Dolar 32,5123
%-0.09
Euro 34,9530
%0.36
Altın 2.433,940
%0.44
Bist-100 9.789,00
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhur İttifakı'nın Dikili adayının başvurusu düşürüldü

Cumhur İttifakı'nın Dikili adayının başvurusu düşürüldü

Cumhur İttifakı kapsamında AK Parti’nin MHP’ye bıraktığı Dikili’de MHP tarafından Dikili Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Buğra Akın’ın adaylığı ilçe seçim kurulunca daha önce aldığı ve ertelenen bir ceza nedeniyle düşürüldü. Şahin: Yarın YSK ve İl Seçim Kurulu’na itiraz edeceğiz

  • Ege Postası
  • 22.02.2019 - 18:51

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Tüm Türkiye’de olduğu gibi İzmir’de de belediye başkan ve meclis üyesi adaylarının listeleri partiler tarafından Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) belirlediği 19 Şubat tarihinde il ve ilçe seçim kurullarına teslim edildi.

AK Parti ve MHP’nin İzmir’de yaptığı ittifak kapsamında MHP’den Dikili Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Buğra Akın’ın adaylığı düşürüldü. Akın’ın adaylığının düşme nedeninin ertelenmesine karşın daha önce aldığı bir ceza olduğu kaydedildi.

VEYSEL ŞAHİN: YARIN YSK VE İZMİR İL SEÇİM KURULU’NA İTİRAZ EDECEĞİZ

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, yarın Buğra Akın’ın adaylığının düşürülmesine itiraz edeceklerini belirterek, “Buğra Akın ilçe seçim kurulu kararıyla memnu hakların iadesi maddesine takıldığı için düşürüldü. Ertelenmiş bir cezası varmış. O cezaya istinaden düşürülmüş. Biz de yarın YSK’ya ve İl Seçim Kurulu’na itiraz edeceğiz. Hukukçularımız itiraz edecek. Onun üzerinde çalışıyoruz şu anda” şeklinde bilgi verdi.

İTİRAZIMIZ OLUMSUZ SONUÇLANIRSA 28 ŞUBAT TARİHİNE KADAR YENİ BİR İSMİ BELİRLEYİP…

MHP İl Başkanı Şahin, itirazlarının olumsuz sonuçlanması durumunda ise yasa gereği 28 Şubat tarihine kadar Buğra Akın’ın yerine belirleyecekleri yeni bir ismi Dikili Belediye Başkan Adayı olarak belirleyip kamuoyuna duyuracaklarını, “Olmazsa 28 Şubat tarihine kadar Akın’ın yerine yeni bir aday belirleyeceğiz” sözleriyle açıkladı. 

BİR TAKIM ÇEVRELER RAHATSIZ OLDU

Öte yandan gelişme üzerine MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Tahsin Şekerci, MHP İlçe Başkanı Mehmet Arslan ve partililer bir toplantı yaptı. 

Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından konuya ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulunan Şahin, bugün saat 16.30 civarında yapılan bir şikayet üzerine böyle bir kararın alındığını belirterek, "İlçe Seçim Kurulunun incelemesinde, Buğra Akın Bey'in, siyasi hak mahkumiyetini içermemesine rağmen geçmişte aldığı bir mahkeme kararı gösterilerek adaylığı düşürülmüştür. Yarın İl Seçim Kuruluna itirazımızı yapacağız. Arkadaşlarımıza, ülküdaşlarımıza, AK Parti'li arkadaşlarımıza söyleyeceğimiz, pazartesi gününe kadar itirazımızın kabul edileceğini düşünüyoruz."

Söz konusu durumun bir şikayet üzerine gerçekleştiğini aktaran Veysel Şahin, "Cumhur İttifakı'nın başarılı olduğu görüldü. Bir takım çevreler rahatsız oldu. Bu rahatsızlığı bu şekilde dile getirdiler, öne sürdüler. Fakat bu yapılanlar başarımızı gölgelemeye yetmeyecek. Her halükarda, her şartta Dikili'yi alacağız." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.