Dolar 32,5769
%0.28
Euro 34,9937
%0.06
Altın 2.461,380
%1.03
Bist-100 9.894,00
%1.82

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP İzmir İl Başkanı Şahin'den Cem Yılmaz eleştirisi

MHP İzmir İl Başkanı Şahin'den Cem Yılmaz eleştirisi

MHP İl Başkanı Veysel Şahin, İzmir’deki basın mensuplarıyla iftarda bir araya geldi.Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şahin, Hasan Tahsin dosyasını MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye ilettiklerini ifade etti. Şahin, Hasan Tahsin i anma törenlerinde ‘Her şey güzel olacak’ sloganı atıldığını belirterek “Bu sloganı duyunca ‘Hoşt’ cevabını verdim” dedi. Başkan Şahin, İstanbul seçimlerinde hem yöneticileriyle hem de avukatlarıyla sandık başında olacağını belirtti. Şahin, Cem Yılmaz sorusuna “Memleketimizin öz değerlerine önem vermeyen, dağ ağzıyla konuşan, insanımızla dalga geçen bir adama gitmem, para da vermem, öyle bir mecburiyetim yok.” dedi. 'Her şey çok güzel olacak' sloganlarına

  • Ege Postası
  • 15.05.2019 - 22:12

HAYRULLAH YILDIZ/EGEPOSTASI-İzmir’de basın mensuplarıyla iftar yemeğinde bir araya gelen MHP İl Başkanı Veysel Şahin soruları yanıtladı. İftar sonrası konuşan Başkan Şahin,  Konak’ın adı Hasan Tahsin olsun önerisini Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye ilettiğini ifade etti. Başkan Şahin” Bizim siyasette amacımız bir yere gelmek değil. Biz 21’inci yüzyılın gönül erleriyiz. Biz çocukluğumuzdan bu zamana kadar ölene dek kendisini memleketine adamış memleket aşığı insanlarız. Makam mevki gibi bir hevesimiz yok. Elbette başarmak kazanmak istiyoruz ama kızıl elmamız memleketimizin birliği, dirliği refahı büyümesi çocuklarımıza iyi bir ülke bırakmak” dedi. 

“HASAN TAHSİN DOSYASINI DEVLET BEYE İLETTİK” 

Hasan Tahsin önerisi için dosyayı MHP lideri Devlet Bahçeli’ye ilettiğini ifade eden Başkan Şahin, “Biz diğer siyasi partilere de gideceğiz. İzmir’de de yerelin olurunu mutlaka isteyeceğim. Bir iş birliği yapacağız elbette. Genel Başkanımızla Pazar günü görüştüm. Dosyayı kendisine ilettik, inceleyeceğini belirtti. Enine boyuna hazırlığımızı yapalım gündeme öyle getirelim dedi. Dosya genel başkanımızda. Dünya’da Avrupa’da böyle örnekler var. Emperyalizme ilk kurşunu sıkan Hasan Tahsin memleketin kaderini değiştirmiş bir isim.  Biz bir kamuoyu araştırması yaptırmadık ama biz Ülkücü Türk Milliyetçileri olarak halkın takdirine sunduk” dedi. 

“SEÇİME ABD, HDP, PKK, İLGİ GÖSTERİYOR” 

YSK’nın iptal kararı verdiği İstanbul sçeimleri hakkında konuşan Başkan Şahin, “Seçime ABD, Almanya, bütün Avrupa yakın ilgi gösteriyor. HDP, CHP, PKK’nın dağ kadrosu ilgi gösteriyor. Biz baktık çok ilgi gösterilen bir yer. İzmir’den biz neden ilgi göstermeyelim. MHP’li 100 avukat, 30 İlçe Başkanı, 80 İl Yönetim Kurulu üyemizle birlikte İstanbul’a gideceğiz.  Haziran ayında gideceğiz. Avukatlarımız seçimlerde sandık başında olacak” dedi. 

“MHP MEMLEKETİN YARARINA HERKESLE BİR ARAYA GELİR” 

MHP’nin AK Parti ile ittifak yaparken ‘Baston değneği’ konumuna geliyor eleştirilerine cevap veren Başkan Şahin,  “ Biz MHP olarak millete kendimizi anlatamıyoruz. MHP tarihinde CHP ile de birliktelikleri de var. Başka partilerle de birliktelikleri var. Bizim siyasetten isteğimiz ülke menfaati. Milletimize hizmet yolunda CHP ile yahut AK Parti ile işbirliği yaparız” dedi.   

“KENTİ İLGİLENDİREN KONULARDA TUNÇ SOYER İLE GÖRÜŞÜRÜM" 

Başkan Şahin, Tunç Soyer ile bir araya gelecek misiniz sorusuna “Kenti ilgilendiren milletimizi ilgilendiren konularla ilgili Tunç Soyer ile bir araya gelmekten imtina etmeyiz” cevabını verdi.  

"AKŞENER’E ACIYORUZ” 

Meral Akşener’in İstanbul seçimleri için “6 Mayıs bir darbedir” açıklamasını değerlendiren Şahin, “O hanımefendi bizim düşüneceğimiz bir şeyi söyleyemez. Biz kendisine acıyoruz” sözleriyle sert şekilde eleştirdi. 

“CEM YILMAZ’IN GÖSTERİSİNE GİTMEM"

Geçtiğimiz hafta Devlet Bahçeli’nin Cem Yılmaz için gündeme getirdiği eleştirilere de değinen Başkan Şahin, “Cem Yılmaz’ın filmlerinden hiçbir şey anlamıyorum. Memleketimizin öz hassassiyetlerine değer vermeyen birisinin gösterisine gitmem. Dağ ağzıyla konuşan, insanımızla dalga geçen bir adama gitmem, para da vermem, öyle bir mecburiyetim yok. ” dedi. 

EKREM İMAMOĞLU’NA DESTEK VEREN SANATÇILARA ELEŞTİRİ 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’na destek veren sanatçıları eleştiren Başkan Şahin, “Bu sanatçılar 10 şehidimiz varken sesini çıkartmadılar. Afrin’de 100 bin asker mermi altındayken oraya giden sanatçılarla dalga geçenler şimdi ki sanatçılar değil m? Şimdi bu sanatçıların yaptığı n? Bu sanatçıların yaptığı demokrasi de diğerlerinin yaptığı ne. Bunların yaptıkları niye demokratlık da ötekilerin başka bir şe? Bunlar şimdi İmamoğlu’nun yalakası değil mi' ” sözleriyle yüklendi. 

“HOŞT DEDİM"

Hasan Tahsin için anma töreni esnasında ‘Her şey güzel olacak’ sloganı atıldığını ve bunun törene yakışmadığını ifade eden Başkan Şahin, “Hasan Tahsin için anma törenine gittik alanda ‘Her şey güzel olacak’ sloganı atıldı. Ben bu sloganı duymaya mecbur muyu? Herkes duysun diye ‘hoşt’ cevabını verdik, hoşt dedim” diye konuştu. 

“YENİ BİR AÇILIM SÜRECİNDE MHP’NİN TAVRI SERT VE NET OLUR”

Son günlerde tartışma konusu olan ‘yeni bir açılım süreci başlıyor’ tartışmalarına çok kısa ve net cevap veren Başkan Şahin, “Yeni bir açılım sonucunda MHP’nin tavrı bellidir. Sormak bile gereksiz. Yeni bir açılım sürecinde bizim tavrımız sert ve net olur” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.