Dolar 32,3377
%0.27
Euro 35,1323
%0.03
Altın 2.305,740
%1.24
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP Genel Başkan Adayı Özdağ İzmir'de konuştu

MHP Genel Başkan Adayı Özdağ İzmir'de konuştu

MHP Genel Başkan adayı Ümit Özdağ, "MHP oyunun kurallarını değiştirecek. Eğer MHP kongresini yaparsa Türkiye'nin gündeminden erken genel seçim çıkar. MHP kongresinin yapılmasıyla birlikte MHP oylarında büyük bir patlama gerçekleşecek" dedi. MHP Genel Başkan Adayı Özdağ İzmir'de konuştu:

  • Ege Postası
  • 05.05.2016 - 14:01

MHP Gaziantep Milletvekili ve Genel Başkan adayı Ümit Özdağ, delegelerle görüşmek için İzmir'e geldi. Swiss Otel'de çalışma bürosu tutan Özdağ, iki gün boyunca İzmir'in üst kurul delegelerini 15 Mayıs'ta kongreye gitmeleri için ikna edecek, cumartesi günü Manisa'ya gidecek. DHA'nın sorularını yanıtlayan Özdağ, AK Parti'de yaşanan gelişmeleri değerlendirirken, MHP'nin meclis dışına itilmek istendiğini öne sürdü. Özdağ, şöyle konuştu:

"Kısa bir süre önce AKP'nin Ağustos ayında baskın seçime hazırlandığını açıklamıştım. AKP içindeki dinamiklerin çatışması, MHP'nin kongre yapılmaması sürecine girmesi, erken genel seçimi Kasım'dan Ağustos'a aldı. Şimdi Recep Tayyip Erdoğan, anayasaya aykırı bir şekilde başbakanı tasfiye ederek Türkiye'yi erken genel seçime sokuyor. Amaç kongresini yapamamış bir MHP'nin ağır bir seçmen tepkisiyle karşı karşıya kalması ve meclis dışına itilmesi. AKP'nin başkanlık rejimini kurabileceği ve Dolmabahçe'de açıklanan, İmralı'da Öcalan ile yapılan özerklik pazarlığını yaşama geçirileceği bir siyasal iklimin oluşturulması. Şimdi MHP Genel Merkezi'nin ve tüm MHP'lilerin önünde çok hızla çözmeleri gereken bir sorun var. O da MHP'nin kongresinin yapılması tüzüğün değiştirilmesi ve sonra genel başkan seçimli kongrenin yapılması. Eğer MHP Genel Merkezi bugün izlemiş olduğu politikada ısrar eder ve delegelerin ülkücü tabanın çok büyük bir bölümü ile MHP'li seçmenin neredeyse tamamının talep etmiş olduğu kongreyi gerçekleştirmez ise seçimde ortaya çıkacak sonucun izahını kimseye yapamaz. Bu MHP'ye, tarihine ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluş esaslarına karşı işlenmiş bir suç haline gelir. MHP'deki bir değişim şu anda Ankara'da belirli mahkemelerde kurulan ve amacı parlamenter demokrasiyi tasfiye etmek, Türkiye'deki üniter milli devlet yapısını değiştirmek amaçlı projeyi durdurmak için çok önemli bir adımdır. MHP oyunun kurallarını değiştirecek. Eğer MHP kongresini yaparsa Türkiye'nin gündeminden erken genel seçim çıkar. MHP kongresinin yapılmasıyla birlikte MHP oylarında büyük bir patlama gerçekleşecek. Böyle bir ortamda hiçbir AKP'li ve Saray erken genel seçimi Türkiye'ye dayatmaya cesaret edemeyecek. Siyaset daha sağlıklı bir zemine kavuşacak. Üstelik MHP de Türkiye için istediği demokrasiyi kendi içinde uygulamış olacak."

"KONGRE YAPMAMAK MHP'YE KARŞI SUİKAST OLUŞTURUR"
MHP Genel Merkezi'nin kongre yaptırmama yönündeki tutumunu hayretle karşıladığını belirten Özdağ, "Hayretle karşılıyorum. Bu gerçeği görmezden gelen değerlendirmelerini görüyorum. Vicdanlarıyla baş başa kaldıklarında büyük bir endişeyi yüreklerinde taşıdıklarını hissediyorum. Onlar da sokağa çıkıyorlar. Seçmenin tepkisini görüyorlar. Kongrenin yapılmamasına karşı verilen tepkiyi, direnci görüyorlar. Umut ediyorum ki önümüzdeki hafta içinde MHP Genel Merkezi, AKP'nin kongre ve kongre üzerinden erken genel seçim stratejisi karşısında yeniden durumu değerlendirecektir. Aksi tutum MHP'ye karşı ağır suikast oluşturur" dedi. 

"BEN ORADA OLACAĞIM"
Ümit Özdağ, MHP Genel Merkezi'nin 15 Mayıs tüzük kurultayını iptal kararını yetkisiz mahkemelerden aldırdığını öne sürerek, kurultaya gideceğini vurguladı. Özdağ, "Ben orada olacağım. Üst kurul delegeleri de orada olacaklar. Alınan karar yetkisiz mahkemeler tarafından alınmıştır. Bu mahkemelerle ilgili suç duyurusu çalışmaları yapıldı. Kurultayı yapacağız. Bu süre içinde ben Genel Merkezin de şu ana kadar atmış olduğu engelleyici adımları geri çekmesini bekliyorum. MHP kaosa ve onun ötesinde erken seçimde hiçbirimizin yaşamak istemediği bir sürece sürüklenir" dedi. 

"MÜCADELE EDECEĞİM"
Özdağ, 15 Mayıs'ta polis müdahalesi ile karşılaşma ihtimali için de "Biz barış içinde demokratik bir kongre gerçekleştirmek istiyoruz. Hükümetin, Saray'ın, MHP kongresini engellemek için ellerinden geleni yapacağını biliyoruz. Devlet gücünün devreye sokulması mümkündür. MHP'liler bu tür şeylerden yılmaz. Kongreye gideceğiz. Karşıma kim çıkarsa çıksın demokratik hakkımı kullanmak için mücadele edeceğim. Demokrasi bazen gökten size 'alın, buyrun' diye sunulmuyor. Onun için mücadele etmeniz gerekiyor. Mücadele ederiz" dedi.  (Elif Demirci/DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.