Dolar 32,5103
%-0.09
Euro 34,9217
%0.27
Altın 2.443,920
%0.86
Bist-100 9.704,00
%-0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP'li Şahin'den 'kırmızı maske' çıkışı: Sevsinler sizin Atatürkçülüğünüzü

MHP'li Şahin'den 'kırmızı maske' çıkışı: Sevsinler sizin Atatürkçülüğünüzü

AK Partililer’den sonra MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin de Atatürk imzalı ve Türk Bayraklı maske tartışmalarına girdi.

  • Ege Postası
  • 04.06.2020 - 16:06

EGEPOSTASI – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ilk olarak 19 Mayıs günü taktığı ve son olarak CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in TBMM’de dağıttığı Türk Bayraklı ve Mustafa Kemal Atatürk imzalı kırmızı maske tartışmalarına MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin de dahil oldu. MHP’li Şahin, Başkan Tunç Soyer’i ‘Çav Bella’ krizine yeterli tepkiyi göstermemekle suçladı ve ‘Bir maske takıyorsun Atatürkçü oluyorsun. Sevsinler sizin Atatürkçülüğünüzü’ dedi.

MHP’li Şahin özetle şunları söyledi;

"Biz maske kullanılmasından yanayız. Biz Atatürk’ün de Türk Bayrağı’nın da kullanılmasından yanayız. Her yerde kullanılmalı. Ama bizim tepkimiz bizim üzüntümüz, bun PKK sevicilerinin ağzına vermesi. Kirli ağızlara yakışmayacak bir şey. Sen bir yandan Kıbrıs’ı Kıbrıslılar yönetmeli diyorsun. Sen bir yandan kamuda anadilde hizmet diyerek bir yerlere çomak sayıyor. Öte yandan Atatürk’ü kendine maske yapıyorsun. Atatürkçü olan bir insan Kıbrıs’ı Kıbrıslılar yönetsin, Kıbrıs’ı rumlar yönetsin diyebilir. Atatürkçü olan bir belediye başkanı bir pazarın adını ya da geminin adını Pagos olarak düşünebilir m? Bizim tepkimiz bunadır. Bir başka tepki de bunun çöpe atılacak olması. Biz bu tür muteber şeyleri çöpe atamayız. Camide çav bella okunuyor. Senin taraftarların bunu alkışlıyor, seviniyor. Sen ne yapıyorsun kardeşim diyemiyorsun. Arkasından dönüyorsun, bütün ulvi değerlere bir tepki göstermiyorsun. Yüzüne bir maske takıyorsun Atatürkçü oluyorsun. Sevsinsinler sizin Atatürkçülüğünüzü...”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.