Dolar 32,4845
%-0.17
Euro 34,9469
%0.34
Altın 2.436,140
%0.53
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP'li başkan hakkındaki darp iddialarında ayrıntılar ortaya çıkıyor

MHP'li başkan hakkındaki darp iddialarında ayrıntılar ortaya çıkıyor

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın MHP’li Belediye Meclis Üyesi Fatih Kürşat Kaplan’ı darp ettiği iddialarında yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Başkan Acar ile geçmişten gelen sorunları olmadığını ifade eden Kaplan, bundan sonra nasıl bir yol izleyeceğin MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ile görüştükten sonra karar vereceğini belirtti. 

  • Ege Postası
  • 29.11.2020 - 14:39

EGEPOSTASI- Dün Aliağa Belediye Başkanı MHP'li Serkan Acar’ın, kendi partilisi meclis üyesi Fatih Kürşat Kaplan’ı darp ettiği iddiaları gündeme oturmuştu.

Darp raporu aldığını ve şikayetçi olduğunu belirten Kaplan, olayı Gazeteci Bülent Pınarbaşı'na anlattı. Kaplan, Başkan Acar’ın kendisinden istifa dilekçesi istemesinin ardından çıktığını ifade etmiş ve “başkan benim istifamı istediğini söyledi. ‘pazartesi günü gel, istifanı yaz, imzanı at, bırak’ dedi. Ben de pazartesi günü haber vereceğimi belirttim. ‘Ben sana yapacaksın diyorsam yapacaksın’ dedikten sonra oradakilere kağıt kalem getirmelerini söyleyerek istifamı yazıp imzalatmaya zorladı.

BAŞKAN SİNİR KRİZİNE GİRDİ

Bu sırada sinir krizine girdi ve masaları duvarları yumruklamaya başladı. Ben onu sakinleştirmeye çalışırken bir yumruk attı, boynuma denk geldi. Adamlarının getirdiği kağıdın ortasına bir çarpı attım ve ‘al sana imza’ dedim. Bu hareketimin ardından orada bulunan Özel Kalem O. Beni tuttu, çaycı N. İle birlikte beni dövmeye giriştiler” sözleriyle yaşananları anlatmıştı.
Yaşananların ardından Kaplan ile Başkan Acar’ın aralarında geçenlere ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. 

BEN KENDİSİNİ SAKİNLEŞTİRDİM

Kaplan, yaşanılan olaya anlam veremediğini ifade ederek, “Geçmişte yaşanan herhangi bir sorunumuz yok. Kendisi aile dostumuzdu. Geçmişte de aramızda herhangi bir sorun yaşanmamıştı. Ben zaten o yüzden kendisini sakinleştirdim. Abartısız bir 7-8 dakika kendisini ben sakinleştirdim. Muhtemelen düşünülüp de yapılmış bir şeydi. Biri arkamdan kollarımdan tuttu sonra daha sonra iki kişi beni darp etti.

BİR AİLE DOSTLUĞU BU ŞEKİLDE BİTTİ

Eğer ben kabul edip istifamı verseydim benim yerime yedek listeden Kerim Yürür gelecekti. Kendisinin konudan haberi olduğunu bile düşünmüyorum.
Şu an Veysel Şahin ile görüşeceğim. Nasıl bir yol izleyeceğime ondan sonra karar vereceğim. Ben kendi partimde yürürüm kim benim partimden giderse gider. Ama bundan sonra kendi kararlarımı kendim vereceğim. Ben duracağım. Sonradan gelenler isterlerse giderler. Bu olay hiç yakışık olmadı. Bir aile dostluğu da bu şekilde bitti” dedi.

POLİS GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARINI ALDI

Dün gece polis ekiplerinin soruşturma doğrultusunda Aliağa Belediyesi'ne giderek güvenlik kamerası kayıtlarına el koyduğu öğrenildi. 

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ise hakkındaki iddialara ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.

İLK VUKUATI DEĞİL

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar daha önce de birçok kez şiddet ve hakaret iddialarıyla gündeme gelmişti. Belediye yemekhanesinde “Üç aydır maaş alamıyoruz, ne zaman alacağız” diye soran belediye işçisi Yunus Narin'i herkesin ortasında tokatlamak, gazeteci Bülent Pınarbaşı'nı tehdit etmek iddialarıyla yargılanmasına devam edilen Acar, belediyenin borçlanmasına ret oyu veren CHP'li üyelerine, masa ve sandalyeleri devirerek hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 11 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Acar hakkında İzmir Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe'nin açtığı hakaret davası da bulunuyor. Acar'ın, Ertekin Gültekin'in evinin önünde iki şahıs tarafından tabanca ile kurşunlanarak yaralanmasına neden olayın azmettiricisi olduğu da iddia edilmişti. Bu olayla ilgili mahkeme süreci devam ediyor.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.