Dolar 32,3244
%0.23
Euro 35,0705
%-0.15
Altın 2.282,260
%0.21
Bist-100 9,01
%2.29

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP İzmir'de kongre heyecanı başladı

MHP İzmir'de kongre heyecanı başladı

MHP İzmir'de ilçe kongreleri bugün start aldı. 5 ilçede sandık kuruldu . Gerçekleşen ilçe kongreleri sonucu mevcut ilçe başkanlarıyla yola devam edilecek. 5 ilçe sandık başına gitti

  • Ege Postası
  • 21.05.2017 - 00:05

EGE POSTASI - Anayasa değişikliğine yönelik halk oylamasının geride kalmasıyla birlikte siyasi partilerde parti içi hareketlilik yaşanıyor.

MHP referandum öncesinde ertelediği kongre takvimini 16 Nisan halk oylaması sonrası  başlattı.

MHP İzmir'de kongre heyecanı bugün başlıyor. Delege seçimlerini tamamlayan MHP İzmir'de, partinin il başkanlığı görevdeki isimlerin arkasında durma kararı almıştı. Bu nedenle ilçelerin büyük çoğunluğunda mevcut başkanın aday olacağı tek listeli seçimler gerçekleşti.

5 İLÇEDE SEÇİM HEYECANI

MHP İzmir'de kongre takviminin ilk günkü mesaisinde 5 ilçede sandık kuruldu. Çiğli'de mevcut başkan Mustafa Yıldız, Aliağa'da mevcut başkan Abdurrahim Aydemir, Karşıyaka'da mevcut başkan Akif Yılmaz , Bergama'da mevcut başkan Hasan Hüseyin Engin ve Dikili'de mevcut başkan Mehmet Arslan yeniden başkan seçildi.

MHP'li Başkan Aydemir 4. kez seçildi

Bu 5 ilçeden sadece Aliağa'da mevcut başkana rakip çıktı. Aydemir, rakibi Barış Kızılay'ı sandıkta geride bıraktı.

Kongreleri MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ve il yönetimi de yakından takip etti.

KARATAŞ'TAN 2019 MESAJLARI

Coşku, kardeşlik ve demokrasi şöleni şeklinde geçen ilçe kongrelerinde konuşan İl Başkanı Necat Karataş ilk olarak Terör ve ekonomik sorunlara değindiği ve çözümün MHP iktidarı olduğunu söylediği  konuşmasında;

“Gönül isterdi ki partimizin her platform da vurguladığı kaygılarında haklı çıkmasaydık. Güvenlik ve ekonomik sıkıntıların bu aşamaya gelmemesini arzu ederdim. Ama bu darboğazdan ülkemizi MHP ve kadroları çıkaracaktır.

Ülkemiz Terörle mücadeleye devam ediyor. Sınırlarımızdaki gelişmeler hepimizin malumudur. ABD, PKK-PYD’ye desteğe devam ediyor. Amaçları ise Suriye’nin kuzeyinde PYD’ye hakimiyet sağlamak ve Akdeniz’e koridor açtırmaktır. Diğer taraftan da Peşmerge bağımsızlık peşinde koşmaktadır.

Bu durumlar karşısında Türkiye güçlü bir iktidara ihtiyaç vardır. Bu da MHP iktidarıdır.” Dedi.
Ayrıca 2019 seçimlerine de değinen il başkanı Karataş;

2019 seçimlerine ciddi şekilde hazırlanmalıyız Yerel seçimler için belediye başkan adayımızı ve meclis üyelerimizi erkenden hazırlamamız  ve MHP’nin yerel iktidarında vereceği hizmeti halkımıza anlatmamız gereklidir. Yeni Sistem ile Cumhurbaşkanı’nı seçeceğimiz hükümet seçimlerine de aynı şekilde hazırlanmamız ve her insanımızı aziz bilip, her insanımıza ulaşacağız, bu yol ile Partimiz ve gönüllü kuruluşlarımızla tek bir yürek olup Milliyetçi Hareket Partisi’ni iktidara taşıyacağız.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.