Dolar 32,5976
%0.38
Euro 34,7758
%0.13
Altın 2.496,840
%0.5
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP'li Osmanağaoğlu'ndan Soyer'e sert eleştiriler

MHP'li Osmanağaoğlu'ndan Soyer'e sert eleştiriler

İzmir'deki bazı mahalle muhtarları ile bir araya gelen MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Büyükşehir Belediye Meclisi'ne, muhtarlıklarda kullanılan suyun 7 metreküpe kadar olan kısmının ücretsiz olması için önerge vereceklerini söyledi. Osmanağaoğlu,"Tunç Soyer'in zengin çocuk şımarıklığıyla yaptığı bu işlemler, şimdi ayağına dolanmaktadır. Tunç Soyer, FETÖ'nün yöneticisi olduğu yönünde kuvvetli ve somut deliller bulunan Urla eski Belediye Başkanı Burak Oğuz'a sahip çıkmaktadır. İçişleri Bakanlığı'mızın kanuni olarak üzerine düşeni yapması ve ilçe kaymakamını kayyum olarak ataması sebebiyle Tunç Soyer isyan bayrağı açmıştır" dedi. MHP'li Osmanağaoğlu'ndan Soyer'e sert eleştiriler

  • Ege Postası
  • 10.01.2020 - 12:38

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Konak'taki otelde düzenlenen toplantıda, bazı mahalle muhtarları ile buluştu. Toplantıda muhtarların sorunlarına değinen MHP'li Osmanağaoğlu, Büyükşehir Belediye Meclisi'ne muhtarlık ofislerinde kullanılan suyun 7 metreküpe kadar olan kısmının ücretsiz olmasını, kalan kısmının ise normal tarifeye göre düzenlemesini teklif edeceklerini belirtti. Osmanağaoğlu, "Halkçı siyaset martavalları ile işbaşı yapıp, halkçılığını metroda verdiği düzmece pozlara indirgeyenlerin, bu teklifimize karşı ne yapacağı da bizim açımızdan merak konusudur. Tunç bey, internet üzerinden alacağı retweet ve beğeniler üzerine bir başarı hikayesi inşa edebileceğini düşünmekte. Fakat bir siyasetçi için esas ölçü birimi, halkın beğenisini kazanmaktır" diye konuştu. 

İzmir'de yakın zamanda yaşanan su kesintilerini de hatırlatan MHP'li Osmanağaoğlu, "2019'un son günlerinde su kesintileri 3 güne varmaya başlayınca vatandaşlarımız, temel ihtiyaçlarını yağmur suyu ile karşıladı. Karabağlar'da vatandaşlarımız su tankerlerinin önünde kuyruk oluşturdu" dedi. 

GÖKDELEN PROJESİNDE SOYER’E YÜKLENDİ

Zorlu Holding tarafından Konak Pasaport mevkiinde yapılması planlanan gökdelen projesi üzerinden de Soyer’e yüklenen Osmanağaoğlu, “Tunç Soyer’in bugünlerde meşgul olduğu bir başka iş de Konak ilçemizin Pasaport bölgesinde yapılan gökdelenle alakalı arabuluculuktur. CHP’li Konak Belediye Başkanı; bu gökdelenin şehrin siluetine zarar verdiğini söylerken, Tunç Soyer “yatırımcıyla ve şehir halkı arasında bir orta yol bulunmasını” tavsiye etmektedir. Kendisi yatırımcılarla İzmirliler arasında kaldığında; orta yolu bulmak yerine, yatırımcılardan yana tavır göstermeyi adet edinmiştir. O yüzden de bu meselenin nereye bağlanacağı üç aşağı beş yukarı bellidir. Seferihisar Belediyesi’ne aitken ortalama bir daire fiyatına satışını yaptığı ada; Tunç Soyer’in yatırımcı aşkına örnektir. Tunç Soyer sadece tiyatro oynayarak, halkçı belediye başkanı rolünü sürdürmektedir" dedi. 

URLA SALVOSU

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e yönelik eleştirilerde de bulunan Osmanağaoğlu, "Seferihisar'ın eski belediye başkanı Tunç Soyer, borçları bahane ederek, 500 milyon rayiç bedel biçilen belediye taşınmazlarını 119 milyona satmıştır. Fakat buna rağmen kendisi İzmir'in zirvesine tırmanırken, eski belediyesine 150 milyonluk borç bırakmıştır. Aylardır maaş alamayan çalışanlar, bu durumdan şikayet ettiklerinde, mevcut belediye başkanı, selefi olan Soyer'i suçlamaktadır. Kendisi de bir CHP'li olan mevcut başkan, Tunç Soyer'in giderayak Seferihisar Belediyesi'ne aldığı 500 bankamatik memur sebebiyle korkunç bir finansal bataklığa düştüklerini ileri sürmektedir. Kısacası Tunç Soyer'in zengin çocuk şımarıklığıyla yaptığı bu işlemler, şimdi ayağına dolanmaktadır. Tunç Soyer, FETÖ'nün yöneticisi olduğu yönünde kuvvetli ve somut deliller bulunan Urla eski Belediye Başkanı Burak Oğuz'a sahip çıkmaktadır. İçişleri Bakanlığı'mızın kanuni olarak üzerine düşeni yapması ve ilçe kaymakamını kayyum olarak ataması sebebiyle Tunç Soyer isyan bayrağı açmıştır" diye konuştu.

Soyer, "Belediye meclisinden birinin belediye başkanı yetkilerini üstleneceğini ve kendilerinin de onu meşru başkan olarak kabul edeceklerini beyan etmiştir. Bu, aleni bir kalkışma provasıdır. Kendisi FETÖ imamlarıyla birçok görüşmesi olduğu basına yansıyan ve tutuklanarak cezaevine koyulan Burak Oğuz'u ziyaret ederek destek mesajları da vermiştir. PKK'ya destek veren belediye başkanlarının yerine kayyum atanınca da aynı tepkileri veren Tunç Soyer, terör destekçiliğine demokrasi kılıfı geçirmeye çalışmaktadır. Fakat mızrak çuvala sığmamaktadır" dedi.

(DHA/AA/Haber Servisi)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.