Dolar 32,5501
%0.11
Euro 34,8970
%0.67
Altın 2.434,900
%0.08
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP’li başkandan ballı satış iddialarına videolu yanıt

MHP’li başkandan ballı satış iddialarına videolu yanıt

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, bir haftadır ilçede tozu dumana katan ballı satış iddialarına, kişisel sosyal medya hesabından yanıt verdi. Videoda Başkan Acar’ın sözlerinin, AK Partili meclis üyesi tarafından onaylanması dikkat çekti.   MHP’li Başkan'dan ballı satış iddialarına videolu yanıt

  • Ege Postası
  • 09.08.2017 - 13:16

EGEPOSTASI – Aliağa’nın Çaltılıdere Mahallesi’nde, denize sıfır hisseli belediye arazisinin, arazinin küçük hissedarına, metrekaresi 25 lira gibi komik bedelle ve ‘Adrese teslim’ yöntemle satıldığı iddiaları ortalığı karıştırırken, MHP’li Belediye Başkanı Serkan Acar’dan söylentilere videolu yanıt geldi. Video kaydında, Başkan Acar’ın, iddiaları çürüten açıklamalarının, AK Partili meclis üyesi tarafından onaylandığı görülüyor. Videoda ayrıca bölgenin taş ocaklarından temizlenmesi çalışmaları nedeniyle, arazide taş ocakları bulunan AK Partili ve CHP'lilerin, satışa tepki gösterdiği iddiaları da yer alıyor. 

Başkan Acar, önce CHP, ardından AK Parti’nin büyük tepki gösterdiği Çaltılıdere’deki arazi satışıyla ilgili iddialara, kişisel sosyal medya hesabından yanıt verdi. Yanıtta, Başkan Acar’ın “Bugüne kadar hem Aliağa'yı hem de İzmir'i siyasi kutuplaştırmayla oyalayan gerçek rantçılar,  milletimiz bu kısır çekişmelerle birbirini kırarken bu haramzadeler, arka taraftan bir sülük gibi birbirleriyle anlaşarak milletimizin kanını emdiler. 2014 yılı seçim öncesi ve geçen 3 yıl sürecinde tek bir şey söyledik bügün de aynı şeyi söylüyoruz. "Aliağa'nın değişimi yolunda bizim tek dayanağımız bu Aziz millettir.

ALİAĞA’NIN BAĞIRSAKLARINI TEMİZLİYORUZ

Ve bu millet benim ve ekibimin arkasında durduğu sürece Aliağa'nın bağırsaklarını temizlemeye devam edeceğiz. Bugün itibari ile eğer bir nebze ar ve şeref sahibiyseler,bu iki ilçe başkanı o makamlarını istifa ederek bırakırlar. Bırakmazlarsa da ben milletime güveniyorum, günü gelince bu ahlaksızca iftiralarının hesabını fazlasıyla kendilerine soracaklardır. Şimdi sizlerden ricam şudur;
Lütfen bu videoyu pis kokan nefeslerin temiz ağızlarla değişebilmesi için paylaşmanız ve bu rant birlikteliğinin belini kırmakta benim ve ekibime yardımcı olmanızdır” ifadelerine yer verdi.

YALANLAR VE GERÇEKLER

“Yalanlar  ve gerçekler” adlı videoda Başkan Acar’ın, daha önceden encümen toplantısında, encümen üyelerini  bilgilendirdiği, AK Partili meclis üyesiyle arasında geçen şu diyalog dikkat çekiyor:

Serkan Acar: Hisseli satışları kim yapar

AK Partili meclis üyesi:  Satışları encümen yapar,

Serkan Acar: Metrekare sınırlaması var mı

AK Partili Meclis üyesi: Yasal anlamda metrekare sınırlaması yok.

Serkan Acar: Hisseli Satışlar nasıl olur

AK Partili meclis üyesi: Takdir komisyonu belirler, hisse sahibi gelir alır.

Serkan Acar: İhale açsan, adamın ‘Benim önce alma hakkım var’ deme hakkım var

AK Partili meclis üyesi: Doğru

CHP VE AK PARTİ’Yİ DERİNDEN ÜZEN…

Videoda ayrıca arazinin toplam metrekaresi nin 597 bin 546 olduğu, 583 bin 682 metrekaresinin belediyeye ait olduğu ifade edildi. 12 bin 835 metrekarenin kıyıya terk, 44 bin 160 metrekarenin yapı yapılamayacak, mesire alanı olarak kullanılabilecek bölge, 345 bin 311 metrekarenin yapılaşmaya yasak birinci derece arkeolojik sit alanı, 193 bin 448 metrekarenin rekreasyon alanı olduğu, kalan 5 bin 803 metrekadede ise sadece lokanta, çay bahçesi, düğün salonu ve spor salonu yapılabileceği ifade edildi. Konut alanı olmayan bölgede doğal olarak kullanılabilir arazinin metrekaresinin 25 liradan değil 2 bin 584 liradan satılmış olduğu vurgulandı.

Belediyenin sözkonusu bölgeyi beton santrali ve taş ocağı yuvası olmaktan çıkarmaya çalıştığı için, AK Parti ve CHP’lilerin üzgün olduğunun vurgulandığı videoda, “CHP – AK Parti kardeşliğine bakalım” denilerek, AK Partili meclis üyesi Erol Mete ve CHP ilçe Başkanı Özcan Durmaz’a çeşitli sürelerle tahsis edilen taş ocaklarının bölgede faaliyet gösterdiği ifade edildi. 

İşte o video: 

 

Aliağa'da 'adrese teslim satış' iddiası

‘Ballı satış’ encümenden geçti CHP’den ‘Ballı satış’ çıkarması AK Parti'den arazi satışına tepki

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.