Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP'li Başkan kitabı sordu

MHP'li Başkan kitabı sordu

MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Akif Yılmaz tarafından Karşıyaka Belediyesine gönderilen yazıda; Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar tarafından yazılan "Bir Başkan, Bir Şehir, Bir Aşk" adlı kitabın, tanıtım giderleriyle ilgili sorular soruldu.

  • Ege Postası
  • 25.05.2017 - 11:03

MHP Karşıyaka İlçe Teşkilatı, kamu harcamalarını takibe devam ediyor. İlçe Başkanı Akif Yılmaz imzasıyla Karşıyaka Belediye Başkanlığına gönderilen yazıyla; Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar tarafından yazılarak, Doğan Kitap'a bastırılan ve kitapçılara dağıtılarak satışa sunulan "Bir Başkan, Bir Şehir, Bir Aşk"  adlı kitabın, Karşıyaka ve İzmir çevresinde yapılan yoğun tanıtımıyla ilgili olarak, ödenen vergi, resim, harç, alınan izinler ve kararları sordu ve Bilgi Edinme Yasası çerçevesinde yazılı cevap istendi. 

HER KURUŞUN TAKİPÇİSİYİZ

Belediye bütçesinde yer alan gelirlerin ve giderlerin Karşıyakalılar tarafından bilinmesinin önemini ifade eden MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Akif Yılmaz, “Belediyenin topladığı gelirler ile yaptığı harcamaların üzerinde her Karşıyakalı vatandaşımızın hakkı vardır. Demokrasilerin temel kurallarından en önemlisi, kamu idarelerinin denetlenmesi ve halkımızın yapılan çalışmaları ve harcamaları şeffaf olarak bilmesidir. Karşıyaka İlçe Teşkilatı olarak, kamuoyu adına bu görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Karşıyakalıların her kuruşunun takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi. 

DENETLENEBİLİRLİK VE ŞEFFAFLIK İLKESİ

Demokratik kamu idarelerinin birinci kuralının denetlenebilirlik ve şeffaflık olduğuna dikkat çekilen yazıda, gelirle ilgili belediye bütçesini ilgilendiren bu konunun kamuoyu tarafından bilinmesinin önemi vurgulandı.

Yazıda şu görüşlere yer verildi:

1. Karşıyaka Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Mutlu Akpınar'ın; çocukluk ve gençlik yıllarını, siyasi hayatını ve belediye başkanlığı dönemini bizzat kaleme aldığı "Bir Başkan, Bir Şehir, Bir Aşk" isimli kitabı Doğan Kitap tarafından basılmış ve yayımlanmıştır. Kitabın yayımlanmasının ardından Sayın başkan'a ait kitabın tanıtımının belediye'ye ait reklâm ve ilan panolarında yapıldığı, bu reklâmların tüm Karşıyaka'yı kapsayacak şekilde yapıldığı görülmüştür.

2. Bilindiği üzere ilgili reklâm ve ilan panolarının kullanımı için izin, harç, işgaliye gibi ödemeler yapılmaktadır. Demokratik idarelerin birinci kuralı denetlenebilirlik ve şeffaflıktır. Kamuoyunu ve Belediye bütçesini ilgilendiren bu konu hakkında 4982 Sayılı Bilgi Edinme Yasası kapsamında Sayın Hüseyin Mutlu Akpınar'ın reklâm kampanyası için aldığı yazılı izinlerin, kararların, ödediği harç, işgaliye, reklâm vb ücretlerin miktarının ve izinler ve ödemelere ilişkin belgelerin partimize yazılı olarak bildirilmesini rica ederim.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.