Dolar 32,4834
%0.11
Euro 34,7439
%0.07
Altın 2.472,070
%0.4
Bist-100 9.530,00
%-0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP'li Başkan Aydemir 4. kez seçildi

MHP'li Başkan Aydemir 4. kez seçildi

Aliağa MHP İlçe Başkanlığı 12. Olağan Kongresi yoğun bir katılımla gerçekleşti. İlçe başkanı Abdurrahim Aydemir ile Aliağa Ülkü Ocakları Eski Başkanı Barış Kızılay’ın aday olduğu kongrede, Abdurrahim Aydemir 254 delegenin 169’unun oyunu alarak 4. kez MHP Aliağa İlçe Başkanlığına seçildi.

  • Ege Postası
  • 21.05.2017 - 14:33

Aliağa MHP İlçe Başkanlığı’nın 12. olağan kongresi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. Kongreye, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, MHP il ve Aliağa ilçe yönetimi ile çok sayıda partili katıldı. AK Parti, Saadet Partisi ve DSP’den de parti temsilcileri kongreye konuk olarak katıldı.



"41 ilde kongre yapıyoruz” 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra kongre divanı oluşturuldu. Yapılan oylama sonucu kongrenin divan başkanlığına MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, divan üyeliklerine ise Süleyman Bozkurt, Bahadır Altınkeser ve Nevzat Akgün seçildi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, kongre öncesinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin MHP Aliağa İlçe Kongresi ile ilgili mesajını iletti. Tanrıkulu, “Çok kıymetli üye ülküdaşlarımızla beraber bu salonda 12. olağan ilçe kongremizi yapacağız. Türkiyemizin içinde bulunduğu şartlar uzun bir süredir olağanüstü bir süreci bize yaşatıyor. Referandum öncesi veya sonrasında bir takım kötü mihrakların, şom ağızların, kem gözlerin söylediği, ‘MHP bu süreç içerisinde misyonunu tamamladı, MHP siyasal anlamda bazı geri çekilmelerle karşı karşıya kalacak’ söylemlerini tekzip edercesine gücümüzle, teşkilatımızla, ülküdaşlarımızla beraber Türkiye’nin hemen her bölgesinde, 41 ilde kongre yapıyoruz” dedi.



"Hepimize görevler düşüyor"
30 Mayıs tarihi itibariyle en son ilçe teşkilatının kongresini yaparak, teşkilatların MHP İzmir İl Olağan Kongresi'ne hazır hale geleceğini belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, “MHP teşkilatının gücü sizlersiniz. Burada yapılacak olan kongre sonucunda listede adı olmayan arkadaşlarımız kendilerini bu partinin, bu davanın dışında zannetmesin. Hepimize görevler düşüyor. Sizler olmazsanız, bizler olmayız. Siz ve biz denen kavramları bütünleştirip, tamamen ülkücü hareketin yekvücut olmuş neferleriyiz dememiz daha doğru olur” ifadelerini kullandı.


4. kez başkan seçildi
Kongrede raporların oylanmasından sonra konuşan MHP’li Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar da, “Bugün, Aliağa’da üç hilalin dalgalanmasını sağlayanların kutlu günüdür. Millet ve devlet bekası için üzerine düşen sorumluluğun her zaman idrakinde olmuş, ülkesini ve ülküsünü canından aziz bilmiş MHP’nin bu büyük buluşmasını nasip eden Allah'a şükürler olsun. Teşkilat başkanlığım döneminde oluşan kardeşlik, dostluk, sevgi ve saygı ortamını bu gün burada bir kez daha bana yaşattığınız için hepinizden Allah razı olsun” diye konuştu.

Serkan Acar’ın konuşması sonrasında, divan heyeti tarafından her iki adayın da listesinde yer alan isimler salondakilere okundu. Başkan adaylarının konuşmalarını tamamlamasının ardından seçime gidildi. Kongrede mevcut başkan Abdurrahim Aydemir 169 oyla 4. kez MHP Aliağa İlçe Başkanlığı’na seçilirken, Barış Kızılay ise 83 oy aldı. Kongrede iki oy da geçersiz sayıldı. (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.