İzmir’imizden kardeş ülke can Azerbaycan’a selamlarımı gönderiyorum. Ne mutlu Türk’üm diyene” dedi.

İşte MHP İzmir'in yönetiminde yer alacak isimler...

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.