Dolar 32,3879
%0.22
Euro 35,0337
%-0.09
Altın 2.326,280
%0.25
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP'de istifa dalgası

MHP'de istifa dalgası

MHP'nin Manisa teşkilatlarında çeşitli kademelerde görev alan Tamer Akkal ve Engin Kabadağ, partiden istifa ettiklerini açıkladı.Turgutlu ilçesinde de, MHP eski İlçe Başkanı Ahmet Köktopçu, partisinden istifa edeceğini sosyal medya hesabından açıkladı.

  • Ege Postası
  • 18.04.2017 - 12:36

MHP'de geçen kongre sürecinde Meral Akşener'e verdikleri destekle bilinen Tamer Akkal ve Engin Kabadağ, partiden istifa edip, dilekçelerini Genel Merkez'e gönderdi. Tamer Akkal daha önce MHP'de merkez ilçe başkanlığı ve il başkanlığı, Engin Kabadağ ise merkez ilçe başkanlığı yapmış, ayrıca milletvekili adayı olmuştu.

Tamer Akkal, Genel Merkez'e gönderdiği dilekçesinde, "Mensubu olmaktan her zaman gurur duyduğum, kurultaylarda ülkücü iradenin tecellisiyle seçilerek, bir dönem Manisa Merkez İlçe Başkanlığı, bir dönem Manisa İl Başkanlığı yaptığım partimden, Genel Merkezin günümüzde yürüttüğü politikaların, sahip olduğum ülkücü fikriyata ve dünya görüşüme ters düşmesi sebebiyle istifa ediyorum" dedi.

Engin Kabadağ da dilekçesinde şöyle dedi:

"Düşünce ve ideallerini tüm ömrüm boyunca hayatına yansıtmış bir ülkücü olarak MHP Genel Merkezinin son dönemlerde takındığı siyasi tavır ve politikaların ülkücü fikriyatıma ve dünya görüşüme uymaması nedeniyle, 2012-2014 yılları arasında merkez ilçe başkanlığı yaptığım, 26. Dönem MHP Manisa 4. sıra milletvekili adayı olduğum Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğimden istifa ediyorum."

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde de, MHP eski İlçe Başkanı Ahmet Köktopçu, partisinden istifa edeceğini sosyal medya hesabından açıkladı.

Referandumun ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan MHP Turgutlu eski İlçe Başkanı Ahmet Köktopçu, partisinin 50 yıllık değerlerinden, ilkelerinden, ülkülerinden uzaklaştığını öne sürerek MHP'den istifa kararı aldığını açıkladı. Milliyetçi Hareket Partisi'nden başka bir çatı altında bulunmayacağını belirten Köktopçu açıklamasında, "Siyasette kazanmak bir koltukta oturmakla değil duruş göstermekle olur deyip, davamızın emrettiklerini yerine getirmekten bir adım geri durmadık. Ülkücülük ilkeleri, hedefleri, siyasi hudutları yıllarca önce verilen canlarla belirlenmiş, akan kanla çizilmiştir. Her vicdanlı insan gibi bu değerlerin ayaklar altına alınmasına rıza göstermedik. Ülkemizde ve özellikle Turgutlu'muzda evet, hayır oylarının matematiksel ve siyasi analizi açıkça göstermektedir ki; ülkücü hareket bu ülkeye olan vefa borcunu ödemiş, vicdanının sesini dinleyerek 'hayır' demiştir. Turgutlu'daki bu başarımızı birlikte paylaştığım kardeşlerimle, ağabeylerimle, dostlarımla iftihar ettim. MHP'den başka bir çatı altında bulunmayacağımı her zaman olduğum gibi bir kere daha tekrar ediyorum. Ancak partimizin 50 yıllık değerlerinden, ilkelerinden, ülkülerinden uzaklaşıldığı, partimizin siyasi etkinliğinin yok edildiği, her şeyden önce maziye sırt dönüldüğü bu dönemde Milliyetçi Hareket Partisi'nden istifa ediyorum" ifadelerine yer verdi.  (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.